Nordic Business Forumissakin tänä vuonna moderaattorina toiminut André Chaker kävi Dinglen haastateltavana muutamia viikkoja sitten. Jos lavalla miehen meno on räväkkää, oli se sitä myös videolla ja sen kulisseissa. Haastattelusarja nosti muutamia hyviä pointteja suomalaisesta suhtautumisesta liiketoimintaan ja sen kehitykseen. Puhuimme vahvuuksista ja heikkouksista. Suosittelen tutustumaan mieheen, hänen sanomaansa sekä laittaa alta haastattelusarjan kaikki osat katseluun.

1. Yli-rationaalisuus estää kehityksen

Viesti insinööreille ja meille muillekin tekijöille on selkeä; älä anna yli-rationaalisuuden estää sinua toteuttamasta. Maailma muuttuu ja suurin trendi markkinoilla on ollut: pienellä liikkeelle ja kokeilujen kautta voittoon. Täydellisyyttä ei ole eikä keskeneräisyyttä kannata pelätä.

https://www.youtube.com/watch?v=j3H42ZZNzaI

2. Ole oma itsesi, sillä muut on jo otettu

Oscar Wilde on aikoinaan kiteyttänyt strategisen ajattelun osuvasti yhteen lauseeseen: ole oma itsesi sillä kaikki muut on jo otettu. Moni omassa arjessaan etsii vaikuttajia ja esimerkkejä, jotka toimivat oman menestyksesi poijuina. Mutta yksi asia tulee kuitenkin muistaa. Se mikä toimi jollakin muulla, ei tule toimimaan samalla tavoin omalla kohdallasi, koska sinä olet yksilö. Siksi onkin parasta olla oma itsesi. Vain silloin voit menestyä!

https://www.youtube.com/watch?v=mTCTKPGMwtM

3. On ok olla vähän outo

Moni saattaa mieltää huomiota nauttivista media- ja businesspersoonista oudoiksi. Täytyy kuitenkin muistaa, että outous on vain sellaisen ihmisen mielipide, joka ei kuulu asian tai persoonan lähikulttuuriin. Kimi Räikkönen on monelle outo, mutta autokulttuuria ja F1-kulttuuria kuluttaville tämä mies on autojumalten luoma jäämies. Hän on omassa ympäristössään erinomainen ja juuri oikeanlainen. Hän on täydellinen.

https://www.youtube.com/watch?v=hq8RrltmcMg


Äärimmäisen mielenkiintoinen herra ja sanoma. Onko sinulla jotakin lisättävää? Kommentoi ja jaa!Subscribe to Email Updates