Sosiaalinen media muuttaa johtamista

Ei ole kauaakaan, kun yrityksien ja niiden johdon ei tarvinnut kiinnittää huomiota siihen mitä maailma heistä ajattelee. Elettiin aikaa, jolloin johtaja oli aina oikeassa ja hänen päätöksiään harvoin kyseenalaistettiin yrityksen sisällä tai kritisoitiin avoimesti tiedotusvälineissä. Sitten tuli iso paha internet, joka antoi äänen jokaiselle yksilölle, ja aivan kuin siinä ei olisi ollut tarpeeksi, toi sosiaalinen media mukanaan avoimen kanavan kertoa mielipiteitä julkisesti ilman...

Toimitusjohtajalle sopiva twiitti - osa 3

Mikä ihmeen Hyperlapse?

Videomiehenä eilinen oli itselleni juhlapäivä. Instagram nimittäin julkaisi uuden appin, Hyperlapsen. Ihmettelet varmasti miksi tämä uutinen on niin mullistava? Lyhyesti kerrottuna, appi tuo meille taviksille käyttöön noin 10 000 € arvoisen teknologian ilmaiseksi.

Jatkuva vaikuttaminen vaatii tarkkaa suunnittelua

Toimialoilla toimitaan tiettyjen lainalaisuuksien alaisina. Silti tavat, joilla sosiaalista mediaa hyödynnetään vaihtelevat huomattavasti organisaatiosta toiseen. Ehkä juuri siksi, että ympäristönä keskusteleva verkko eroaa huomattavasti perinteisestä mediasta, organisaatioiden tuottama tavallinen sisältö ei tule saavuttamaan haluttua vaikutusta. Ei edes reilulla mediabudjetin käytöllä. Tämän takia hyvän sisällön ja prosessin suunnittelu korostuu tuloksellisessa viestinnässä.

Mitä YouTube tarkoittaa brändeille?

Youtube on herättänyt viime aikoina paljon keskustelua monella suunnalla. Suomessa keskustelun aiheena oli tubettajien oma tapahtuma, Tubecon. Päällimmäisenä ajatuksia herättää tapahtumalle asetettujen tavoitteiden rikkoutuminen toinen toisensa jälkeen. Tapahtuma oli menestys, katsoi sitä miltä kantilta tahansa.

Toimitusjohtajalle sopiva twiitti - osa 2

Paranna yrityksesi vuorovaikutusta Pinterestin päivitetyllä viestitoiminnolla

Sosiaalinen linkkien ja kuvien jakopalvelu Pinterest päivitti toissaviikolla viestipalvelunsa. Tämän seurauksena saatiin hyviä uutisia sekä yksityishenkilöille että Pinterestiä aktiivisesti käyttävtille yrityksille.

Sosiaalinen media - vain kanava muiden joukossa?

Vastaus sosiaalisen median roolista yritysten viestinnässä kuuluu usein seuraavasti: “No se on vaan kanava muiden medioiden joukossa.”

Toimitusjohtajalle sopiva twiitti - osa 1

#IceBucketChallenge aktivoi, mutta mihin?

Sosiaalisessa mediassa on kiertänyt viime aikoina valtava määrä videoita ALS Ice Bucket Challenge –nimisestä kiertohaasteesta. Haaste toimii yksinkertaisuudessaan näin: haastettu kaataa päälleen jääkylmää vettä ja haastaa mukaan muita henkilöitä nimeltä, joiden tulee puolestaan toteuttaa haaste 24 tunnin sisällä. Haasteeseen on lähtenyt mukaan valtava määrä julkisuuden henkilöitä, mm. Taylor Swift, Chris Pratt ja Oprah Winfrey. Haasteen on saanut myös Barack Obama, mutta haasteen...

Tubecon - tubettajat yhteisöllisyyden suunnannäyttäjinä

Voidaan sanoa, että viikonloppuna Hartwall-areenalla järjestetty Tubecon oli menestys. Yli 5000 kävijää tuli paikalle tapaamaan omia YouTube-ideoleitaan.

Yrityksen nettisivut - sisältöpankki vai haamukaupunki?

