Markkinointi ja viestintä: tukifunktioista mahdollistajaksi

Olipa kerran yritys, joka päätti muuttaa strategiaansa. Aikaisemmin yritys oli tehnyt hajautetusti sitä sun tätä, ihan mitä asiakkaat sattuivat haluamaan. Kyseessä oli IT-ratkaisutoimittaja, jolla oli kaikenlaista konsulttia talo täynnä. Toiminta ei kuitenkaan ollut tarpeeksi kannattavaa, koska selkeä suunta puuttui.

Sosiaalinen liiketoiminta muuttaa toimintakulttuurin

Sosiaalinen media mullisti markkinoinnin, ja nyt sosiaalinen liiketoiminta muuttaa koko yrityksen toimintakulttuurin.

Mitä alkoholibrändeiltä pitäisi oppia?

Sanonta menee: viina on viisasten juoma. Mielestäni viisaita ovat viinan markkinoijat, jotka ovat ymmärtäneet, mistä brändin rakentamisessa on kyse.

#Rekry: Etsimme harjoittelijoita ja osa-aikaisia projektityöntekijöitä!

Dingle kehittää asiakkaidensa liiketoimintaa vastaamaan digitaalisen murroksen haasteisiin. Konsultoimme ja palvelemme yritysjohtoa, myyntiä, asiakaspalvelua ja markkinointia.

Toimitusjohtajalle sopiva twiitti - osa 10

Toimitusjohtajalle sopiva twiitti - osa 9

Digitaalisuus muuttaa sodankäyntiä - miten reagoida?

Elämme aikakautta, jolloin digitaalinen vuorovaikutus muuttaa kaikkia elämänaloja. Myös sodankäyntiä.

Toimitusjohtajalle sopiva twiitti - osa 8

Miten digitaalisuus voi parantaa urheilutapahtuman elämystä?

Penkkiurheilu on hienoa ajanvietettä, mutta ehkä erityisesti urheilun seuraaminen livenä voisi nauttia Suomessa suurempaa arvostusta. Katsojamäärät isoissakaan joukkuelajeissa eivät kotimaisissa sarjoissa päätä huimaa. Tässä muutamia ajatuksia digitaalisista mahdollisuuksista, jotka voisivat parantaa katsomiselämystä sekä nostaa kävijämääriä.

Toimitusjohtajalle sopiva twiitti - osa 7

Mikä ihmeen sosiaalinen liiketoiminta?

Oletko jo kuullut puhuttavan sosiaalisesta liiketoiminnasta? Kauaa ainakaan et aiheelta voi enää välttyä. Liiketoiminta on muuttumassa niin B2C kuin B2B puolellakin toimialasta riippumatta, ja muutos on radikaali. Toiset yritykset ovat jo alkaneet kehittää toimintaansa vastaamaan kuluttajien, kumppaneiden ja työntekijöidensä muuttuvia odotuksia, ja edelläkävijyydestä tulee epäilemättä olemaan niille hyötyä. Toiset puolestaan pitävät uppiniskaisesti kiinni vanhoista...

Mikä on asiakaslähtöisyyden merkitys?

Kysy toimitusjohtajalta mikä määrää yrityksen taloudellisen menestyksen. Mitä hän vastaa? Asiakkaat ratkaisee!

Disruptio ja sosiaalinen liiketoiminta

Internet on meille opettanut, ettei mikään ole pysyvää. Useimmat nykyään itsestäänselvinä pitämämme palvelut, kuten Google ja Facebook, olivat yksittäisiä palveluaihioita satojen kilpailevien palveluiden joukossa niitä perustettaessa. Vaikka nämä palvelut ovat nyt valtaväestolle arkipäivää, emme voi ennustaa tulevaisuutta - digitalistin pitää olla aina valmis disruptioon.

Toimitusjohtajalle sopiva twiitti - osa 6

Mitä Suomi haluaa tulevaisuudeltaan?

Joka päivä uutisia seuratessa näkee paljon negatiivista: YT:tä pukkaa, Suomen taloustilanne on huono, kauppavaje kasvaa, valtion lainat karkaavat käsistä ja kilpailukyky heikkenee. Jatkuvat huonot uutiset nakertavat ihmisen mieltä. Vaikea ehkä tässä vaiheessa sanoa, että asiat voisivat olla pahemminkin. Pidetään kuitenkin katse tulevaisuudessa ja siinä, mitä Suomi voisi olla tulevaisuudessa, ei siinä, mitä se on tänään.

Sosiaalinen työpiste - kuinka pilvessä voi työskennellä?

Ville Tolvasen haasteeseen vastaten, tässä kuvaus siitä minkälainen työpiste omaa orkesteriani pyörittää.

Toimitusjohtajalle sopiva twiitti - osa 5

Lopeta väärille ihmisille mainostaminen

Digitaalisten työkalujen kasvu mahdollistaa asiakkaiden yksilöllisen tunnistaminen. Näin oikeille ihmisille voidaan kohdentaa puhutteleva, yksilöity markkinointiviesti juuri silloin, kun se on ostopäätöksen kannalta järkevintä. Perinteinen massamedioiden haulikkokohdennus häviää sata-nolla digitaaliselle, yksilöidylle kohdennukselle.

Mistä asiakas maksaa?

Mikä saa asiakkaan maksamaan juuri tietyn summan tuotteesta? Jokainen asiakas kokee tuotteen tuovan juuri hänelle tiettyä hyötyä. Jollekin pullo vettä voi olla arvokkaampi kun toiselle, tilanteesta riippuen. Tuote on toki tärkeä; jos tuote ei ole kunnossa, emme varmastikaan voi kehittää brändiä pitkäjänteisesti. Mutta voiko asiakkaalla olla muitakin syitä ostaa, kuin pelkkä tuote?

Sympaattinen some-kampanja ottaa kantaa kiusaamiseen

Lukiolaisten Liiton lanseeraama #kutsumua -kampanja on levinnyt sosiaalisessa mediassa kuin kulovalkea ja mm. Facebookia tai Instagramia on vaikea avata törmäämättä tunteisiin vetoaviin kannanottoihin kiusaamista vastaan. Tämän blogin viimeistelyhetkellä kampanja on jo kerännyt Instagramissa 18 346 #kutsumua -kuvaa.

Mikä ihmeen myynnin murros?

Koko ajan keskustellaan siitä, että myynti on kaikilla aloilla murroksessa. Jotkut kutsuvat tätä jopa myynnin transformaatioksi.

Toimitusjohtajalle sopiva twiitti - osa 4

Arkisto

Katso kaikki

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

KOMMENTIT

1