Urheilumarkkinointia freesillä otteella: Arsenalin opit urheilutoimijoille ja yrityksille

Lämpimästi tervetuloa seuraamaan uutta ja mahtavaa Urheilumarkkinointia freesillä otteella –blogisarjaa! Otsakkeen alla käsittelen jatkossa eri urheilutoimijoiden markkinointia sekä firmojen sponsorointimahdollisuuksia digitaalisissa kanavissa.

Myynti digitaalisella aikakaudella – ohjaako asiakas vai sinä?

Elämme asiakkaan aikakaudella kun asiakkaat ohjaavat myyjiä, ei toisinpäin. Vai onko asia oikeasti näin? Myynnissä tapahtuvasta transformaatiosta on keskusteltu joka foorumissa ja mielipiteet ovat erittäin jakautuneet. Tämä varmasti osittain johtuu siitä, että myyntiprosessi eroaa riippuen yhtiön toimialasta ja asiakkaiden tavasta ostaa. Toki myös missä osassa arvoketjua ollaan ja organisaation koko ovat vaikuttavia tekijöitä. Ei löydy "one-size-fits-all" tyylistä helppoa ratkaisua...

Ihmiset rakastavat tarinoita. Hyödyntäähän yrityksesi sen?

Kaikista loistokkaimmat yritykset ovat niitä, joihin kuluttajille on syntynyt tunneside, joka on enemmän kuin tuotteen tai palvelun laatu. Kuluttajat suhtautuvat näihin yrityksiin intohimoisesti ja vievät yrityksen viestiä eteenpäin muille. Kuluttajat ja muut sidosryhmät markkinoivat yritystä sen puolesta.

Mistä koostuu markkinoinnin "dream-team"?

Verkon dynamiikan takia markkinointiviestintä on muuttunut ja hakee muotoaan omien, ansaittujen, vuokrattujen ja ostettujen medioiden yhdistelmänä. Näiden ymmärtäminen vaatii markkinoijalta uutta osaamista.

Mitä yhteistä on yrityksellä ja juoksijalla?

Jokainen ihminen osaa juosta. Jokainen yritys osaa hoitaa ydinliiketoimintansa. Silti monelle juoksijalle maraton tuntuu ylivoimaiselta ajatukselta ja moni yritys kokee toimialansa ykköspaikan saavuttamisen olevan mahdotonta heidän kokoiselleen firmalle. Nämä voivat tuntua kaukaisilta ajatuksilta, mikäli tavoitteita ei ole totuttu asetettamaan tarpeeksi korkealle. Tavoitteiden puuttuessa on helppo jäädä toistamaan samoja asioita. Juostaan vuodesta toiseen samalla vauhdilla sitä...

Zadaa! Ex-Dingleläiset julkaisevat käytettyjen vaatteiden mobiilisovelluksen

Dinglen myyntijohtajana kaksi vuotta toiminut Aamer Chaichee (kuvassa oikealla), 26, entinen Dinglen työntekijä Iiro Kormi (kuvassa vasemmalla), 26, sekä mainostoimistoissa työskennellyt Sauli Hirvi, 34, tuovat markkinoille käytettyjen vaatteiden osto- ja myyntipalvelun. Zadaa (https://www.facebook.com/zadaaco) on mobiilipalvelu, joka löytää toisilleen “identtisiä” ihmisiä koon ja tyylin perusteella tehden omankaltaisten ja istuvien vaatteiden löytämisestä todella helppoa ja...

Missä ovat yritysmemet?

Vaka vanha meme

Meme tai meemi on jo ikuisuuden vanha ilmiö netinkäyttäjien keskuudessa ja memesivustoja ja kanavia, jotka löytyy mielin määrin myös Suomessa, lähes joka kanavalta. (Esim. Hiihtoliitto Instagram-tili, bodybuilding/fitness-buumiin keskittyvä Roinagram-Instagram tili sekä yliopistojen omat memesivustot Facebookissa). Lisäksi perinteisiltä suomalaisilta nettiviihdesivustoilta kuten Riemurasia ja Naurunappula löytyy paljon memejä. Silti, yrityskäytössä memet ovat...

Mitä teet, jos p***a osuu omaan tuulettimeen?

Yritysten vastuunkanto on tällä hetkellä taas erityisesti tapetilla. Oikealla reagoinnilla ja someviestinnällä on mahdollisuus kääntää vaikeatkin tilanteet jopa omaksi eduksi. Vähintään yrityksiltä odotetaan aitoa anteeksipyyntöä ja jatkotoimia vastaavien tapausten ennaltaehkäisemiseksi. Kriisitilanteisiin onkin varauduttava!

Datan merkitystä ei voi vähätellä älykkään liiketoiminnan rakentamisessa

Big Data ja teollinen internet taisivat olla suurimpia buzz wordejä viime vuonna. Puhutaan jopa siitä, että data on uusi öljy.

Mitä työntekijä saa tai ei saa sanoa verkossa – työntekijälähettilyyden esteet

Olemme kouluttaneet johtajia, myyjiä, asiantuntijoita ja vaikuttajia henkilökohtaisessa verkkovaikuttamisessa. Verkkovaikuttamisen koulutus on kiitollista, koska siitä hyötyvät kaikki: työntekijä, työnantaja ja asiakas.

Arkisto

Katso kaikki

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

KOMMENTIT

1