Oletko koskaan kuullut sanontaa: "Jos yritystä ei löydy verkosta, sitä ei ole olemassa.”?

Van Dammen Epic Split - Irrallinen stuntti vai ei?

Kun puhutaan Volvon ja Van Dammen Epic Splitistä, se nähdään usein vain erillisenä stunttina tai ideana, joka ei istu mukaan muuhun kokonaisuuteen. Vaikka stuntti viestiikin voimakkaasti Volvo-rekkojen erinomaisuudesta julkkiksen avulla, on taustalla kuitenkin tehty paljon duunia sen eteen, että video palvelee Volvon markkinoinnin kokonaisuutta.

Introvertin verkostoitumisetiketti

Sähköpostiin on tullut kutsu syömään ja drinkeille samanmielisten ammattilaisten kanssa. Luet illanvietosta lisää innoissasi. Jes, ilmaista ruokaa tarjolla! Sitten mieleen hiipii se ainainen pelko ja pilaa tunnelman. Siellähän pitää puhua ihmisille. Esittää kiinnostunutta. Pitää yllä keskustelua. Hymyilläkin.

Kolme oppia Amerikasta asiakkaan kohtaamisesta

Reissasin äskettäin Yhdysvalloissa. Heidän palveluhalukkuutensa yllättää joka kerta – kenties, koska kontrasti Suomeen on niin suuri. Muutamat kohtaamiset jäivätkin hyvin mieleen reissusta:

Sosiaalinen media on vaikuttamisen valtatie

Vaikka sosiaalinen media onkin ollut jo vuosia keskuudessamme, on monen yrityksen ja johtajan vaikea määrittää sen rooli liiketoiminnassa. Yksi yleisimmistä somesta syntyvistä mielikuvista on se, että se on vain ilmainen markkinointikanava.

Voittava markkinointi on tiimipelaamista

Kaikki tietävät, mitä voittaminen on, mutta siihen pääsemisestä on monia mielipiteitä. Kun puhutaan voittamisesta markkinoinnissa, niin vastaus vaihtuu riippuen siitä, keneltä kysytään.

Mikä ihmeen employee advocacy?

Yritysvietintä on digimurroksen myötä kehittynyt huomattavasti. Nykyään yrityksillä on valtava määrä eri tapoja ja kanavia viestiä niin asiakkaille kuin muille sidosryhmillekin. Yksi tapa nousee kuitenkin ylivoimaisesti muiden ylle. Se on employee advocacy.

Takaa kasvu pitkälle tulevaisuuteen - Tee toisin kuin Panama

Panama on maa joka tunnetaan valtavasta kanavastaan. Pääkaupunki Panama City on kasvanut viimeiset vuosikymmenet valtavaa vauhtia. Tämä näkyy esimerkiksi siitä, että siellä rakennetaan jatkuvasti pilvenpiirtäjiä ja hotelleja. Kun kasvu alkoi, oli tarkoitus myös kehittää kaupungin infrastruktuuria kasvun mukaisesti. Infrastruktuurin kehitykseen varatut resurssit kuitenkin valuivat muualle, todennäköisesti poliitikoiden taskuihin, kuten Keski- ja Etelä-Amerikan maissa usein...

Miten vaihdetaan Facebook-sivun osoite?

Olen toiminut sosiaalisen median parissa jo pitkään. Olen myös hallinnoinut useita Facebook-sivuja. On kuitenkin helppo unohtaa asioita, joiden kanssa ei joudu päivittäin, viikoittain tai kuukausittain tekemisiin.

Arvot & missio ohjaavat parhaita brändejä

Liian usein yritykset yrittävät markkinoida väkisin OSTA MEILTÄ -viesteillä. Markkinoinnin ja viestinnän jatkuvasta tekemisestä usein puuttuu syy MIKSI meidän pitäisi juuri kyseiseltä toimijalta ostaa.  Tottakai yrityksen toiminnan tulisi aina olla tavoitteellista ja tavalla tai toisella, joko välittömästi tai pidemmällä aikavälillä, vaikuttaa positiivisesti toimenpiteillään myyntiin.

Arkisto

Katso kaikki

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

KOMMENTIT

1