Robotti johtajana: Strategisen päätöksen automatisointi

Automaatio valtaa alaa kaikkialla. Toimitusjohtajan tehtävissäkin on karsinnasta huolimatta paljon vaiheita, jotka vaan ovat suorittavaa ja tylsää. Vaikka ne eivät ole helppoja, kaavamaisina ne olisivat robotisoitavissa.

Kolme sosiaalisen median trendiä vuodelle 2016

Aiemmassa tekstissäni kirjoitin siitä, miten digitaalisen käyttäytymisen muutos pakottaa organisaatioita viestimään monipuolisemmin. Monikanavainen viestintä mahdollistaa asiakkaan tavoittamisen asiakkaan käyttämässä kanavassa ja brändin positiointia vahvistavalla tavalla.  Tässä kirjoituksessa pohdin miten nämä muutokset näkyvät sosiaalisen median tekemisessä jo tämän vuoden aikana ja mitkä organisaatiot ovat juuri nyt kehityksen kärjessä.

Dingle ja Starsquad lanseeraavat uuden digitaalisen myynnin palvelukokonaisuuden urheilu- ja tapahtumamarkkinointiin

Palvelukokonaisuuden kautta panostetaan tapahtumien tehokkaaseen digitaaliseen myyntiin relevantin kävijädatan avulla.

Yhteisömanageri, tätä olet odottanut: Dinglen Somekalenteri 2016

Vuosi vaihtui ja uuden vuoden kalenterit ovat tehneet kauppaansa. Missään en ole kuitenkaan nähnyt vielä sitä, mitä kaikki sosiaalisen median parissa työtä tekevät tarvitsisivat kipeästi.   Nimittäin kunnon kattavaa somekalenteria.  

Moderni rekrytointi luo arvoa yrityksen brändille

Oman rekrytointitaustani ja kiinnostukseni puolesta tarkkailen paljon rekryilmoituksia. Viimeaikoina yhä useammat ilmoitukset ovat kiinnittäneet huomioni, kun digiajan työkaluja ja sosiaalista mediaa on käytetty yhä rohkeammin ja kekseliäämmin hauissa apuna. Kyse ei ole pelkästään siitä, että ilmoitus saisi lisää näkyvyyttä ja hakemuksia satelisi enemmän, toki näitäkään tekijöitä ei katsota pahalla. Kyse on myös työnantajamielikuvan luomisesta sekä yrityksen brändäyksestä....

Myyntijohtaja, osallistutko sosiaalisen median budjettipäätöksiin?

Turhan usein olen huomannut, että sosiaalisen median osuus yrityksen verkkosivun liikenteen tuojana on vain muutama prosentti. Potentiaalia on paljon enemmän. Avainasiassa isompaan osuuteen on sisältöjen monipuolisempi jakelu sekä rohkeampi mainosbudjetin käyttö.

Digitaalisen käyttäytymisen muutos pakottaa personoituun viestintään

Olen seurannut kuluttajakäyttäytymisen muutosta aitiopaikalta viimeisten vuosien aikana. Muutoksen on nähnyt parhaiten seuraamalla ihmisten käyttäytymistä aamubussissa tänä päivänä ja muistelemalla minkälaista se oli 10 vuotta sitten. Aika, joka ennen käytettiin lehden lukemiseen tai musiikin kuunteluun, vietetään nykyään puhelinta tuijottaen.

Kirjekyyhkyjä ja savumerkkejä Kelaan – vähän odottamattomampi kampanja

Kela on tylsä. Vai onko sittenkään? Toteutimme viime syksynä odottamattomamman kampanjan Kelan verkkoasiointipalveluun liittyen. Kampanjan tavoitteena oli ohjata liikennettä Kelan sivuille, saada ihmisiä hyödyntämään verkkoasiointia perinteisen asioinnin sijaan ja lisätä palvelun ja sen eri ominaisuuksien tunnettuutta. Samalla haluttiin viestiä Kelasta modernina ja helposti lähestyttävänä organisaationa.

Näin saat tulostakuun markkinoinnillesi

Olemme luvanneet nykyisille ja tuleville asiakkaille tulostakuun tulosten saavuttamiseksi. Tulostakuusta voidaan sopia, kun määrittelemme yhdessä tavoitteet, joihin sitoudume, ja sovimme toimenpiteistä, joilla tavoitteisiin on tarkoitus päästä. Takuun panoksena on oma katteemme. Mikäli tulostakuutavoitteita ei saavuteta teemme ylimääräistä työtä kunnes ne saavutetaan tai hyvitämme sovitun summan laskussa.

Puhuttelevalla sisällöllä digitalisaation maailmanvalloittajaksi

SomeAwards-seminaarisarjan viimeinen osa, digitalisaatiolla maailmanvalloittajaksi, käsitteli digitalisaation tarjoamia mahdollisuuksia ja uusia ilmiöitä. Seminaarin aikana kuulimme esimerkkejä milleniaalien tavoittamiseen, loistavan sisältöön sekä maailmaan ilman laitteita. Jos et päässyt tapahtumaan mukaan, voit seurata puheenvuoroja täällä.

Avaimet osallistavaan asiakaskokemukseen

Kokemus on vuoden 2016 suurimpia buzzwordeja. Puhutaan asiakaskokemuksesta, työntekijäkokemuksesta ja ostajakokemuksesta. Kymmenen vuotta sitten harva meistä käytti edellä mainittuja sanoja. Tänä päivänä kaikki puhuu niistä. Miltä näyttää viiden tai kymmenen vuoden kuluttua?

Arkisto

Katso kaikki

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

KOMMENTIT

1