Kolme asiakaspolkuun vaikuttavaa trendiä matkailussa

Jokaisen ihmisen matkakokemus on uniikki, samoin kuin asiakaspolku, jonka kautta matkalle päädytään. Matkailu on yksi digitalisaation myötä nopeinten muuttuneista toimialoista ja käytännössä koko ostoprosessi tiedonhausta ostoon on siirtynyt verkkoon. Fyysiset matkatoimistot ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta hävinneet katukuvasta.

Slush 2016: Elämän ja kuoleman tekniikka

Tulevaisuus taitaa olla aika kiireistä. Emme ehdi edes lausua ääneen elämäämme muuttavien ilmiöiden nimiä, vaan typistämme turhat kirjaimet pois. Jäljelle jäävät AI, VR ja AR. Todellisuutemme siis muuttuu, kirjainpari kerrallaan. Tämä oli selvää myös vuoden 2016 Slushissa, jossa terveystekniikka, virtuaaliset ja laajennetut todellisuudet sekä tekoäly jylläsivät. Mutta mihin näitä elämää suurempia tekniikoita sitten voidaan käyttää?

Katseltavia kokemuksia - Visuaalinen tarinankerronta matkailumarkkinoinnissa

Villa Balbianellon puutarhassa tiheät pensaat ovat huolitellun geometrisia. Pensaiden väleistä kasvaa palmuja ja niiden takana törröttää yksinäinen sypressi. Barokkihuvilan huvimajasta aukeaa näkymä jyrkkien vihreiden vuorten reunustamalle Como-järvelle. Tunnelma on uninen. Pilvet valuvat vuorten rinteitä alas kohti järven tyyntä pintaa. On joulukuu, selailen Instaa ja haaveilen matkasta Pohjois-Italiaan.

Snapchatin lumoissa

Ota kuva, kirjoita ajatukset, lisää filtteri ja lähetä kaikille kavereille.

Solita Digitalist Thinkers Forum - näin teknologia mullistaa toimialoja, osa 2

Solita Digitalist Thinkers Forum -tapahtumassa kuulimme esimerkkejä innovaatioista, jotka ovat läsnä elämässämme jo tänään, sekä unelmista, jotka tulevat muuttamaan tapamme oppia, kuluttaa ja viettää vapaa-aikaa. Kymmenen vuotta sitten harva meistä olisi kuvitellut puhuvansa maailmaa mullistavista innovaatioista, start-upeista tai datan roolista osana markkinointia automaatiosta puhumattakaan. Kymmenen vuoden kuluttua monet asiat ovat meille jo itsestään selviä. Teknologian huima...

4 oppia startupeilta, jotka jokainen yritys voi poimia omaan yrityskulttuuriinsa

Yrityskulttuuri on kiehtova aihe ja noussut viime aikoina paljon omiin keskusteluihini työskennellessäni työnantajabrändäyksen parissa. Se on yksi tärkeimpiä ja strategisimpia asioita yrityksen toiminnan ja kilpailukyvyn kannalta ja aiheena se on kaikkea muuta kuin yksinkertainen.

Jo pelkästään terminologia ja määritelmät vaihtelevat henkilöstä riippuen ja iso osa yrityksen kulttuurista ei ole näkyvillä, vaan se on kaivettava syvältä esimerkiksi työntekijöiden arvoista ja...

Design-kulttuurista ja Slushista

Slush oli tälläkin kertaa menestys ja oli mukava poistua paikalta kädet täynnä inspiraatiota. Harmi vain, että aikaa oli rajallisesti, ja tuntui, että paljon mielenkiintoisia asioita jäi kuulematta ja näkemättä.

Lomalle, mutta minne vai milloin?

 Loma. Mielessähän se on aina ja mielellään siitä myös haaveilee. Monilla meistä on varmasti mielessä myös tukku unelmakohteita, minne mennä jos vaan olisi aikaa ja rahaa. Ja kyllä, juuri niitä useimmat matkailualan tahot meille myös tarjoavat. Unelmien lomakohteita.

Lentokentän rooli matkailun arvoketjussa

Helsinki-Vantaan lentoaseman laajennus etenee hyvää vauhtia. Päinvastoin kuin Länsimetron kohdalla, aikataulusta ollaan kuuleman mukaan jopa edellä. Vuonna 2014 alkanut n. 900M€ hanke valmistuu vuonna 2020, kun lentoaseman laajennus otetaan kokonaisuudessaan käyttöön. Kulkeeko metro jo silloin - se jää nähtäväksi.

Arkisto

Katso kaikki

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

KOMMENTIT

1