Meltwater & Digitalist Viestinnän foorumi - osallistuva viestintä
Huomenta! Täällä voit seurata tänään perjantaina 27.5. liveblogia ja -striimiä maan suurimmasta viestinnän seminaarista!
Upeaan Paasitorniin saapuvat puhumaan mm. maankuulut Riku Rantala ja Tuomas Milonoff sekä Dinglen Tommi Partanen.
Seuraamme koko tapahtuman ajan myös hanakasti Twitteriä! Osallistu itsekin: #Meltwater #Digitalist #viestintä @Dingletweet @MeltwaterFIN ja @DigitalistInfo
No huomenta! Digitalismin vallankumous on täällä! Aamun isäntä Ali Jahangiri huudattaa paikalle saapunutta sakkia. Aurinko paistaa ulkona Hakaniemessä ja sisällä kauniissa Paasitornissa.
Isot on puitteet ja tupa muute ihan täynnä! #digitalist #kiinnostus pic.twitter.com/YRj83s9NOY
— Santeri Määttänen (@Santtutweet) 27. toukokuuta 2016
Kaikkien tapahtuman aikana twiitanneiden kesken arvotaan Apple Watch, ja arvonta koskee tietysti kaikkia, ei vain paikallaolijoita. Muista #Meltwater!
Twiittaaminen kannattaa! #digitalist @MeltwaterFIN pic.twitter.com/AymZHNBqlh
— Dingle (@dingletweet) 27. toukokuuta 2016
Meltwaterin alkusanat, Lotta Siutla
Kerran päivässä rohkeusrotsi niskaan!
Vallankumouksen jälkeen, Pekka Sauri, Helsingin kaupunki
– Uudet välineet ovat avanneet maailman monisuuntaiselle ja reaaliaikaiselle vuorovaikutukselle. Maailma on läpinäkyvä eikä paluuta ole! Kaikilla on mahdollisuus osallistua: jokaisella on taskussa kaikki maailman tieto, ja kukin voi olla oma päätoimittajansa.
Sauri muistuttaa, että kaikki organisaatiot ovat osa laajinta mahdollista yhteisöä, ihmiskuntaa. Ja jokaisen organisaation olisi kyettävä monisuuntaiseen ja reaaliaikaiseen vuorovaikutukseen ulkoisesti niin kansalaisten ja asiakkaiden suuntaan kuin sisäisestikin.
Kannattaa olla kokonainen persoona!
Psykologi Pekka Saurin vinkki arkeen, työelämään ja sosiaalisen mediaan
Osallistuminen ja osallisuus on totuttu näkemään demokratiakysymyksenä:
– Kannattaa kuitenkin huomata miten tärkeää on osaamisen mobilisointi yhteisten intressien hyväksi. Kuinka hyvin maailman koulutetuimman kansan osaaminen on hyötykäytetty? Ei kamalan hyvin. Toistaiseksi. Hyöty saataisiin irti jakamisen ja vuorovaikutuksen kautta.
– Kukin voisi vielä kirjoittaa kultakirjaimin takaraivoonsa, että johtaminen on viestintää!, Sauri summaa.
10 000 brändilähettilästä. Miten meistä tulee viestivä organisaatio, Miia Eloranta, ISS palvelut
– Miten meistä tulee paras palveluorganisaatio? No, on oltava paras viestintäorganisaatio ja se tapahtuu näin:
Sisäinen viestintä kuntoon samoin kuin viestintä organisaatiossa, sekä tietysti ulkoinen viestintä ja markkinointi reilaan.
Ulkoinen viestintä ja markkinointi on koko joukon tiimityötä, jossa työntekijälähettilyydellä on tärkeä rooli:
– Emme ole vielä riittävän hyviä tässä, tunnustaa Eloranta: – Ensiaskeleet on kuitenkin otettu ja tahto tuottaa ylpeänä jaettavaa sisältöä on kova!
Supersankari Miia Elorannan 5 viestintäorganisaation vinkkiä:
- Perustele viestinnän merkitys
- Laajenna osaamista ja verkostoidu
- Tunnista edelläkävijät
- Aloita projektilla
- Kokeile, mittaa ja muuta suuntaa tarvittaessa
Miten cool voi olla polttoainebisneksessä? Kaisa Lipponen, Neste
Mennäänkö sisällöt ensin vai seuraajat ensin? Nesteellä on testattu molempia polkuja:
– Ensin testasimme ajattelumallia, jossa teemme riittävän hyvää digisisältöä someen, ja seuraajat sauraavat. Tämä tie on hidas. Markkinointitiimi teki toisin päin ja rakensi yhteisön ensin.
Jokainen hyväkin sisältö tarvitsee kuluttajan.
Kaisa Lipponen
Voivatko polttoainebisnes ja cool olla samassa lauseessa?
– Mielestäni some on vapauttanut tällaisten ennakkoluulojen kahleista. Kuka tahansa voi tuottaa kiinnostavaa ja coolia sisältöä. Yritys, joka näkyy positiivisella tavalla sosiaalisessa mediassa on kiinnostava yritys myös somen ulkopuolella.
