RKP:n eurovaaliehdokas Christina Gestrin viestii ruotsiksi Facebookissa, Twitterissä ja LinkedInissä. Tämä nainen taitaa monipuolisen sisällöntuotannon, mutta miten hyvin hän onnistuu luomaan keskusteluja äänestäjien kanssa sosiaalisessa mediassa?

Gestrin on hyvinkin aktiivinen Twitterissä , jo monta kuukautta ennen vaaleja päivityksiä ilmestyy melkein päivittäin ja huhtikuussa julkaisutahti tihenee. Aiheet pyörivät politiikan ympärillä, mutta hän onnistuu myös olemaan persoonallinen.

Christina Gestrin Eurovaalit

Kun katsoo kampanjasisältöä niin Gestrin on onnistunut hyödyntämään Twitterin kuvajulkaisua parhaalla mahdollisella tavalla: sloganit julkaistaan kuvina, jolloin itse asia saa enemmän näkyvyyttä uutisvirrassa. Hän käyttää myös rohkeasti vaihtelevia hahstageja. Kuvasloganit jäävät kuitenkin aika yleiselle tasolle ja tässä olisi oiva mahdollisuus osallistaa yleisöä kysymällä jotakin aiheesta tai avaamalla sitä käytännön esimerkillä.

Enemmän keskustelua – vähemmän ilmoituksia


Facebookissa
Gestrin kirjoittaa lyhyitä ja ytimekkäitä statuksia, mikä on jättebra! Myös tänne toivoisin kuitenkin osallistavampaa ja keskustelua herättävää sisältöä. Nyt kanava on turhan ilmoitusluontoinen: kävin siellä ja täällä ja osallistuin seminaariin. Seuraaja on kiinnostunut tapahtumien sisällöstä; mistä keskusteltiin, mikä oli lopputulema ja mitä hän itse oppi tänään? Gestrinin kotisivuilta löytyy paljon puheita ja muuta materiaalia, jota voisi jakaa tehokkaammin sosiaalisen median kautta ja nimenomaan henkilökohtaisella kulmalla.

FB Gestrin

Enbart på svenska – onko se järkevää?

Monikielisyys aiheuttaa välillä pulmia somessa, tiedän. Kun taitaa sekä suomen että ruotsin haluaisi viestiä molemmilla kielillä, mutta se tarkoittaakin että puolet julkaisuista on pelkkää siansaksaa suurelle osalle seuraajista. Sitten on onneksi englanti, joka toimii kaikille, mutta tuntuu vähän hölmöltä kirjoittaa ruotsalaisille englanniksi kun molemmilla on yhteinen äidinkieli. Sama pätee suomenkielisiin.

Itse olen ratkaissut sen niin että viestin Twitterissä kolmella kielellä. Gestrin on valinnut ruotsin. Valinta on sinänsä luonnollinen jos miettii mitä RKP edustaa; suomenruotsalaisia ja ruotsinkieltä. Silti haluaisin väittää, että Gestrin hyötyisi myös toisesta kotimaisesta sosiaalisessa mediassa, sillä tällä tavoin hän onnistuisi tavoittamaan paljon enemmän ihmisiä ja madaltaisi suomenkielisten äänestäjien kynnystä esittää kysymyksiä suomeksi sivulla. Onhan puolueen tavoitteena kuitenkin kaksikielinen maa:

RKP - Tvåspråkigt

Christina Gestrin saa 70/100 pistettä.

Subscribe to Email Updates