Urheilu ja bisnes – Mitä yhteistä?

Jos olet sitä mieltä, että tuotteen erinomaisuus riittää koska se myy itsensä puskaradion avulla kunhan sen saa markkinoille, mieti uudestaan. Se on sama kuin sanoisi, että jos urheilija on parempi kun vastustajansa, hän voittaa aina kunhan pääsee paikanpäälle kilpailemaan. No ei missään nimessä. Urheilija voi olla fyysisesti ja teknisesti maailman paras, mutta ei hän aina voita.

Yksi brändi, kolme tarinaa – Volvon resepti sydämen valloitukseen

Mielestäni Volvo ymmärtää autobrändeistä ehkä parhaiten mistä on kyse markkinoinnissa. Tämä on toki minun subjektiivinen näkökulmani, mutta toivottavasti se tarjoaa ajateltavaa.

Välittämisen kautta kansainväliseen kasvuun

Maailmalla puhutaan paljon suomalaisten yritysten kyvyttömyydestä markkinoida ja myydä omaa osaamistaan omien rajojen ulkopuolelle. Tämä puheenaihe nousee melkein kaikissa keskusteluissa liittyen kasvuun ja kansainvälistymiseen.

Sosiaalinen media artistin promootiovälineenä

Musiikin digirevoluutio on tässä ja nyt

Viime viikonloppu sujui inspiroivissa merkeissä Tampereella ”Musiikki & Media” -seminaarissa. Markkinointiin liittyen itseäni kiinnosti varsinkin #someday ja sosiaalinen media artistin promootiovälineenä, josta olivat keskustelemassa yleisön kanssa Jannika B, Felix Zenger, Maiju Asikainen (Frontier Promotion), Tuomo Saikkonen (Mokoma), ja Dan ”Uniikki” Tolppanen.

Esiintyjä – miten vakuutat yleisön?

Puhutko usein suurille yleisöille tai ryhmille? Tulisiko sen johtaa johonkin toimintaan, tai mahdollisesta viedä koko porukka kohti yhteistä tavoitetta? Tilaisuuksia ja kohtaamisia tulee ja menee, mutta harvat onnistuvat esiintymään aina vakuuttavasti.

B-to-B myynnin uusi nyrkkisääntö

Mentorini ja innoittajani Aarne Aktan sparrasi aikoinaan minua Dinglen liiketoimintasuunnitelmasta. Arska totesi nopeasti, että tästä tulee myyntipeli. Taistelun yritysten niukoista kehitysresursseista voittaa usein aktiivisin. Aarne lateli viiden sormen totuuden silmilleni:

Mitä pingviinit opettivat minulle muutosjohtamisesta?

Luin muutama viikko sitten kirjan johtamisesta nimeltä Jäävuoremme sulaa. Yksi kirjoittajista on John Kotter, tunnettu johtamisen guru. Kuten monet muut loistavat jenkkikirjat, oli kirjan opetukset oivallisesti kiteytetty tarinamuotoon. Lyhyesti kerrottuna, pingviinien jäävuoressa havaittiin sulamisen merkkejä, joten heidän piti valmistautua ajatustapojen ja toimintatapojen muuttamiseen jos halusivat selvitä elossa kun jäävuorta ei enää ollut olemassa jonain päivänä.

Maksimoi vaikutus – Suunnittele laajemmin

Internet on luonut monessa mielessä sekuntimedian, jossa sisällön määrä kasvaa päivittäin. Panostukset perinteisen median lähtöihin ovat vähentyneet, mutta markkinointiviestinnän tuotantoja toteutetaan valitettavasti liian monessa yrityksessä samalla tavalla kun aikaisemminkin. Lennetään vaikka Etelä-Afrikkaan ja tuotetaan se yksi mainosvideo ja laitetaan telkkariin. Internet on mahdollistanut sen, että yhdestä ideasta on mahdollista jakaa pieniä sisältöjä ja jakaa niitä ulos...

5 verkkokaupan konversioon vaikuttavaa tekijää

Konversioajattelu on erityisen luonnollista verkkokauppiaalle. Tämä muun muassa siksi, että edellytykset mitata ja parantaa konversiota ovat teoriassa lähes täydelliset. Konversio on verkkokaupan tärkein käsite.

André Nöel Chakerin viisauksia!

Nordic Business Forumissakin tänä vuonna moderaattorina toiminut André Chaker kävi Dinglen haastateltavana muutamia viikkoja sitten. Jos lavalla miehen meno on räväkkää, oli se sitä myös videolla ja sen kulisseissa. Haastattelusarja nosti muutamia hyviä pointteja suomalaisesta suhtautumisesta liiketoimintaan ja sen kehitykseen. Puhuimme vahvuuksista ja heikkouksista. Suosittelen tutustumaan mieheen, hänen sanomaansa sekä laittaa alta haastattelusarjan kaikki osat katseluun.

Kumpi johtaa muutosta– teknologia vai ihminen?

Vanhemmat ihmiset ajattelevat, että uusi teknologia on negatiivista ja tekee ihmisistä kiireisempiä ja poissaolevampia. Asiaa tarkasteltuna heidän näkökulmastaan, teknologia on todella muuttanut ihmisen käyttäytymistä. Kaikkeen muutokseen, oli se sitten teknologia tai jokin muu asiaa, vastataan usein kritiikillä ja vastustustetaan. Ihmiset kun eivät pidä tuntemattomaan astumisesta.

#Rekry: Tule Account Manageriksi Dinglelle!

Dingle Oy kehittää asiakkaidensa liiketoimintaa vastaamaan digitaalisen murroksen haasteisiin. Konsultoimme ja palvelemme yritysjohtoa, myyntiä, asiakaspalvelua ja markkinointia.

Mitä on konversioajattelu?

Konversio-optimointi on digitalisaation myötä tullut markkinointiterminä jäädäkseen. Tulospohjainen markkinointikaan ei ole ajatuksena uusi. Taktista suoramarkkinointia tekevät yritykset ovat seuranneet konversioprosentteja jo hyvin pitkään.

Aller osti dinglen

Aller Media Oy on ostanut Suomen suurimman sosiaalisen median asiantuntijayrityksen Dinglen koko osakekannan. Dinglestä tulee kaupan myötä Allerin tytäryritys. Aller laajentuu samalla media- ja markkinointiyhtiöksi, joka modernin aikakauslehtitoiminnan ja digitaalisten sisältöjen lisäksi tarjoaa yrityksille digitalisoitumisen ja sosiaalisen median kaikki palvelut.

Aller osti Dinglen

Aller Media Oy ostaa Suomen suurimman sosiaalisen median asiantuntijayrityksen Dinglen koko osakekannan. Dinglestä tulee kaupan myötä Allerin tytäryritys. Aller laajentuu samalla media- ja markkinointiyhtiöksi, joka modernin aikakauslehtitoiminnan ja digitaalisten sisältöjen lisäksi tarjoaa yrityksille digitalisoitumisen ja sosiaalisen median kaikki palvelut.

Arkisto

Katso kaikki

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

KOMMENTIT

1