10 edellytystä sosiaalisen median hyödyntämiselle - Osa 3/3

Ensimäisessa osassa kävimme läpi suunnittelun asioita ja toisessa toteuttajien roolia. Nyt meillä on valmius suunnitella ja julkaista sisältöä sosiaalisessa mediassa.

10 edellytystä sosiaalisen median hyödyntämiselle - Osa 2/3

Ensimmäisessä osassa kävin läpi muutamia asioita suunnitteluvaiheesta. Suunnitellun työn resursointi on aivan yhtä tärkeä. Ilman toteuttajia ja selkeitä prosesseja ei mikään suunnitelma jalkaudu ja kaikki työ on ollut turhaa.

Facebook uudistaa kävijätietojaan – mikä muuttuu?

Facebook on tuonut uuden kävijätietojen käyttöliittymän kokeiluun osalle käyttäjistä. Kaikille käyttäjille uudistuksen kerrotaan saapuvan myöhemmin kesän aikana. Kokeiluun valitut käyttäjät saavat asiasta ilmoituksen sivunsa kävijätiedoissa vieraillessaan. Uudesta käyttöliittymästä voi halutessaan palata takaisin vanhaan versioon. Tällöin uusi versio ei kuitenkaan ole saatavissa enää uudelleen ennen kuin se tuodaan kaikille käyttäjille.

10 askelta sosiaalisen median hyödyntämiselle - Osa 1/3

Asioita voi joko suunnnitella liian paljon tai aivan liian vähän. Kun ei suunnitella ollenkaan tai toimintasuunnitelma jää liian laihaksi, mietimme, että mites tässä nyt näin kävi, kun ei homma toimi. Laiha suunnittelma voi esimerkiksi olla: ”olemme läsnä sosiaalisessa mediassa ja haluamme tehdä 2 kampanjaa vuoden aikana".

Facebook #hashtag:it yrityksille

Onko Brändilläsi isohko yhteisö Facebookisa? Jos on, on aika päivittää sisällöstä vastaavien tiedot ja taidot. Facebook mahdollisti hetki sitten hashtagien käytön. Hashtagien hyödyntäminen vaatii perustaitoja, mutta uudistus voi avata ikkunan myös uudenlaiseen asiakkaiden palveluun tai näkyvyyden parantamiseen.

Google+ on maailman huonoin sosiaalinen media

Kaksi vuotta sitten lanseerattu Google+ on maailman huonoin sosiaalinen media yrityksille, koska se epäonnistuu elintärkeillä osa-alueilla. Se ei ole päässyt kahden vuoden panostamisen jälkeen lähellekään Facebookin tai edes Twitterin käyttäjämääriä, eikä se pysty tarjoamaan minkäänlaista käyttäjätietoa, jolla investointi Google+ -yhteisön kehittämiseksi voitaisiin perustella. Toisaalta, ongelmistaan huolimatta se tarjoaa yrityksille paljon – jos sitä osaa hyödyntää oikein.

Rekry: asiakkuusjohtaja Dinglelle

Dingle jatkaa kasvuaan ja niinpä haemme nyt uutta asiakkuusjohtajaa kehittämään asiakkuuksiamme ja tuomaan lisävahvistusta asiantuntijatiimiimme.

Siirrytään median budjetoinnista ihmisten budjetointiin

Aikaa ei voi ostaa, mediatilaa voi, mutta molempiin voidaan investoida samalla ajattelulla. Yhteisöjen rakentaminen ja omien kanavien vahvistaminen ovat kasvaneet merkittäväksi kilpailijaksi perinteisten mediatilojen sijaan, mutta niiden rakentaminen vie aikaa.

Facebook mahdollisti kuvien lisäämisen kommentteihin

Facebookin viimeisimmän ominaisuuspäivityksen myötä statusten kommentteihin voidaan liittää kuvia. Kuvan lisääminen tapahtuu kommenttikentän laidalta löytyvästä kamerasymbolista. Toistaiseksi kuvien lisääminen on mahdollista vain desktop-selainversiossa, mutta ainakin teknologiablogi Mashable ennakoi mobiilikäyttöliittymien seuraavan pian perästä.

Motivoitunut vai inspiroitunut?

Mikä on inspiroituneen ja motivoituneen työntekijän ero ja miksi sillä on väliä?

