Rekry: Mediaspesialisti Dinglelle

Haemme asiakastiimiimme mediaspesialistia kehittymään nykyaikaisen markkinoinnin ammattilaiseksi.

Miten rakennat hyvän blogikirjoituksen?

Olen ollut poissa blogikirjoittamisen ääreltä yli vuoden perhevapaiden merkeissä. Töihinpaluun myötä tuli jälleen tarve päivittää Dinglen blogia. Mutta mitä, onpas vaikeaa! Päässä pursuaa potentiaalisia blogin aiheita, mutta mistään ei tunnu saavan kunnon otetta eikä mikään aihe tunnu kääntyvän kokonaiseksi kirjoitukseksi. Kuulostaako tutulta?

Miten sosiaalinen teknologia tehostaa liiketoimintaa?

Mikä tahansa teknologia tuo eri toimialoille ja toimijoille hyötyjä ja haasteita eri muodoissa. Yleisesti voi sanoa, että internet on mahdollistanut monen yrityksen kasvun ja maailmanvalloituksen ja monelle aiheuttanut päinvastaisesti täystuhon.

Vaikuttamisen vuosi

Ennustaminen on kivaa. Mukavinta se on siksi, että jopa 50 prosentin todennäköisyydellä on oikeassa. Toinen vaihtoehto kun on olla väärässä.

Tehosta organisaatiotasi - rakenna sosiaalinen liiketoiminta

Sanotaan, että ensivaikutelma tehdään nopeasti ja se kestää pitkään. Tästä syystä varmaankin useamman liiketoimintajohtajan mielestä sosiaalinen media koostuu kissavideoista ja "somekriiseistä". Moni on heittänyt sosiaalisen median "höpöhöpö"-laatikkoon mietimättä, minkälaista vaikutusta sillä voi olla kokonaisille bisneksille ja toimialoille. Ensimmäistä kertaa availin itse silmiäni näille mahdollisuuksille, kun luin kirjan Uusi kultakausi - Kuinka sosiaalinen media mullistaa...

Haluatko vaikuttaa? Yksinkertaista!

Markkinoinnin, myynnin ja johtamisen keskeinen tavoite on vaikuttaa ihmisiin. Kaikkihan sen tietävät, että asia ei ole helppo. Ihminen on luonteeltaan laiska ja meidän on vaikeaa keskittyä mihin tahansa viestiin, jos asia ei suoraan koske meitä itseämme tai välittömästi vaikuta oman arkipäivämme haasteisiin.

Miksi ryhtyisin vaikuttajaksi? - 3 hyvää syytä ja esimerkkiä

Monet yritysjohtajat ovat varmasti törmänneet näihin kysymyksiin: miksi vaikuttaisin sosiaalisessa mediassa, mitä lisäarvoa se minulle ja työlleni tarjoaa ja miten se tekee elämästäni parempaa?

Joulun paras resepti

500 g Facebookkia 300 g Twitteriä 250 g Youtubea 200 g LinkedIniä

Tutki asiakkaitasi – tunnista mahdollisuutesi

Moni yritys on saanut aikaan räjähdysmäistä kasvua uusilla bisnesmalleilla. Ne ovat määrittäneet ansaintaympäristönsä uudella tavalla syventymällä siihen, miten ja milloin asiakkaat hyötyvät tuotteiden ja palveluiden käytöstä.

Kaksi kysymystä - koko sisältöstrategian ydin

Sisällön määrä on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosien aikana. Suurin osa sisällöistä on merkityksestöntä ja laimeaa. Kaikki haluavat julkaista. Kaikki myös haluavat, että omat sisällöt näkyvät ilmaiseksi ja mahdollisimman paljon. Tottakai.

Mitä jokainen yritys voi oppia McDonald’sin myynnistä

Ostaminen on digitalisoitunut. Jopa B2B-ostopäätöksestä 60% tehdään verkossa. B2C ostopäätöksestä vielä isompi osa.

Tuoko vahva brändi euroja taloon?

Brändin merkitys myynnin ja liiketoiminnan kasvattamisessa on todella kiistelty asia. Markkinoinnin tärkeimpiä mittareita monessa organisaatiossa on bränditunnettuuden kasvattaminen. Myynnin mielestä brändi taas on ihan höpöhöpöjuttua, koska myynti näkee klousaamansa kaupat ainoana tapana mitata onnistumisia.

Yksi idea - monta lähtöä

Sisältöjen määrä verkossa kasvaa edelleen räjähdysmäistä vauhtia. Ihmisillä on enemmän kiire kuin koskaan aikaisemmin. Uutiset, sähköpostit ja sosiaalisen median uutisvirrat selataan salamannopeasti läpi.

Dinglen Jokinen: Startup-ajattelu pelastaa koko markkinointialan

Suomesta löytyy kasvuyrityksiä, jotka ovat pystyneet kasvamaan nopeasti taloudellisesta taantumasta ja markkinointialan haasteista huolimatta. Joulukuussa viisi vuotta täyttävä, pohjoismaiden johtava sosiaalisen liiketoiminnan toimisto Dingle on kasvattanut liikevaihtoaan koko toimintansa aikana 451 prosenttia.

Forrester on oikeassa – Facebook ja Twitter ei asiakassuhteen keskipiste

Blogissamme on jo useasti kommentoitu Facebookin algoritmi-muutosta, joka pyrkii viemään promootio-sisällön orgaanisen näkyvyyden nollaan. Jussi Ylävaara kehui muutosta hyväksi brändeille. Joonas Villanen totesi ansiokkaasti että analysointi ja asiakasymmärrys nousevat sisältösuunnittelun keskiöön.

Arkisto

Katso kaikki

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

KOMMENTIT

1