Kun viime kuussa tarkastelin Perussuomalaisten kanavatarjontaa sosiaalisessa mediassa petyin hieman, sillä ehdokkaat eivät vaikuttaneet kovin aktiivisilta. Se on sääli, sillä esimerkiksi puolueen Facebook-sivut ovat aktiivisia muihin puolueisiin verrattuna ja näin ollen odotukset olivat korkealla myös ehdokkaiden kohdalla.

Päätin tutkia Piritta Poikosen kanavia, sillä hän ilmoittaa olevansa läsnä sekä Facebookissa että Twitterissä. Tämän lisäksi hän pitää blogia. Jo blogin nimi kertoo siitä, että ehdokas on helposti lähestyttävä. Perus-Pirren pajatuksissa Poikonen kommentoi politiikkaa omasta näkökulmastaan ja ilmaisee selkeästi kantansa. Lukijan on myös helppo jakaa tekstejä eri kanaviin. Ainoa asia, joka blogissa häiritsee ovat tekstien kuvat, jotka näyttävät oudoilta etusivulla.

Facebookissa henkilökohtaisella profiililla

Vaikka kyseessä onkin Perus-Pirre niin minut yllätti se, ettei Poikoselta löydy ammattimaista Facebook-sivustoa. Hänen henkilökohtaisen FB-sivunsa päivitykset ovat näkyvissä julkisesti ja hänellä on pari seuraajaa, mutta sivun suosio ja todellinen tarkoitus jäävät hämäriksi. Perus-Pirrellä kannattaisi olla oma FB-sivu, jonka sisältöä hän voisi vaikka mainostaa. Poikonen nimittäin taitaa sisällöntuotannon myös FB:ssä; paljon kuvia ja rentoa kieltä. Vasta FB-päivityksiä selatessa ilmenee että Poikosella on oma Youtube-kanava vaalivideoineen.
 
peruspirre_youtubessa

 

Toimiva vaalivideokonsepti Youtubessa

Poikonen on Jörn Donnerin tapaan luonut toimivan videokonseptin EU-vaaleihin. Vaalivideoissa esitellään tavallinen ongelma, jonka ympärille Poikonen kirjoittaa näkemyksensä. Poikonen itse ei siis näy kyseisissä videoissa, mikä sinänsä on raikas lähestymistapa. En kuitenkaan ole varma siitä onko tekstin paras paikka videon kuvauksessa. Parempi olisi kirjoittaa teksti blogin muotoon ja video blogiin.
 


 

Enemmän omaa matskua Twitteriin

Twitteriin kaipaisin enemmän keskustelua ja vähemmän uudelleentwiittauksia. Jos ehdokas on seuraamaassa vaaliväittelyä, voisi hän jonkun kommentin heittääkin mukaan Twitterin kautta, eikä vain että “täällä ollaan seuraamassa”. Näin Poikonen saisi takuulla myös enemmän seuraajia.
 
peruspirretwitter

 

Arvosana

Poikonen taitaa sisällöntuotannon, muttei jakelua. Pienellä panostuksella sekä blogi että Facebook-toiminta voisi olla loistavaa ja ammattimaista ja näin Poikonen saisi maksimaalista näkyvyyttä sisällölleen. Sama koskee Youtubevideoita, joita tulisi jakaa kaikissa kanavissa, myös blogissa. Tällä hetkellä Yuotube-tili saattaa jäädä pimentoon. Pisteet: 75/100.


Subscribe to Email Updates