BtoB-markkinoijan kissanpäivät

BtoB-markkinoinnin totuuksia:

Ikä, elämänvaihe ja sukupolvi - kohderyhmien ymmärtäminen

Milleniaalien sukupolvesta eli vuosina 1980-1995 syntyneistä on puhuttu viime vuosina varsin runsaasti niin markkinoinnin tekijöiden kuin palvelu- ja tuotekehittäjien keskuudessa. Heidät on ehditty leimata niin työelämän mullistajiksi kuin diginatiiveiksi, ja sukupolveksi, joka kiintyy brändeihin aivan eri tavalla kuin aiemmat sukupolvet.

Miten markkinoidaan intohimoiselle?

Olen intohimoinen automies. Rakastan upeita autoja, jotka herättävät tunteita ja saavat pulssin nousemaan. Saan tietysti kokoajan erilaisten kanavien kautta markkinointiviestejä eri automerkeiltä tai jälleenmyyjiltä. Kohdentaminen on siis osunut oikeaan. Paitsi. Ei sinnepäinkään. 90% viesteistä eivät edes etäisesti kiinnosta minua lainakaan. Joku voi kysyä että miksi ei, jos kerran olet intohimoinen automies ja saat viestejä autoista? Vastaus löytyy sanasta intohimo.

Intohimosta markkinointiin

Markkinointi on siitä hauska laji, että intohimoisesti siihen suhtautuvat ovat usein kiinnostuneita aivan eri aiheista. Yksi suhtautuu exceliin ja analytiikkaan intohimoisesti, toinen fiilistelee koskettavaa mainosta, ja kolmas ihailee systemaattisuudella ja pitkäaikaisella näkemyksellä saavutettua brändin asemaa.

Avaimet osallistavaan asiakaskokemukseen

Kokemus on vuoden 2016 suurimpia buzzwordeja. Puhutaan asiakaskokemuksesta, työntekijäkokemuksesta ja ostajakokemuksesta. Kymmenen vuotta sitten harva meistä käytti edellä mainittuja sanoja. Tänä päivänä kaikki puhuvat niistä. Miltä näyttää viiden tai kymmenen vuoden kuluttua?

Arkisto

Katso kaikki

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

KOMMENTIT

1