Onko 2014 mittaamisen vuosi?

Yksi tavallisimmista kysymyksistä on, mitä seuraavina vuosina tapahtuu? Kannattaako meidän panostaa Instagramiin tai muihin uusiin kanaviin? Juttelin kollegani Jesse Ketosen kanssa tulevan vuoden näkymistä. Pääteemoiksi hän nosti asiakaspalvelun, laajentuneen kanava-portfolion ja sosiaalisen median mittaamisen.

Mitä sosiaalisen median kanaville tapahtuu ensi vuonna?

Juttelin kolleegani Jesse Ketosen kanssa ensi vuoden näkymistä. Pääteemoiksi hän nosti asiakaspalvelun, laajentuneen kanava-portfolion ja sosiaalisen median mittaamisen.

Asiakaspalvelusta kilpailuetu sosiaalisessa mediassa 2014?

Yksi tavallisimmista kysymyksistä on, mitä ensi vuonna tapahtuu sosiaalisessa mediassa. Mihin meidän kannattaa panostaa?

Mitä merkitystä faneilla on?

Fanimäärä on yksi käytetyimmistä tavoitteista sosiaalisen median mittaamisessa. Valitettavasti tämä ei vielä oikeastaan kerro mitään tuloksista, vaikka fanimäärä merkittävästi vaikuttaakin meidän mahdollisuuksiin saavuttaa loistavia tuloksia.

Täyttyykö FB nyt videomainoksilla?

Facebook alkaa tällä viikolla testaamaan automaattisesti käynnistyviä videomainoksia. Ensimmäisenä uutta mainosmuotoa pääsee kokeilemaan indie-elokuvastudio Summit Entertainment LLC.

Laita myyntiputki kuntoon verkossa

Ostokäyttäytymisen ja median kuluttamisen murros on ollut valtava. TV:tä katsoessaan istutaan läppäri, tabletti tai älypuhelin kädessä. Varmasti suuri osa 24 miljoonasta päivittäisestä Google -hausta tapahtuu juuri tälläisena hetkenä.

Ärsyttääkö Bitstrips?

Facebookin uutisvirta on jo jonkin aikaa ollut täynnä Bitstrips -sarjakuvia. Ensimmäiset olivatkin melko hauskoja, mutta nyt ne saavat ainakin allekirjoittaneen repimään viimeisetkin hiuksen päästään.

Sosiaalinen media: Asenteella tuloksia

Tietyt ihmiset ärsyttävät toisia ja miellyttävät muita. Ne brändit, joilla on laimea persoona ja äänensävy markkinoinnissa, hukkuvat, kuten valitettavasti ujot ihmiset, joilla voisi olla vaikka kuinka paljon annettavaa muille. Tamminen, Sarasvuo ja Cheek (“ärsyttävä ja ylimielinen” hänen omien sanojensa mukaan) ärsyttävät tosi monia, mutta muut taas tykkäävät. Ei se varmasti heitä haittaa, koska keskivertaista ei kukaan muista.

TOP 5: Syksyn suosituimmat blogikirjoitukset

Kun maas' on hanki ja järvet jäässä, niin on aika kääntää katseet hieman ajassa taaksepäin. Tässä tulevat vuoden 2013 syys-, loka- ja marraskuun aikana eniten huomiota herättäneet blogitekstimme yhdessä sievässä paketissa.

Oppilaat antoivat Community Management -koululle arvosanaksi 4

On täysin totta, että Dinglen Community Management -koulun sekä sisällön että opetuksen laadun yleisarvosanoiksi saatiin neljä, mutta se ei ole koko totuus. Otsikossa on nimittäin jätetty kertomatta, että koko CM-koulun ajan kerätyissä palautekaavakkeissa maksimiarvosana olikin viisi eikä kymmenen. Varsin loistava tulos, vaikka itse näin sanonkin! Senpä takia haluankin kertoa jo nyt seuraavasta CM-koulusta kiinnostuneille tahoille, että sellainen järjestetään tammikuussa 2014 ja...

Onks Facebook ihan out?

On, mikäli meidän toimistollamme koulutuksissa käyneitä nuoria on uskominen. Tänä syksynä meillä oli ilo saada nuorta virtaa Dinglelle, kun koulutimme TET-harjoittelijoita kauppakeskusten someapureiksi.  Vaikka dinglaajat ovat tunnetusti nuorekasta porukkaa, niin vilkkailla ja fiksuilla teineillä oli meillekin paljon uutta sisäpiiritietoa kerrottavanaan yläasteiden käytäviltä.

5 asiaa jotka opin Amer Sportsilta

Luin marmaista jutun Amer Sportsin sisältömarkkinoinnin kehityksestä: Amer Sports kiihdyttää ostetusta omaan. Artikkeli oli Teppo Kuittisen kirjoittama (25.10.13.) ja Mikko Simon oli Amer Sportsilta kertomassa ajatuksia.  Kun luin tämän päädyin kirjoittamaan muutamia hyviä pääpointteja ylös.

Kuninkaan muuttuva valtakunta

Olipa kerran kuningas ja valtakunta. Kuninkaasta tykkättiin ja häntä toteltiin. Hän hallitsi ja kaikki meni mukavasti. Syksyllä korjattiin satoa ja keväällä kylvettiin uudet siemenet. Sama prosessi toimi vuodesta toiseen hyvillä tuloksilla. Sotia kuitenkin käytiin silloin tällöin, mutta kuninkaan armeija pystyi tehokkaasti hoitaamaan taistelut ilman suurempia ongelmia.

Instagram: Miten hyötyisit tästä kanavasta?

Monet brändit ovat hyödyntäneet Instagramia kansainvälisesti hyvin menestyksekkäästi haalien valtavia yhteisöjä kasaan. Suomessa yleisö tuntuu kuitenkin olevan pieni, mutta silti moni brändi ja yritys on lähtenyt mukaan. Esim. Tjäreborg, Happy Joe siiderit ja Cheek, jolla on jo yli 81 000 seuraajaa.

Tämä markkina murtuu 2014

Kirjoitin viime viikolla lokaatiosta ja mobiilista. Fyysisen kaupan ja palvelun kannalta murros tulee olemaan iso, mutta sen ajoitus on vaikeampi ennustaa.

Arkisto

Katso kaikki

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

KOMMENTIT

1