Dingle on Suomen nopeimmin kasvava markkinointiyritys

Tänään Marmai julkaisi M&M toimistot 2013 –taulukkonsa, joka on tehty yhteistyössä MTL:n ja Turun Yliopiston kanssa.

Tulevaisuuden organisaatiokin kaipaa rajoja

Olen tässä miettinyt, miltä tulevaisuuden menestyvä organisaatio näyttää. Onko se läpinäkyvä vai suljettu, ja mitä avoimuuden taso työntekijälle ja työnantajalle merkitsee?

Suomen Lappi rokkaa Facebookissa vaikuttavalla sisällöllä

Markkinoija, oletko urheilija vai ammattilainen?

Miksi pitäisi aktivoida yhteisöä?

Sosiaalisesta mediasta on tullut sekuntimedia, josta huomion saaminen ei ole helppo tehtävä. Emme voi pitää itsestään selvänä , että tavoittamistamme esim. 50 000 ihmisestä edes sadasosa jaksaisi lukea, mitä sanottavaa yrityksellä on. Sosiaalisessa mediassa emme kilpaile huomiosta vain toisten yritysten vaan ennen kaikkea ihmisten läheisimpien ystävien kanssa. Ei mikään pikkujuttu. Tämän vuoksi sisällön tavoitteena täytyy olla keskustelu tai jonkinlainen vastakaiku sisällölle esim....

Katse itään: miten tavoittaa ja sitouttaa venäläiset yhteisöllisessä mediassa

Onko kasvava osa asiakaskunnastasi Venäjällä? Tai voisiko se olla?

Oletko löytänyt oman äänesi?

Huomenta! Miten viikonloppu meni?

Miksi yritys tarvitsee apua sosiaalisessa mediassa

Säännöllisesti minulta kysytään, että mikä se Dinglen rooli yritysten suhteen oikein on. "Kirjoitatte statuksia?", "Kuka tahansahan voi perustaa Facebook-sivut?" Kyllä näin se on, mutta hyvin tehtynä sosiaalisessa mediassa voi saada mittavasti parempia tuloksia!

Jotain uutta auringon alla?

Ulkomainonta ja sanomalehdet olivat ensimmäisiä mainonnan muotoja, joita seurasi radio ja suuri mullistava televisio. Television jälkeen tuli Internet. Verkkosivuja, hakukonemarkkinointia, verkkobannereita ja blogeja, jotka tarjosivat alkusoiton sosiaalisen median räjähdysmäiselle kasvulle. Satoja miljoonia käyttäjiä monissa SoMe-palveluissa ja Facebookissa jopa yli miljardi.

Tavoitteista, hyödyistä ja haasteista

Tuntuuko siltä, että sosiaalinen media on liian abstrakti, voidaksemme tehokkaasti mitata sen tuottavaa hyötyä? Yhdessä palaverissa asiakasta ei abstraktius ainakaan jarruttanut tavoitteiden asettamisessa:

Ei ole rakentavan palautteen voittanutta

Positiivinen palaute kohottaa tunnelmaa, tuo hyvän mielen ja auttaa työntekijöitä ja kollegoitasi jatkamaan samalla hyvällä linjalla.

Tapaus Teknos ja Mätäjoki: Oma sosiaalisen median presenssi suojaa kriisissä

Teknoksen harmittavan virheen vuoksi Mätäjokeen pääsi 500-1000 litraa myrkyllistä ainetta.

Sisältömarkkinointi ja elintarviketeollisuus - hyvä resepti tuntuu

Ruokablogit ovat kuuminta hottia. Avokadopasta sai vaimot kyyneliin, mutta myös avokadot ja pecorino-juuston loppumaan ruokakaupoista. Miten tällaisia ilmiöitä voi syntyä? Voiko niitä synnyttää?

Sosiaalisen median arvo on laskettu!

No ei ole. Eihän tarkkaa yleistä lisäarvoa ole missään liiketoiminnassa olemassa.

Miten varmistaa oma näkyvyys uutisvirroissa

Olin joulukuussa Pariisissa LeWeb -tapahtumassa, joka kokosi yhteen verkon merkittävimpien yritysten johtoa ja vaikuttajia. Mieleen on jäänyt voimakkaasti Wordpressin perustajan Matt Mullenwegin kommentti: "Mikä on parasta mainostajille ei aina ole parasta käyttäjille." (katso koko haastattelu tästä)

Avain luovuuteen: investoi!

Mikään ei tule ilmaiseksi. Ei myöskään luovuus.

Ajatukseni Ville Tolvasesta ja somesta

Kommentoin taannoin Villen Ajatukseni somesta -kirjoitusta ja olen palannut silloin nousseissiin ajatuksiin niin usein että nostan saman kommentin myös tänne Dinglen blogin seuraajille. Go Ville!

Hienoja second screen -toteutuksia Suomessa

Second screen on median muotisana. Sillä tarkoitetaan tilannetta, jossa henkilö käyttää toista vastaanotinta samaan aikaan (yleensä) television kanssa. Hehkutus on ollut kova. Onnistumisia on nähty mielestäni vähemmän kuin voisi odottaa.

Yritys Twitterissä -workshop

Workshopin avulla käynnistät oman brändisi Twitter-presenssin. Käyt läpi mahdollisuuksia ja valitset parhaat tavat. Henkilöstösi saa myös riittävän tiedon alkuun pääsyyn.

Twitter: mitä toimitusjohtajan pitää tietää

Twitterin vaikutus on massiivinen. Yhdysvalloissa Twitter oli pitkään suurempi media kuin Facebook. Vaikka Facebook kasvoi sielläkin isommaksi, Twitterillä on selkeä rooli nyky-vaikuttamisessa. Suomessa Twitter on ollut vielä pieni media, mutta tänä keväänä räjähdys on ollut melkoinen. On aika ottaa Twitter vakavasti.

Koska kaikki muutkin menee!

15 vuotta sitten verkkosivuja ylläpitävät yritykset olivat edelläkävijöitä, vaikka useimmat näistä verkkosivuista näyttivät enemmänkin tuotekatalogeilta. Pikaisesti sen jälkeen muut seurasivat perässä “koska muillakin on verkkosivut” -periaatteella ilman mitään tarkkoja tavoitteita toiminnalleen. Vasta myöhemmin heräsi ajatuksia: “Miksi nyt olemme täällä?”, jolloin piti aidosti miettiä, mitä hyötyä haetaan ja miten sitä mitataan. Verkkosivut ennen konkreettisen hyödyn...

Twiittaa tästä: sosiaalinen televisio

Social TV on ollut puheenaiheena television tulevaisuuden suhteen jo pitkään. Tuleeko tästä ilmiöstä jotain? Onko sillä vaikutusta liiketoimintaan. Kaipaammeko isoihin screeneihimme sosiaalisia elementtejä?

Tykkää meistä ja voita rutkasti rahaa

 

Arkisto

Katso kaikki

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

KOMMENTIT

1