Snapchat – Näin syntyy hyvä Snapchat Story

Snapchat on ollut keskuudessamme jo jonkin aikaa. Tosin Suomessa palvelu ei ole suurta suosiota vielä ympärilleen kerännyt. Jenkeissä tilanne on kuitenkin varsin toisenlainen, nimittäin siellä Snapchat on jopa Whatsappia suositumpi viestintäkanava.

Somevaalien tulos: Brysseliin lähtee sometaitajia ja aloittelijoita

Eurovaalien alkumetreillä kysyimme: Pärjääkö nykypäivän poliitikko vaaleissa ilman some-presenssiä? Vastaus on: kyllä pärjää, jos vilkaistaan esimerkiksi valittujen euroedustajien sometilejä. Peräti neljältä edustajalta ei esimerkiksi löydy omaa Twitter-profiilia. Myös Facebook-sivujen fanimäärä vaihtelee reilusti. Mainittakoon, että tässäkin tapauksessa tietyiltä ehdokkailta puuttuvat viralliset sivut.

#Somevaalit: Syynissä “Perus-Pirre“ Piritta Poikonen

Kun viime kuussa tarkastelin Perussuomalaisten kanavatarjontaa sosiaalisessa mediassa petyin hieman, sillä ehdokkaat eivät vaikuttaneet kovin aktiivisilta. Se on sääli, sillä esimerkiksi puolueen Facebook-sivut ovat aktiivisia muihin puolueisiin verrattuna ja näin ollen odotukset olivat korkealla myös ehdokkaiden kohdalla.

#Somevaalit - Eero Vainio | Oikea mies vasemmalta myös somessa?

Ennakkoäänet on jo annettu, mutta sunnuntaina vaaliuurnille suuntaavilla on vielä pari päivää aikaa punnita omaa ehdokastaan. Putkautetaan siis vielä yksi #somevaalit-blogi ulos. Tällä kertaa vuorossa on västikään SDP:n varapuheenjohtajan paikalta väistynyt Eero Vainio. Miten selviää tämä oikea mies vasemmalta?

Mistä rakentuu hyvä verkkokaupan asiakaskokemus?

Suomi ei ole tunnettu varsinaisena asiakaspalvelun mallimaana, mutta avaisiko verkkokauppa suomalaisille aivan uuden mahdollisuuden palvella asiakkaita entistä paremmin?

#Somevaalit - Kulttihahmo Jörn Donner

Ainoana suomalaisena Oscar-palkinnon noutanut, ja ylipäätänsä huiman uran luonut kansanedustaja Jörn Donner tuo kokemuksensa mukaan Eurovaali-mittelöihin. Hän ponnistaa kohti Brysseliä RKP:n listoilta. Donner on äänestetty mm. yhdeksi Suomen aarteista, jopa tällä hetkellä kovasti framilla olevan Teemu Selänteen edelle. Sosiaalinen mediahan on mielletty nuoremman polven leikkikentäksi, joten miten pärjää rutinoitunut Jörkka tukijoineen digimaailmassa? Itsehän Donner on toiminut...

Teknologia vs. kulttuuri - Case Taksiliitto ja Uber

Taksiliiton ja Uberin sananvaihto herätti muutamia ajatuksia teknologian ja kulttuurin eroista. Kun Taksiliitto keskittyy huutelemaan teknologiasta ja siitä kuinka Suomi toimittaa hyvää teknologiaa ja applikaatioita maailmalle, Uber taas puhuu samanaikaisesti kulttuurimuutoksesta.

#Somevaalit - Paavo Väyrynen

Seuraavana eurovaaliehdokkaana some-chekissa on todellinen politiikan konkari. Keskustan Paavo Väyrynen on varmasti kaikille suomalaisille tuttu niin televioista kuin kahvimukeistakin. Katsotaanpa, miten vanhalta ketulta onnistuu sometus.