Lopuksi Lipponen kehottaa katsomaan Prince EA:n videon:
– Se muuttaa sun elämän!
If there’s one video you watch today make it this one. https://t.co/TBE6g5YaKs#preorderthefuture#PrinceEApic.twitter.com/2Iwxubeopk
— Neste (@nestecorp) 20. huhtikuuta 2016
Työntekijälähettilyyden kolme kulmaa: mitä jokaisen markkinoijan tulisi ottaa huomioon? Tommi Partanen, Dingle
Ammattipuhuja Ali Jahangirllä on vaikeuksia saatella Tommi Partanen lavalle, sillä työntekijälähettilyyden tavaaminen tuottaa ongelmia. Partanen aloittaakin puheensa peräänkuuluttamalla sanahirviölle parempaa synonyymiä. Anyone?
Työntekijälähettilyys vaatii luottamusta ja sitoutumista, mutta toteutuessaan myös luo niitä. Viestin jakaminen somessa työntekijöiden kasvoilla lisää tavoittavuutta ja luo uusia yleisöjä, piirtää esiin yrityksen kasvoja ja lisää parhaimmillaan myyntiä.
Jakamisen pitää olla kuitenkin hyvin motivoitu, sillä työntekijöitä saattaa monesti arveluttaa työnantajan mainostaminen oman identiteetin voimin. Siksi viestin jakamisen ja näkyvyyden sääntöjä kannattaa vähentää ja rohkaisemista lisätä runsaasti!
Oivallinen esimerkki työntekijälähettilydestä alla: Työntekijä Partanen ei ainoastaan jaa työnantajansa sisältöä, vaan on valmis myös seisomaan sen takana niin, että uskaltaa kehottaa seuraajiaan hakemaan auki olevaa kollegan paikkaa. Työntekijälähettiläs Partanen haluaa, että ystävänsäkin pääsisivät Dinglelle töihin. (Toim. huom: Hakuaikaa on yhä jäljellä!)
Sinustako dinglaaja? Paikka auki: Head of design & motion https://t.co/BPwuQzOgJK#rekry#digitalist
— Tommi Partanen (@thpartanen) 19. toukokuuta 2016
Nyt kaikki äkkiä verkostoitumistauolle: täällä sisällä soi Nickelback!
Jussi Ylävaara
Pizzassa ja viestinnässä tärkeintä on sisältö, Antti Isokangas, viestintäjohtaja, Kotipizza
Antti Isokangas aloittaa kyseenalaistamalla omat sanansa: olisiko pizzassa ja viestinnässä tärkeintä sittenkin pohja?
...tai resepti:
Yrittäjästarat + menestyskonsepti + onnelliset asiakkaat = kivempaa syömistä
Suomen paras yritysblogi 2015 on kotipizzan toimitusjohtaja Tommi Tervaisen Pizza guy -blogi. Tällainen rento nettitoiminta synnyttää ja tukee työntekijälähettilyyttä, muttei Kotipizzan somenäkyvyys roiku yksin Pizza Guyn varassa: Yrittäjät ovat omistautuneita ja aktiivisia ihan itsekin. Esimerkiksi Kotipizza Ylivieskan Facebook-kanavaa seuraa ilokseen!
Transmediatarina Docventures, Riku Rantala ja Tuomas Milonoff
– Kaikki rakastavat dokumentteja mutta kukaan ei katso niitä. Mitä tehdä?
Ihmisen keskittymiskyky on nykyisin niin hauras ja hajaantunut, että paras tapa saada ne someen ja nettisivuille levinneet huomion sirpaleet, on hajauttaa sisältö yhtälailla: mennä sinne, minne huomiokin menee. Kaikkiin niihin paikkoihin. Docventuresin digiläsnäolo hajautettiin somekanaviin, keskusteluihin, suoraan lähetykseen, suoraan radiolähetykseen, tallenteisiin ja keskusteluihin, ja kaikki tämä myös koottiin yhden osoitteen taakse portaaliin, jossa perinteisempikin mediankäyttäjä saattoi nauttia moninaisesta tarjonnasta.
Yksi tärkeimmistä menestystekijöistä oli yhteisö: Facebook-yhteisö, jota aktivoitiin viikottain vaihtuvalla tempauksella, mutta myös suoraa lähetystä saman tai eri telkkarin ääressä seuraavat lähi- ja etäjoukot, sekä isot dokkarinkatselukerhot ympäri maan.
Neljäs tuotantokausi on tulossa syksyllä 2016. Agendalla silloin mm. telkkarin tulevaisuus. Sarja avataan viime joulukuussa ensi-iltansa saaneella venäläisellä propagandaelokuvalla, jossa pääosaa näyttelee Putinin Vladimir.
Meltwater kiitti päivän puhujia samppanjapulloin. Omansa sai myös pulppuavankupliva Ali Jahangiri. Rohkaisemme itse kutakin nostamaan päivän päätteeksi ja kesäviikonlopun kunniaksi digitalistin maljan! Kiitos Meltwaterille ja kaikille etänä tai tykönä olleille!