Brändistä media: Case Neste Oil

Sisältömarkkinointi on tarinoiden ja mielenkiintoisten asioiden kertomista. Sisältö on tekoja. Monet brändit tekevät kyllä hienoja tekoja, mutta eivät itse ilman isoa perinteistä mediapanostusta saa viestiään ihmisille läpi. Toiset brändit puolestaan saavat viestinsä helpommin jaeltua. Sen lisäksi, että tekevät siistejä asioita, he osaavat ansaita itse mediatilansa hyödyntämällä verkkoa tehokkaasti.

Neljä oppia Stand Up koomikoilta yrityksille

Kävin pari viikkoa sitten Stand Up keikalla. Ensimmäistä kertaa.

Kotimaisten kuluttajabrändien uusi suunta

Nokia-analyysien suht' yksimielinen tulos: murtuvassa markkinassa tehtiin vääriä valintoja, vähäteltiin kilpailijoita, eikä uskallettu muuttaa omaa suuntaa.

#Digitalist Network -avajaiset Bio Rexissä

Peter Vesterbacka

09:15 Ville Tolvanen avasi väkevästi: Luomme verkostoa, emme totuudentorvea. Verkostoa luodaan yhdessä. Mobile Monday on verkosto joka elää ja voi hyvin kansainvälisesti. Mobile Mondayn perustaja Peter Versterbacka puhujana tänään, jotta Digitalist Network saa lentävän lähdön.

Konteksti on kuningas

Content is king, vanha viidakon sananlasku. Hyvillä sisällöillä valloitetaan maailma. Sisällötkin tarvitsevat kuitenkin toimiakseen kunnon aisaparin, kontekstin. Se on vähintäänkin neuvonantaja, joka tuo maailmanvalloitussuunnitelmiin sen ratkaisevan lisäyksen. Välillä konteksti on jopa kuningas.   Määritelmäni kontekstista on tässä hyvin löyhä. Sen voisi tiivistää tarkoittamaan kaikkia viestintätilanteeseen vaikuttavia tekijöitä aina osapuolten välisestä suhteesta vallitsevaan...

Markkinoija: Pitäisikö brändistäsi rakentaa media?

"Jokaisesta brändistä tulee media", on väite, jonka merkitystä jokaisen markkinoinnin, viestinnän ja jopa myynnin ammattilaisen tulisi pohtia. Mistä tämä murros johtuu? Tähän ei löydy ainoastaan yhtä vastausta mutta yksi suurimmista syistä on digitaalisuus: asiakkaat kuluttavat sisältöä missä haluavat, miten haluavat ja omilla ehdoillaan.

Haloo, kuuleeko VR?

Brändi on sosiaalisessa mediassa halusi se tai ei. Brändillä ei ole valtaa siihen, missä kanavassa se milloinkin on läsnä.

Google saattaa näyttää kuvaasi mainosten yhteydessä

Hakukonejätti Google jatkaa yksityisyydestään huolissaan olevien internetin käyttäjien härnäämistä tuomalla uudet ’shared endorsment’ –mainokset hakujen yhteyteen. Uuden päivityksen kautta kuvasi ja nimesi saattaa näkyä niiden brändien tai yritysten mainoksissa, joille olet antanut arvion, joita olet kommentoinut, lisännyt piireihin tai joiden yhteydessä olet käyttänyt jotain muuta Googlen osallistavaa ominaisuutta.  

Sosiaalisen median vitsiniekat

Nauraminen on helpompaa kuin koskaan.

Mikä piristääkään raskasta työpäivää samalla tavoin kuin hyvä Facebook-läppä tai linkki johonkin klassikkomemeen tai hauskaan Youtube-videoon? Taikka hyvään GIF-kokoelmaan tai "30 ällistyttävän hauskaa kuvaa nauravista koirista" tyylinen linkki? Sosiaalinen media on tehnyt kaiken niin helpoksi, myös hassuttelun. Eteenpäin tätä ratkiriemukasta ilmiötä Suomessa vie Facebook, jonne pääsääntöisesti kaikki hauska ladataan, linkataan tai jaetaan, oli...

YouTube Trueview: 5 sekuntia aikaa vakuuttaa

Kuten olet varmasti itsekin kokenut, YouTubessa useiden videoiden alkuun tulee mainos, jonka voi viiden sekunnin jälkeen ohittaa. Suurin osa mainoksista alkavat tylsästi, eivätkä herätä mielenkiintoa katsoa mainosta loppuun.

