Kiertelin jokin aikaa sitten Work Goes Happy –messuilla eri ständejä. Syvälliset keskustelut niin esiintyjien kuin vierailijoidenkin kanssa herättivät miettimään omaa tilannettani. Poskipielet nousivat pieneen hymyyn kun kuva omasta työhyvinvoinnista alkoi hahmottua. Miten ne toiveet hyvästä työympäristöstä ja palkitsevasta työstä onkaan päässyt hiipimään jostain olan takaa todellisuudeksi. Töissä voi jopa - dare I say it - viihtyä!

Työ mielletään usein pakkopullaksi. Joksikin, mitä pitää tehdä, että saa leivän pöytään ja säästettyä siihen seuraavan talven all inclusive aurinkolomaan.

On työ ja on elämä.

Edellä mainittu on oikeastaan aika surullinen ajatus, sillä se tarkoittaisi, että elämme teoriassa vain 1/3 osan päivää. Yksi osa nukutaan tiedottomina ja toinen osa raadetaan töissä. Ei kuulosta kovin houkuttelevalta, vai mitä?

On nurinkurista haluta erottaa työ ja elämä toisistaan ja tuosta vain työntää työ epämieluisien asioiden listalle. Työ on kuitenkin erottamaton osa elämää ja voimme itse täysin kontrolloida sitä, miten mieluista tai epämieluista se on. Työnantajat voivat myös kantaa oman kortensa kekoon. Toisinajattelevia ja inspiroivia johtajia (esimerkkeinä Tony Hsieh, Richard Branson ja Vishen Lakhiani) nousee jatkuvasti esille. Hyvä johtaja ymmärtää, että onnelliset ja tyytyväiset työntekijät ovat yritykselle kilpailuetu ja heidän avullaan voidaan saavuttaa mahdottomia. Oman työn merkitys korostuu ja töitä ei enää tehdä vain palkan takia vaan koska se tuntuu hyvältä.

shutterstock_158851703

Tästä voidaan päätellä, että tyytyväinen työntekijä on hyvä ja tuottelias työntekijä. Tähän ovat päätyneet myös useimmat tutkimukset. Työnantajan etu on työntekijän etu (tai ainakin pitäisi olla!) joten miksei työntekijän etu olisi työpaikan etu? Kukaan ei halua tehdä yhteistyötä murjottavan mörön kanssa. Investointi työntekijöiden hyvinvointiin kannattaa, ja kuten minulle messuilla alkoi aueta, siihen on nykyään olemassa lukemattomia työkaluja.

Oli se sitten beer pong -pöydän hankkiminen työpaikalle (check!) tai uudenlainen palkitsemisjärjestelmä, työpaikan viihtyvyyttä parantamalla ei voi mennä pieleen jos se tarkoittaa onnellisempaa ja tuotteliaampaa työvoimaa.

Hyvinvointisi on tärkein pääomasi, älä siis tuhlaa sitä mörköilyyn!

Subscribe to Email Updates