Aku Varamäki piti asiantuntijasta vaikuttajaksi -huippuseminaarissa loistavan puheenvuoron siitä, miten kaikkien suomalaisten yritysten ja työntekijöiden tulisi olla aktiivisia verkossa – ja sai tämän toteuttamisen kuulostamaan niin helpolta!

Varamäen mukaan yritykselle on paljon hyötyä siitä, jos sen työntekijät jakavat sosiaalisessa mediassa asioita siitä. Työntekijöiden tuottamat sisällöt ovat aitoja, ja siksi yleensä yleisöä kiinnostavia. Ne toimivat jopa vastavoimana perinteisen median uutisoinnille rakentaessaan positiivista kuvaa yrityksen arjesta.

Se, että kaikki työntekijät twiittaavat positiivisia asioita työpaikastaan, on ihanteellinen ajatus, mutta toteutuakseen se vaatii töitä. Kyse on suuresta muutoksesta yritysten viestintäkulttuurissa. Yrityksissä ollaan totuttu siihen, että tietty henkilö tai henkilöt ovat vastuussa tiedottamisesta, ja muilla ei ole lupaa puhua yrityksestä mediassa. Ihmisiin – jopa nuoriin, joille digitaalisuus on luonnollinen osa arkea – on iskostunut syvälle ajatus siitä, että työpaikkaan liittyviä asioita ei saa jakaa muille. Työpaikasta jopa pelätään puhua sosiaalisessa mediassa, jotta ei rikota vahingossakaan mitään sääntöjä.

Muutos avoimemmaksi ja sosiaalisemmaksi ei tapahdu hetkessä. Se vaatii muun muassa koulutusta, ohjeistusta, johtamista, kannustamista, kärsivällisyyttä ja rohkeutta heittäytyä uuteen. Varamäen mukaan ihmisillä on eri motivaatioita olla sosiaalisessa mediassa, ja siksi tulisi löytää juuri ne motivaatiot, joiden takia juuri tämä tietty työntekijä haluaisi olla sosiaalisessa mediassa.

Tuttu sanonta “mitä yksi edellä, sitä muut perässä” tiivistää jotain olennaista tästäkin asiasta. Kun yksi yritys, johtaja tai työntekijä on rohkeasti aktiivinen sosiaalisessa mediassa, madaltuu tämän jälkeen muidenkin kynnys osallistua. Pikkuhiljaa kohti Suomea, jossa kaikki yritykset ja työntekijät ovat aktiivisia sosiaalisessa mediassa!

Katso Aku Varamäen puheenvuoro tästä:

https://www.youtube.com/watch?v=KHiS8cjErGE

Subscribe to Email Updates