Blogit ja markkinointi: Alexander Olma

Teknologiabloggari Alexander Olma aloitti iPhoneBlog.de –bloginsa vuonna 2006. Harrastuksesta alkanut julkaiseminen muuttui täysipäiväiseksi työksi vuonna 2009.

Blogit ja markkinointi: Mimmi

Muotibloggarin elämä kiinnostaa

Blogit ja markkinointi: Ville Tolvanen

”Jos et itse jaa sisältöäsi, miten voi olettaa muiden tekevän niin?”

Liike-elämän moniosaaja: Ville Tolvanen

Huomenna koittaa totuuden hetki, kun Blogit ja markkinointi –tapahtuma pärähtää käyntiin Niemi Centerissä kello 8.30. Vaikka tapahtuma siirrettiin kertaalleen isompiin tiloihin, tulvi ilmoittautumisia sen verran paljon, että onnistuimme täyttämään uudenkin tilan kaikki paikat. Suuri suosio kertoo suuresta tarpeesta ja halusta tietää lisää, joten olemme tilanteesta hyvin ilahtuneita.

Asiakaspalvelua ei koeta tärkeäksi sosiaalisessa mediassa

(tiedote)

Kansainvälistä osaamista: Alexander Olma

Tänään Dingle Akatemian Blogit ja markkinointi -tapahtuman  puhujavieraista esitellään kansainvälinen vahvistuksemme Alexander Olma. Hänen saksankielinen bloginsa iPhoneblog.de kerää yli 375 000 lukijaa kuukaudessa ja hänen jokaista podcastiaan on ladattu iTunesista yli 35 000 kertaa. Näiden lukujen ansiosta Alexander onkin luultavasti laajimman yleisön saavuttava bloggari koko pääkaupunkiseudulla. Blogit ja markkinointi- tapahtumaan ilmoittautuneiden ei kuitenkaan kannata...

Yksinkertaistettuna: miksi brändin yhteisö on tärkeä

Tässä on yksinkertaistettu näkemys siitä miten ja miksi yhteisöä pitäisi hoitaa.

Some on reppureissaajan paras kaveri

Minä ja kaverini palasimme juuri kotiin matkalta läpi Venäjän, Mongolian, Kiinan ja Japanin. Teimme matkan junalla, jotta voisimme tutustua paremmin paikalliseen elämään ja tavata mahdollisimman paljon uusia ihmisiä.

Esittelyssä bloggari: Mimmi

Tiistaina 18.6.2013 Dingle Akatemia järjestää aamiaistapahtuman, jossa Suomen kuumimmat bloggarit kokoontuvat kertomaan bloggaamisesta, markkinoinnista ja siitä, miten ne kaksi heidän näkemyksenä mukaan liittyvät toisiinsa. Ilmoittaudu tapahtumaan täällä: Blogit ja markkinoiti, Dingle Akatemia.

Ole hyvä ja mokaa!

Me pelkäämme epäonnistumisia. Me pelkäämme, että ihmiset kritisoivat meitä kun teemme virheitä. Eivätkä ketkä tahansa ihmiset, vaan kollegat, perheenjäsenet ja ystävät. Jep, he nauravat, ja osoittelevat sormella. Sillä he ovat parempia. He ovat fiksumpia ja nokkelampia kuin sinä.

Kielletystä huvista työvälineeksi

Edellisissä työpaikoissani sosiaalisessa mediassa lorviminen oli ehdottomasti kielletty. Olen nähnyt useiden henkilöiden saaneen huomautuksen, koska he vastasivat kaverinsa Facebook-viestiin kesken työpäivää.

Sosiaalinen media omalla verkkosivustolla

Facebook-, Twitter-, Instagram- ja muun huuman keskellä yritys ei saa unohtaa omien verkkokanavien kehitystä. Nyt jos koskaan se on tärkeää. Onkin hyvä, että juuri nyt Suomessa on liikkeellä valtavasti projekteja, joiden tavoitteena on parempi asiakaskokemus verkossa. Samaa kieltä kertoo yhä useampi digilähtöinen "palvelumuotoilutoimisto". Palvelumuotoilulle on kysyntää. Hyvä!

Arkisto

Katso kaikki

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

KOMMENTIT

1