Sisältö on tekoja

Minna Lindgren kirjoitti sunnuntain HS.fi:ssä osuvasti sisältö-huumasta. Minna tituleeraa itseään vapaan toimittajan sijaan "sisältöteollisen monimediajulkaisun merkityssisällön klusteriosaajaksi". Nerokkaaseen titteliin kiteytyy aikamme median murros.

Eroon huonosta asiakaspalvelusta

Yritysten asiakaspalvelun kanssa asioiminen on usein puhelimessa jonottamista, pompottelua asiakaspalvelijalta toiselle ja masentavan jonotusmusiikin kuuntelemista. Jos joku lopulta vastaa, se on usein palvelija, jota tunnu se varsinainenpalvelu juurikaan kiinnostavan. Erään asiakaspalvelussa työskentelevän tuttuni mukaan työ kiteytyy ohjeeseen “kädet ilmaan ja yhdistä eteenpäin”.

Miksi puhutaan sisältömarkkinoinnista?

Sosiaalista mediaa käsittelevissä blogeissa, julkaisuissa ja sivustoilla puhutaan tällä hetkellä pääasiassa vain sisältöstrategiasta ja sisältömarkkinoinnista. Mutta eihän tämä ole uusi asia?

News Feed muutti maailman

On mieletöntä saada tehdä media- ja markkinointibisnestä tässä ajassa. Koko maailma muuttuu ympärillä. Isot jätit sortuvat, pienet pelurit nousevat ja talouden perusteet horjuvat. Digitalisaatio on suurin murros sitten teollisen vallankumouksen.

5 tutkimusta sosiaalisesta mediasta

David Ogilvy mainitsi teoksessaan Mainosmiehen tunnustuksia (1963), että TV:tä ei oltu vielä tutkittu tarpeeksi. Hänen oli vaikea lähteä tekemään mainontaa, koska ei oikeasti tiennyt kuinka paljon se lisäisi asiakkaan myyntiä. Nykyisin TV:n tilanne taitaa olla aika toisenlainen, kun taas ns. uusien medioiden hyötyjä vielä kyseenalaistetaan.

Television muistoa kunnioittaen

Keskustelu television tulevaisuudesta on käynyt viime viikkoina vilkkaana. #uusimtv tekee tuloaan, Netflix kiusaa kanavia ja muutenkin mediaväki on ollut jotenkin poikkeuksellisen valppaana. Loistavaa pohdintaa harjoitti mm. YLEn Kari Haakana.

Suomalaiset brändit Pinterestissä

Pinterest, yhteisöpalvelu, jossa käyttäjät “pinnaavat” inspiroivia ja heitä kiinnostavia kuvia omaan kokoelmaan, on kasvanut kolmen vuoden aikana ja olikin hetken nopein koskaan kasvanut yhteisöpalvelu. Pinterestin potentiaalista huudeltiin viime vuonna, mutta alkuhypetyksen jälkeen siitä onkin kuultu paljon vähemmän, vaikka se on edelleenkin loistava paikka monille brändeille. Viime aikoina Pinterestistä on lähinnä ollut uutisia heidän pilotointisuunnitelmista maksullisen mainonnan

Markkinoinnin murros – Julkaise heti 100 ideaa!

Puhumme murroksesta, mutta mitä se konkreettisesti tarkoittaa? Mitkä asiat oikeasti muuttuvat?

Sisältömarkkinointi - Miksi kuvat ovat tärkeitä?

Muutamia vuosia sitten joka puolella näkyi runsaasti enemmän julkaisuja, joissa oli ainoastaan tekstiä. Nykypäivän sisältöinflaation aikana on entistä vaikeampi saada näkyvyyttä tai huomiota ilman visuaalisesti erottuvaa sisältöä. Pitkiin tekstisisältöihin ei reagoida ja sosiaalisen median alustojen kautta ei ansaita näkyvyyttä sisällöille mikäli ihmiset eivät reagoi niihin positiivisesti.

Top-5: Kesän parhaat blogikirjoitukset

Jos kesä kului ahon laidalla ja läppäri narikassa, saattoi kesän aikana jäädä myös blogimme seuraaminen vähemmälle. Pelko pois! Poimimme ja niputimme yhteen yleisön parhaimmiksi havaitsemat blogautuksemme, joten jatkahan lukemista.

Markkinoinnin murros on tässä - Markkinointipäällikkö oletko valmis?

Juttelin hetki sitten mainosmiehen kanssa. Hyvän mainosmiehen. Herran, joka ymmärsi ja halusi murtaa markkinoita. Keskustelimme murroksen vaikeudesta.

Faija facebookkaa – jo 47 ystävää!

Facebookin uusin ikäpolvi

Tämä on näkökulma ikäihmisen Facebookkauksesta. Facebookin edelleen nopeimmin Suomessa kasvava käyttäjäryhmä on 50- ja 60-luvuilla syntyneet suomalaiset ja ihmekös tuo - useat nuoremmista ikäluokista ovat jo saavuttaneet saturaatiopisteen ajat sitten. Jäljelle jäävät ne, jotka nettiä käyttävät, mutta eivät vielä ole uskaltaneet astua kunnolla ”somemaailmaan”. Jotkut ovat olleet jo vuosia Facebookissa, odottaen että ikätoverit liittyvät myös jossain...

Twitter: #docventures hävisi #bbsuomi'lle

Televisiosta tuli vihdoin sosiaalista!

Suomessa on tänä syksynä pärähtänyt kaksi televisio-ohjelmaa, jotka ovat saaneet ihmiset istumaan sohvalle paitsi naposteltavien, myös sosiaalisen median kanssa. Toisen teki YLE ja toisen MTV MEDIA

Miten ihmiset muistaisivat meidät paremmin?

Mainonnan tavoite on tehdä jonkinlainen vaikutus joko heti tai pidemmällä aikavälillä. Luonnollisestikaan vaikutusta ei voi tehdä, jos emme ensin saa ihmisten huomiota ja sen kautta jää heidän muistiinsa. Huomiota voi saada tuhansin tavoin, mutta muistin vahvistamisessahan on pohjimmiltaan kyse oppimisesta ja opettamisesta. Miten me tavallisesti muistamme parhaiten mitä olemme oppineet?

Facebookin sääntömuutokset pelkkää rahastusta?

Viime viikolla sosiaalisen median mukissa kuohui. Keskiviikko 27. elokuuta 2013 jäänee historiaan päivänä (tai Suomessa iltana), jona monen sosiaalisessa mediassa markkinointia harjoittavan iltakahvit vedettiin väärään kurkkuun: Facebook höllensi melkoisen merkittävästi arvontoja ja promootioita ohjaavia sääntöjään.

Facebook nousee, mediamainonnan alamäki jatkuu

Mediamainonnan alamäki on jatkunut jo yli vuoden, eikä sen kuuluisan tunnelin päässä vielä paljon valon kajoa näy. Vaikka lasku hieman loiveni vuoden 2013 toisen kvartaalin aikana, näyttää tilanne kuitenkin edelleen yhtä synkältä kuin Suomen talouden tilanne kokonaisuudessaan. Aasin kestävänä siltana on toki todettava, että näiden kahden välinen suhde kulkee käsi kädessä kuin Hannu ja Kerttu.

Arkisto

Katso kaikki

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

KOMMENTIT

1