Sosiaalisen median hallintatyökalut

Nykypäivän markkinoijalla on jo useita sosiaalisen median kanavia käytössä. Sen myötä, että kanavia on lisääntynyt on myös haasteellisempaa hallita kokonaisuutta helposti, varsinkin kun useampi henkilö organisaatioissa on vastuussa sosiaalisen median tekemisestä. Tämä pätee kaikkiin osa-alueisiin, kuten julkaisemiseen, moderointiin, mittaamiseen sekä tulosten raportointiin.

Egogooglailu saattaa olla vaarallista

Nykypäivänä ihmiset käyttävät useampaa sosiaalisen median kanavaa päivittäin. Profiileihin julkaistaan päivityksiä omista harrastuksista, elämäntilanteesta ja näkemyksistä. Usein tiensä someen löytävät myös kuvat ja videot esimerkiksi viikonlopun juhlista. Monelle jakaminen on päivittäinen tapa, jolla haetaan kaveriporukasta palautetta. Jotkut jopa hakevat rohkeilla julkaisuilla julkisuutta ja celebrity-statusta.

Digitalist Marketing Forum 2014

Digitalistit markkinoinnin murroksesta

Halusin osallistua Digitalist Marketing Forumiin heti luettuani tapahtumasta. Digitalist Networkin missio on heidän omien sanojensa mukaan "digitalisoida suomalainen liiketoiminta". Verkosto koostuu alan huippuasiantuntijoista, yrittäjistä ja yrityksistä Suomessa.

Digitalist Marketing Forum 2014 – LIVE STREAM

Digitalist Marketing Forum 2014 – LIVE

Mitä optimoida vuodelle 2014, jotta markkinointi tuottaa tulosta?

Fakta: Vuosi 2014 vahvistaa sosiaalisen median roolia markkinoinnissa.

Kuvatwiitit saavat 94% enemmän jakoja.

Viime viikolla Twitter julkaisi uuden ulkoasun kotisivulleen. Uusi ulkoasu löysi tiensä myös applikaation mobiiliversioihin. Twitter painotti selkeän ja käyttäjäystävällisen layoutin lisäksi visuaalisuutta. Kyllä, tämä tarkoittaa kuvia. Isoja kuvia!

Työpaikka Suomen parhaasta sosiaalisen median toimistosta - CHECK!

Olen käynyt läpi laajan tunnekirjon hyvät uutiset kuultuani. Käytännössä tunteet ovat menneet enemmän ja vähemmän näin: Ensimmäinen hype muuttui peloksi “Holy ****, liityn suureen joukkoon SOME-ammattilaisia” ajatuksen myötä. Pelko sittemmin muuttui täydelliseksi lamaantumiseksi. Muutaman “voima-asennon” jälkeen löysin kuitenkin kadottamani uskon itseeni, ja sittemmin olen nauttinut lähinnä malttamattomuudesta aloittaa työt sosiaalisen median toimistossa, Dinglessä.

#Selfie on somen suola ja pippuri

Täsä mä oon! Mikä muu kuva muka saa enemmän tykkäyksiä sosiaalisessa mediassa kuin taidokkaasti tai hauskasti otettu selfie?

Miksi faktoilla ei myydä?

Kun ostat auton, ostatko auton, vai ostatko turvallista matkustamista perheelle? Vai onko ajamisen fiilis tai auton luotettavuus sinulle tärkeintä?

Miten yritys voi hyötyä Snapchatista?

Snapchat* herätti suuren yleisön huomion loppuvuodesta, kun se torjui Facebookin huhutun 3 miljardin suuruisen ostotarjouksen. Snapchatissa jaettiin kuluvana syksynä jo yli 400 miljoonaa kuvaa päivässä. Vaikka käyttölogiikoissa eroa onkin, niin mittakaavaa tälle antaa Facebookin 350 miljoonaa ja Instagramin 50 miljoonaa lisättyä kuvaa päivässä.

Facebook-mainonta - Mikä on kehityksen suunta?

Jim Edwards kirjoitti Business Insiderissa, että Google+ ja Twitter haluavat haukata ison palan Facebookin 5.9 miljardin euron vuosittaisista mainostuloista, jotka tulevat ainoastaan Facebookin sisällä näytetyistä mainoksista.

Kaupan hyllyt tyhjäksi yhdellä twiitillä

Muutama viikko sitten kokki Henri Alén twiittasi tomaattikastikkeen reseptin, jossa pääaineksena on Mutti tomaattimurskaa. Twiitin jälkeen ihmiset jakoivat omia kuviaan tehdyistä tomaattikastikkeista. Tämän jälkeen Twitteriin alkoi satelemaan kuvia tyhjistä hyllyistä. Lopputuloksena Mutti tomaattimurskan myynti kasvoi 138%.

Julkaise tai kuole - lääkärit häviävät huuhaalle

HS.fi:n Joonas Konstigin kolumni kertoi rasvan terveysvaikutteista. Kirjoitus kertoi mm. "rasvattomasta soijapavusta" (18% rasvaa), sekä siitä kuinka tutkimuksissa kasvirasva olisi yhdistetty aggressioon.

Top 10 ärsyttävimmät Facebook-käyttäjäryhmät

 

Päivitteletkö itsesi vai yleisön takia?

Kuinka monta ihmistä on sinun sosiaalisen median tilassasi?

Sosiaaliset verkostomme ovat monipuoliset ja tuttavuuksia löytyy joka lähtöön. Tämähän on se paras juttu sosiaalisessa mediassa; se että tietää mitä tutuille kuuluu. Mutta pitääkö toisaalta kaikki tietää tai ehkä ennemminkin kannattaako kaikki kertoa  julkisesti statuksessa? Harva pysähtyy oikeasti miettimään, mitä satapäiselle yleisölleen kertoo. Otetaanpa esimerkiksi vaikkapa Facebook ja sieltä keskivertosuomalainen...

Instagram-markkinointi – Maksetun postauksen tulokset

Instagram, vuonna 2010 perustettu yhteisöpalvelu, jonka Facebook osti 2012, aloitti mainonnan pilotoinnin nyt syksyllä. Michael Kors, joka myy mm. kelloja, oli mukana pilotoimassa sponsoroituja sisältöjä. Sponsoroidut sisällöt toimivat samankaltaisesti, kuin Facebookin uutisvirrassa näkyvät sponsoroidut tarinat.

Arkisto

Katso kaikki

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

KOMMENTIT

1