#Somevaalit: Syynissä Christina Gestrin

RKP:n eurovaaliehdokas Christina Gestrin viestii ruotsiksi Facebookissa, Twitterissä ja LinkedInissä. Tämä nainen taitaa monipuolisen sisällöntuotannon, mutta miten hyvin hän onnistuu luomaan keskusteluja äänestäjien kanssa sosiaalisessa mediassa?

Asiakaspalvelun rooli korostuu iltaisin.

Suomalaiset kauppiaat ovat hiljalleen alkaneet nähdä verkkokaupan mahdollisuudet, mutta samalla syystä tai toisesta digitaalinen asiakaspalvelu jää unholaan.

#somevaalit - Antti Häkkänen

Ennakkoäänestys on jo käynnissä, joten on syytä jatkaa Eurovaaliehdokkaiden someaktiivisuuden tutkimista. Tarkastelussa tulee vuoroon Kokoomuksen ehdokas Antti Häkkänen. Kokoomuksen listalla on paljon tunnettuja ehdokkaita joihin kuuluu mm. kaksi ministeriä ja kolme meppiä. 29-vuotias Häkkänen pyrkii siis kovien nimien kanssa Brysseliin ja voisi kuvitella, että Kokoomuksen nuorisojärjestön ehdokas ottaa sosiaalisen median kanavat vakavasti huomioon.

#Somevaalit - Antero Vartia

Jatkamme blogisarjaa, jossa tutustumme eurovaaliehdokkaiden someaktiivisuuteen eurovaaleissa 2014. Seuraavana eurovaaliehdokkaana some-checkissä on Vihreiden ehdokas Antero Vartia. Ilta-Sanomien haastattelun mukaan (IS 13.5.2014) Vartialla on tuntuva 60.000 euron vaalibudjetti, mutta talkootyön ja auttavien tahojen tekemään työhön yhdistettynä vaalikampanjan arvo on arvioitu ja ilmoitettu  106.000 euron arvoiseksi. Mukana on elokuvaohjaaja, näyttelijöitä, ammattikuvaajia,...

#Somevaalit - Johanna Sumuvuori

Aloitan taustatyön tekemisen itselleni vähiten luonteenomaisesta lähteestä, Twitteristä. Harjaantumattomaan silmään osuu heti twiittien, seuraajien ja seurattavien määrä, joka vie seuraavaan johtopäätökseen: suurennuslasin alta taitaakin löytyä erityisen some-aktiivinen ehdokas.

Lehdistötiedote - Dingle ja Smarp yhteistyöhön

Dingle ja Smarp yhteistyöhön

HCR - Dinglaajien kisatunnelmia

Aika lentää kuin dinglaajat Helsinki City Run –tapahtumassa tänä lauantaina! Toivottavasti innostimme lukijoitamme tarttumaan juoksuhaasteeseen, sillä pian pamahtaa kun tuhannet juoksijat täyttävät Helsingin keväiset kadut, tavoitteena ylittää itsensä ennemmin kuin kilpailla sijoituksesta.

SoMe on johtajan tärkein työväline

Jokaisella on oma näkemys tai tapa määritellä mitä johtaminen on.

Eurovaalien alla: Syynissä Li Anderssonin someoleilu

Mikäli Li Anderssonin politiikka olisi minulle aiemmin tuntematonta, selkiävät hänen avainaiheensa noin kolmenkymmenen sekunnin Facebook-stalkkailun jälkeen. Se on tärkeää. Yhtä tärkeää on se, että vakavamman paatoksen seasta löytyy vähemmän ryppyotsaista läppää: “Mustan barbaarin keikalla!”

Päivän ajatus: mistä rauha löytyy?

Maailmaa jossakin määrin kuvastaa nämä kolme sanaa: kiire, stressi ja multitasking. Edellä mainittujen muovatessa maailmaamme, ajattelin kirjoittaa päivän ajatuksen mistä minä löydän rauhan.

Arkisto

Katso kaikki

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

KOMMENTIT

1