Sosiaalinen linkkien ja kuvien jakopalvelu Pinterest päivitti toissaviikolla viestipalvelunsa. Tämän seurauksena saatiin hyviä uutisia sekä yksityishenkilöille että Pinterestiä aktiivisesti käyttävtille yrityksille.

Uutena toimintona Pinterestiin on tullut pinien lähettäminen ja niistä keskusteleminen yksityisviestein. Pinien lähettäminen itsessään on vanha juttu, mutta uutuutena pineistä voi aloittaa yksityisen keskustelun - jopa 10 ihmisen kanssa kerralla! Yksityishenkilöillä tämä toimii esimerkiksi juhlien tai matkan suunnittelussa kun ryhmä pystyy jakamaan ideoita ja pinejä yhteisessä viestiketjussa.

Yrityksille uusi viestitoiminto osoittautuu erityisen hyödylliseksi prospektoinnin ja kontaktoinnin saralla. Voidaan olettaa, että henkilö, joka on pinnannut kuvasi, on kiinnostunut toiminnastasi ainakin jossain määrin. Voit siis tehdä listan kuvan pinnanneista henkilöistä ja huoletta lähettää heille yksityisviestinä esimerkiksi lisätietoa aiheesta. Viestin vastaanottaja voi vastata viestiisi ja näin saadaan aikaan kanssakäymistä potentiaalisen asiakkaan kanssa.

Screen Shot 2014-08-15 at 11.14.37 Vastaanottajan voi valita listasta (näkyy listalla jos seuranta on molemminpuolista) tai kirjoittamalla sähköpostiosoitteen

Viestipalvelu ei auta yksinomaan B2C–yrityksiä vaan myös palveluita tarjoavia yrityksiä. Tuotteiden sijaan Pinterest-sivullasi saattaa olla pinejä koulutuksista tai infograafeja palveluprosessista. Samat mahdollisuudet pätevät. Viestiketjussa voit lähettää pinejä, boardeja ja profiilisi.

Kannattaa pitää mielessä, että osapuolten tulee seurata toisiaan Pinterestissä (ainakin yhtä boardia) jotta kontaktointi onnistuu. Näin palvelu kitkee pois turhat spämmäily-yritykset ja voit olla varma, että viesti lähtee henkilölle tai yritykselle, joka on tuotteestasi tai palvelustasi aidosti kiinnostunut.

Viestipalvelu toimii selaimella, sekä Android- ja iOS -käyttöliittymissä.

Subscribe to Email Updates