Vihdoinkin se on täällä: Instagramin päivitys, joka mahdollistaa videoiden lataamisen puhelimelta sovellukseen. Nyt ei enää tarvitse stressata siitä, riittävätkö sekunnit viimeiseen ottoon asti, eikä tarvitse tehdä koko videota uusiksi jos mokaa. Tekemistä helpottaa myös se, että videon voi kuvata tavallisella kameralla älypuhelimen sijaan.

 

 

Instavideon pituus pysyy kuitenkin ennallaan. Sinulla on 15 sekuntia käytettävänä ja ne kannattaa hyödyntää tehokkaasti. Päätin kirjata pari hyödyllistä vinkkiä, joiden avulla tämä onnistuu.
 

Instavideon käsikirjoitus

Ensin tarvitaan käsikirjoitus. Yritä rakentaa videosi ilman puhetta ja tekstiä, koska nämä elementit vaativat niitä arvokkaita sekunteja, jotta katsoja ehtii lukea tai kuunnella ja sisäistää viestin sisällön.
 

Instavideon kuvaaminen

Vaikka meillä onkin mahdollisuus editoida videoklippejä etukäteen kannattaa kuvata lyhyitä ottoja. Suosittelen myös, että tapahtuma sijoitetaan kuvan keskelle, vaikka fokusta on mahdollistaa siirtää jälkeenpäin Instagramissa.
 

Making of Instavideo
 

Editointi

Kuvamateriaalia kannattaa karsia kovalla kädellä. Vaikka olet tehnyt tarkan käsikirjoituksen, sinulla on varmasti liikaa materiaalia. Sinun kannattaakin pohtia tarkkaan, mitkä klipit kuvastavat parhaiten sitä mistä haluat kertoa. Jotta videon pituus ei vahingossa veny, pidä huolta siitä, että pituus on jossain 14 ja 15 sekunnin välissä.
 

Videon muuntaminen

Kun video on valmis, se täytyy muuntaa oikeaan formaattiin älypuhelinta varten. Tämä video muunnettiin Sorenson Squeezillä iPhone ja iPad muotoon.
 

sorenson squeeze

 

Videon lataaminen älypuhelimen kautta Instagramiin

Tämän jälkeen video ladataan älypuhelimelle, tässä tapauksessa iTunesin kautta. Video siirretään kuvakansioon eikä videot-kansioon, jotta sen voi ladata Instagramiin. Valitse iTunesissa kuvat ja valitse oikea kansio koneelta. Synkronoi kyseinen kansio puhelimesi kanssa, ja kansio ilmestyy kuvakansioon.

 
Instavideo Slider Crop
 

Erityisen kätevää on se että kun alkuperäisen videon on kuvannut esimerkiksi kuvasuhteessa 16:9, se sopii mainiosti Youtubeen.

 

Subscribe to Email Updates