Tykkäätykkäätykkäätykkäätykkäätykkää ja voita maailmanympärimatka tai viimeisin älypuhelin. Ei vaadi enempää kuin kaksi klikkausta, joten miksen osallistuisi mahdollisimman moneen ”Tykkää&Jaa”- arvontaan Facebookissa? Mahtavatko nämä kaikki kilpailut edes olla laillisia?

Jos kuvalleen voi näin helposti saada runsaasti tykkäyksiä, ja sitä kautta paljon näkyvyyttä toiminnalleen, miksi yritysten tulisi noudattaa Facebookin sääntöjä? Facebookissahan on loputtomasti ”yrittäjiä” jotka viis veisaavat säännöistä ilman minkäänlaisia seurauksia. Vastaus on yksinkertainen: tässä ei ole ainoastaan kyse säännöistä, vaan lain noudattamisesta.

Giveaway Scam page
Kilpailun järjestäjän tulisi esittäytyä ja ilmoittaa seuraavista asioista osallistujille:

- Arvonnan tai kilpailun alkamis- ja päättymisaika
- Tarkat tiedot palkinnoista
- Kilpailun ratkaisuperusteet
- Tapa, jolla voittajille ilmoitetaan voitosta ja palkinnon luovuttamisesta

 

Laittomat kilpailut Facebookissa

Mikäli itse päätät osallistua näihin laittomiin kilpailuihin tykkäämällä tai jakamalla, toivoen voittavasi yhden niistä 10 000 erän tableteista, olisi hyvä muistaa pari seikkaa ennen kuin klikkaat. Kun osallistut laittomaan kilpailuun et voi ikinä tietää mihin tarkoitukseen Facebook - nimeäsi tai profiiliasi tullaan käyttämään tai kenen toimesta. Tykkäämällä toimijasta joka ei välitä säännöistä, annat samalla tukesi epärehelliselle toiminnalle. Voit kysyä itseltäsi miten usein toimit näin virtuaalisen maailman ulkopuolella? Mieti tarkkaan ennen kuin klikkaat..
 
Illegal raffle

 

Näin tunnistat laittoman kilpailun Facebookissa

- Ainoa tapa osallistua on tykkäämällä ja jakamalla kuva, ilman että kysytään sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa. Tämä on Facebookin sääntöjen vastaista
- Järjestäjän identiteettiä on vaikea selvittää tai sivun aitous on kyseenalaistettavissa. Sivun aitouden voi tarkistaa Socialnumbers - palvelun kautta
- Palkinto on liian hyvä ollakseen totta
- Tarkastele sivun sisältöä. Yrittäjällä tulisi olla myös muuta tarjottavaa kuin pelkästään kilpailuja. Laadukas sisältö Facebookissa tulisi olla kaikkein tärkein tavoite, sitten vasta kilpailut.
 
Ennen kaikkea kannattaa käyttää maalaisjärkeä laittomien kilpailujen tunnistamisessa.

Subscribe to Email Updates