Miksi palvelu on parasta markkinointia?

Olin äskeittäin reissussa Panamassa ja Yhdysvalloissa. Lensin kahdella eri lentoyhtiöllä ja erot heidän henkilökunnan käyttäytymisessä olivat valtavat. Suurimman eron tekivät kuitenkin pienet yksityiskohdat.

Jos ajattelet itseäsi aina ensin - saat lopussa vähemmän

Vanha sanonta kuuluu: "First you have to give, before you get something in return". Sama pätee markkinoinnissa.

Kevät tuo Helsinki City Run -tapahtuman

Kevät on saapunut kaupunkiin ja niin ovat myös Helsinki City Run –tapahtumaa varten tilaamamme testipaidat. Pitäähän meidän edustaa yritystämme asianmukaisesti varustettuina kun siihen kerran mahdollisuus on.  Helsinki City Run järjestetään 10.5.2014, missäpä muuallakaan kuin Helsingissä.

Suorachat -palvelut markkinoinnissa

Suorachattipalvelut ovat tämän vuoden uusi musta. City.fi –chatroom all over again?

Suomen ensimmäinen kansainvälinen some-julkkis

Ruksi seinään, sillä Suomi on saanut ensimmäisen kansainvälisen tason some-julkkiksensa! 19-vuotias Sara Maria Forsberg aka Kielinainen on YouTube-videoillaan kerännyt itselleen miljoonayleisön matkimalla eri kielien puhujia ja heidän maneereitaan.

Epäilyttääkö Facebook?

Menestyksen hinta

Vuoden 2014 alku on ollut Facebook-yhtiölle vähintäänkin mielenkiintoista aikaa. Vuoden vaihteessa maailmalla ja Suomessakin uutisoitiin ”Facebookin kuolemasta” (mm. MTV ja Nyt.fi). Tulos kertoi muuta kun Facebook teki ennätystuloksensa vuonna 2013. Hypätään Helmikuun alkuun, jolloin (4.2.2014) Facebook täytti jo kunnioitettavat 10 vuotta (mm. Yle, Iltalehti, MTV). Menestys ja suosio eivät kuitenkaan tule ilman soraääniä, sillä maailmalta on alkanut kantautua yhä...

Kohderyhmäjaottelu digitaalisen käyttäytymisen näkökulmasta

Tavat, joilla asiakkaita jaotellaan eri kohderyhmiin vaihtelevat yritysten ja toimialojen välillä. Internetin mukanaan tuoma murros asiakaskunnassa on muuttanut palvelun tarpeen sekä tavat, joilla asiakkaamme tavoitamme. Olemme varmasti samaa mieltä siitä, että internet pirstaloitti palveluympäristön.

Asiaa aidan toiselta puolelta

Alkaa täyttyä kohta vuosi siitä, kun aloitin työt Dinglellä. Muistan, että lupaus aamupuurosta riitti erottamaan Dinglen muista työnantajista ja kertoi heti tarinaa työpaikasta, jossa luonnonlait eivät pätisi. Työpaikasta, jossa jotain ylimaallista saattaisi tapahtua.

Säästä 30% mediabudjetistasi - näin se onnistuu

Ihan pari juttua markkinointipääliköille. Ihan näin meidän kesken.

Dingle Grand One 14 finaaliin “Tuloksellisin verkkokampanja” -kategoriassa

Suomen suurin ja merkittävin digitaalisen markkinointiviestinnän töille tarkoitettu kilpailu, Grand One, julkaisi tänään vuoden 2014 kilpailun finalistit verkkosivuillaan. Dingle ylsi viiden parhaan joukkoon kategoriassa, jossa arviointi perustui 100% tuloksiin.

Facebook-mainonnan kampanjarakenne muuttui

Facebook-mainonta koki kasvojenkohotuksen, kun Facebook päivitti mainonnan kampanjarakenteen uuteen uskoon. Tulevaisuudessa Facebook-mainontaa tehdään kahden tason (kampanja ja mainos) sijaan kolmella eri tasolla: Kampanja, Mainosryhmä ja Mainos.

Palvelu on parasta markkinointia

"Onko niin ettei tätä olisi voinut tehdä muuten kuin puhelimessa?"

Jos olet asiakaspalvelussa töissä, saanet yhä useammin vastata tuohon kysymykseen. Asioita on helpompi järjestää kirjallisesti. Lakimiehet ovat tienneet sen jo kauan, mutta asiakaspalvelussa puhelin on yhä ykkönen. Miksi ihmeessä?

Näin loistat Tinderissä

Tinderiin liittyminen on helppoa. Ehkä vähän liiankin vaivatonta, sillä huomaat nopeasti ettet ole aikoihin päivittänyt kuviasi Facebookiin ja että viimeisin edustava kuva itsestäsi on vuodelta 2012. Mutta liityt silti heti – kuvathan voi aina vaihtaa jälkeenpäin. Ehdotan kuitenkin, että valitset kuvasi huolellisesti, sillä kyseisessä deittipalvelussa edustetaan pelkillä kuvilla ja ovat näin ollen ainoa tapa viestiä itsestäsi.

Vuorovaikutus digitaalisuuden lähtökohdaksi

Sosiaalinen ei voi olla enää vain osa digimarkkinointia. Sen on tultava lähtökohdaksi, jonka päälle yritys rakentaa toimenpiteensä verkossa.

Dingle on edelleen nelosen arvoinen some-kouluttaja!

Järjestyksessään toinen Community Management –koulu on nyt takanapäin. Suuri kiitos kaikille osallistujille ja järjestäjille!

Arkisto

Katso kaikki

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

KOMMENTIT

1