Kolme henkistä estettä työntekijälähettilyydelle

Työntekijälähettilyydestä on ennustettu yhtä suurimmista trendeistä vuonna 2016. Siitä on puhuttu Suomessakin jo useamman vuoden ajan, mutta nyt ajan uskotaan olevan kypsä sille, että puheesta siirrytään tekoihin eri organisaatioissa. Sosiaalisen median tuomat paineet entistä suurempaan avoimuuteen ovat saaneet kasvollisen markkinoinnin nousemaan kasvottoman brändinrakennuksen rinnalle. Toisaalta työntekijöiden oma henkilökohtainen mediatila verkossa houkuttaa...

#Rekry: Etsimme monipuolista ja osaavaa sisällöntuottajaa

Sisällöntuottajana olet mukana toteuttamassa Dinglen näkyvintä osa-aluetta, asiakkaidemme asiakkaita palvelevaa sisältöä lukuisiin eri kanaviin. Asiakkuuksissa rinnallasi on noin 50 muuta ammattilaista, joiden kanssa luomme sisältöjen avulla merkityksellisiä kohtaamisia brändien ja kuluttajien välille.

Brändipersoonat 2015

Päätin tehdä Top-5 listan oman alansa vaikuttajista, jotka ovat rakentaneet itsestään medioita ja vastustamattomia brändejä, ja joiden persoona on tehnyt juuri minuun vaikutuksen. Valitsin ihmisiä eri aloilta ja enkä käyttänyt kriteerinä absoluuttista seuraajien, fanien tai ”kontaktien” määrää.

Rekrytointiprosessi on haaste myös yritykselle

On tullut aika palauttaa työläppäri takaisin työnantajalle ja käpertyä vielä kuukaudeksi valtaisan mahani kanssa kotioloihin, ennen kuin yövalvomiset, vaipanvaihdot ja maidontuoksuiset pulauttelut taas täyttävät arjen. Sitä ennen on kuitenkin hyvä katsoa vielä hetki taaksepäin tätä syksyä ja muistella, mitä kaikkea se sisällään piti.

Miksi brändillä on väliä?

Monet sanovat, ettei brändillä ole enää merkitystä – ei verkossa eikä kivijalassa. Tämä on kuitenkin vain osittain totta. Sekä vanhat ja isot että pienet ja nuoret brändit menestyvät mitä parhaiten nykyisessä digitaalisessa maailmassa. Yhä useampi tiedonjanoinen kuluttaja myös kääntyy digikanavissa entistä enemmän omiin silmiinsä luotettavien brändien puoleen.

Brändi mediana, merkityksellisten sisältöjen tuottajana

Sarjassaan toinen Someawards 2016 seminaari alkoi kiinnostavissa merkeissä – battlella, jossa Vapa Median Ilona Hiila ja Folk Finlandin Tommi Laiho väittelivät siitä, kumpi voittaa: jatkuva tekeminen vai kampanjointi. Jos et päässyt paikalle, voit tilata taltioinnin täältä.

Brändiä johdetaan edestä

Nähdessämme jotain hyvää, huonoa tai tunteita herättävää kysymme “Kukahan siinä on takana?” Olemme tottuneet siihen, että asioiden, ilmiöiden, brändien ja tapahtumien takana on ihmisiä, joiden kätten jälkiä saamme ihastella. ”Takana” olevia ihmisiä sitten esitellään aikakauslehtien palstoilla ja makasiiniohjelmissa.

Tulevaisuuden markkinointiviestintäosaaminen

Mietin, millainen on tulevaisuuden markkinointiviestintäorganisaatio ja millaista osaamista sellaisessa jatkossa vaaditaan. Pärjätäänkö ensi vuonna niillä taidoilla, joilla markkinointia on viime vuodet tehty?

Mitä näkyy digimainonnan tulevaisuudessa?

Some Awardsin 2016 seminaarisarja alkoi ytimekkään ajankohtaisella teemalla: digitaalisen mainonnan tulevaisuus. Päivän aikana kuultiin useita mieleenpainuvia puheenvuoroja, käytiin keskusteluja digimainonnan nykytilasta ja ennustettiin myös sen tulevaisuutta.

Luo yhteisöllesi arvoa moderoimalla ja keskusteluttamalla.

Moderaattori - asiakaspalvelija - yhteisön ylläpitäjä - community manager - admin jne.

Olen Joona Alestalo ja ajattelin kertoilla hieman moderaattorin työstä brändiyhteisöissä, sillä se on aihe jonka parissa teen työtä joka päivä. Moderointi yleisesti on myös aihe, josta löytyy yllättävän vähän tietoa Googlettamalla, ottaen huomioon että sellainen on lähes jokaisella isolla aktiivisella nettiyhteisöllä kanavasta riippumatta. Heti alkuun haluan huomauttaa, että brändien moderointi...

5 vinkkiä verkkokaupan kansainvälistymiseen

Puhuin Digitalist Future Commerce Forumissa verkkokaupan kansainvälistymisestä. Tallenne performanssissa on katsottavissa täältä.

Arkisto

Katso kaikki

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

KOMMENTIT

1