Luo vaikuttavampaa sisältöä kuuntelemalla: Case Rolex

Liiketoiminnan onnistumisen kannalta on olennaista, että asiakkaamme puhuvat meistä positiivisia asioita. Positiivinen palaute on erityisen tärkeää kun asiakkaat käyttävät sosiaalista mediaa. Yksi, joko positiivinen tai negatiivinen julkaisu, tavoittaa satoja tai tuhansia ihmisiä. Ennen vanhaan piti olla vähintääkin julkkis saadakseen vastaavaa näkyvyyttä.

Social CRM on vastaus kohdistetumpaan markkinointiin

Markkinoinnista on tulossa sekä sosiaalisempaa että kohdistetumpaa jatkuvan digitaalisen keskustelun ja automatisoinnin kautta. Kun digitaalinen media ja digiratkaisut tarjoavat mahdollisuudet tehdä tehokkaammin, ei ole hyväksyttävää investoida euroja, joiden tarkkaa ROI:ta ei voi laskea. Isot toimijat ovat huomanneet tämän potentiaalin järjestelmien ja automatisoinnin puolella. IBM on ostanut Silverpopin ja Unican. Oracle osti 2012 Eloquan ja 2013 Responsyksen. Salesforce.com on...

Tavoitteiden tärkeys

Päätin aamulla vloggata tavoitteista monesta eri syystä.

Social media tracking - 3 hyvää työkalua some-seurantaan

Sosiaalinen media on kaiken markkinoinnin liima. Hyvät mahdollisuudet niin suuren datan keräämiseen kuin autenttisen palautteen saamiseenkin. Kaikessa tekemisessä on kyse mittaamisesta. Yksittäiset käyttäjät mittaavat omaa henkilöbrändiään (tai kilpailevat kavereitaan vastaan), kun taas yritykset haluavat saada dataa ja mitattavia tuloksia omista toimistaan. Kanavien määrä kasvaa koko ajan ja niiden mukana kasvaa myös kilpailu seurantasoftista. Tässä lista muutamasta softasta,...

Vitosta pukkaa! Dinglen kolmas Community Management –koulu oli menestys

Kevään Community Management –koulu on nyt paketissa. Kiitokset kaikille upeille oppilaille sekä opettajille! Näin koulun päätteeksi olemme jo kolmannen kerran koonneet yhteen ja saattaneet julkiseksi oppilailta saamamme palautteet, joten tätähän voisi jo kutsua perinteeksi. ;)

Facebook-sivujen ulkoasumuutos on täällä

Facebook on tunnettu alati muuttuvasta ulkoasustaan. Aikajanaan siirryttiin jo aikaisemmin henkilökohtaisten sivujen kohdalla ja tällä kertaa muutos on hiljalleen saapumassa myös brändisivuille.

3 tapaa ansaita seuraajia Instagramissa

Instagram on tällä hetkellä valtavassa nosteessa. Tästä kanavasta tekee varteenotettavan kanavan myös brändeille se, että kasvu on huomattavasti rajumpaa kuin esim. Facebookilla on koskaan ollut. Myös monet ovat korvanneet päivittäisen FB:n käytön päivittäisellä instaamisella.

Tarjoa asiakkaillesi 24/7 palvelua verkossa - nyt se on mahdollista

Sosiaalinen media asettaa yrityksen asiakaspalvelulle ja reaktiokyvylle uusia vaatimuksia. Yhä useampi verkon käyttäjä olettaa, että yritys on tavoitettavissa aamusta iltaan verkkokanavissa. Tämä aiheuttaa perinteisille markkinointi- ja viestintäorganisaatioille paineita parantaa julkista asiakaspalvelua ja reagointikykyä.

Arkisto

Katso kaikki

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

KOMMENTIT

1