Digitaalinen työelämä on hektinen ja keskeytyksiä täynnä. Feedi-elämä tuntuu täyttävän ajattelun tarpeen, mutta keskittymiskykyä se ei paranna. Elämmekö aikaa, jolloin ajattelusta puhutaan enemmän kuin harjoitetaan?

Siksi uskon että mielen harjoittaminen on yhä tärkeämpää. Aloitamme tänään Dinglellä mindfulness-ohjelman. Minulle mindfulness ei ole vain työntekijöille tarjottavaa virkistystä, vaan aidosti pyrkimys kehittää yrityksemme luovan työn ydintaitoja: parempaa keskittymiskykyä, stressinsietoa, ideointia ja ihmissuhdetaitoja. Uskon että tällä on vaikutusta asiakkaille tuotettavaan lisäarvoon.

Mindfulness ja meditaatio ovat muuttuneet viime vuosien aikana buddhalaisen perinteen ”hömpötyksestä” hyväksytyksi tavaksi hoitaa mieltä ja parantaa hyvinvointia. Iso-Britanniassa mindfulnessia tarjotaan jo parlamentin jäsenille ja sitä valmistellaan osaksi julkista koulutusta ja terveydenhuoltoa. Yhdysvalloissa mindfulness-harjoituksia käytetään paitsi armeijassa, myös jatkuvasti kovenevassa yritysmaailmassa. Esimerkiksi Googlella jo 3000 työntekijää on käynyt Search Inside Yourself -mindfulness-ohjelman.

Tutkimusten mukaan säännöllisen mindfulness-harjoittelun on todettu myös vähentävän sairauspoissaoloja, parantavan immuniteettiä ja yleistä onnellisuutta. Dinglen kahdeksan viikon mindfulness-ohjelman vetää Mari Rasimus, tietoisen elämän ohjaaja, intohimoinen meditoija ja some-alan konkari itsekin.

Subscribe to Email Updates