Rekry: Dingle etsii markkinointinsa tekijää

YouTube: Optimoi myös videosisältösi

Hakukoneoptimointi on kiistatta useimmiille liiketoiminnoille elintärkeää. Sisältöä luodaan ja optimoidaan, jotta se tulisi helposti löydettäväksi, kun ihmiset tietoa teistä hakevat. Videosisältö ei eroa muusta sisällöstä millään tavalla. Haluamme, että se löydetään ja katsotaan. Sitä on siis optimoitava.

Markkinoija, näin aloitat YouTuben hyödyntämisen

Kirjoitin edellisessä blogissani Markkinoija, on aika ottaa YouTube vakavasti  videoiden merkityksestä.

Somekohun keskellä: Case Stockmann

Stockmann sai tänään oman #ilmapallogate:nsa, kun vartija vei 2-vuotiaalta ilmapallon.

Rekry: Sisältöspesialisti Dinglelle

Haemme asiakastiimiimme osaavaa sisältöspesialistia.

Sosiaalisen median ROI – tietoa vai luuloa?

Kysymys: "Mitkä teidän tavoitteet on, tai miten teillä menee?" aiheuttaa yleensä enemmän turhautumista, kuin hyvää keskustelua. Digitaalinen murros tarjoaa markkinoijalle  kauniin maailmaan, koska voimme milloin tahansa katsoa, miten meillä menee. Emme voi oikeasti tietää miten suoriudumme, jos tavoitteita ei ole selkeästi dokumentoitu ja kommunikoitu. Tiedätkö itse miten teillä todellisuudessa menee, vai perustuuko "tieto" luuloon tai arvailuun?

Kuinka ansaitset ilmaista mediatilaa Facebookissa

Huh, kuulostaa joltain huijaukselta. Eihän ilmaista lounasta olekaan. Miten joku voi joka viikko saada ilmaiseksi sen, mistä me muut maksamme tuhansia euroja kuukaudessa? Anna minulle pari minuuttia, niin kerron.

Viritä markkinointisi tähän aikaan

Kuten johtaja Jokinen blogissaan kertoi, markkinointi on suuressa murroksessa. Moni markkinoija elää edelleen kampanjamaailmassa, jossa viestinnän ulostuloja on korkeitaan kourallinen vuodessa. Tällä mennään, vaikka meillä on myös mahdollisuus toimia nopeasti ja ketterästi vaikka 100 eri lähdöllä vuodessa.

Markkinoija, on aika ottaa YouTube vakavasti

Google-palveluiden kattavuus on valtava Suomessa. Ei tarvitse olla media-alan asiantuntija ymmärtääkseen tätä. Oma mummonikin (88v.) vastaus joihinkin minun kysymyksiini ovat: “Noh, en mä tiiä, Googlaa”. Sama juttu pätee YouTubeen. Haluatko oppia miten kravatti solmitaan? Mene YouTubeen. Entäs varusteiden valinta jääkiekkoon? Mene YouTubeen. Onko tylsää? Mene YouTubeen.

4 askelta mitattavampaan median käyttöön

Jos tarpeeksi moni näkee viestejämme tarpeeksi monta kertaa, tuotteemme muistetaan ja sitä ostetaan enemmän. Massa-näkyvyyden vaikutus myyntiin on yksi tutkituimmista asioista ja sen suora korrelaatio myyntiin on päivän selvää.

Videokommenttien uusi tuleminen

Miten kuvailisit YouTuben kommentteja? Ensimmäinen mieleen tuleva asia on tuskin ainakaan asiallinen keskustelu ja muiden ihmisten mielipiteiden kunnioittaminen. YouTuben komentit ovat pitkään muistuttaneet lähinnä roskapostikansion sisältöä, mutta asiaan on luvassa parannusta.

Hyvästi hakusanadata!

Viime viikolla Google ilmoitti kaikessa hiljaisuudessa alkavansa ohjaamaan kaiken liikenteensä salatulle https-sivustolle. Hyviä uutisia niille verkon käyttäjille, jotka ovat olleet huolissaan hakujen yksityisyydestä ja ovat ehkä siirtyneetkin jo käyttämään Duck, Duck, Go:n kaltaisia palveluja (jotka eivät siis jatkossa tarjoa käytännössä mitään erityistä).

Arkisto

Katso kaikki

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

KOMMENTIT

1