Teleoperaattorin järjestämällä DNA Liikkuva Lava -kiertueella kolme stand up - koomikkoa esiintyy Facebook Live -lähetyksissä Suomen kaukaisimmista kolkista. Kiertueesta koostetaan myös pienoisdokumentti. Tempaus on osa yrityksen verkon kattavuudesta viestivää kampanjaa.

Kiertuepaikkakunniksi on valittu Etelä-Karjalassa sijaitseva Hytti, Suomen pohjoisin kylä Nuorgam sekä eteläisin asuttu saari Utö. Stand up -keikoista tekee erikoisia se, että paikalle ei toivota lainkaan yleisöä. Sen sijaan koomikot esiintyvät suorassa lähetyksessä DNA:n Facebook-sivuilla 4G-verkon välityksellä.

– Olemme panostaneet merkittävästi 4G-verkkoomme ja syksyllä valmistuneen yhteisverkkoalueen myötä se tavoittaakin jo 99 % suomalaisista. Halusimme tuoda verkon kattavuutta esiin peittokarttoja monipuolisemmin ja samalla myös osoittaa, mitä nopea 4G-verkko todella mahdollistaa, kertoo Juuso Jokinen DNA:n online- markkinoinnista.

Verkkokampanjan suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Dingle. Dinglen luova suunnittelija Aki Toivonen kertoo, että tällaisten kattavuuslupausten kanssa on todella tärkeää näyttää pelkän väittämisen sijaan.
– Päädyimme livestriimiin, jonka lähettäminen on varmasti vaativin testi verkon toimivuudelle. Samaa äärimmäisyyttä haettiin myös kiertuepaikkakunnissa. Nyt mennään kirjaimellisesti Suomen päästä päähän, Toivonen sanoo.

Koomikot Tomi Haustola, Arimo Mustonen sekä Marju-Nella Toivonen pääsevät uudenlaisen haasteen eteen, kun yleisö ei olekaan samassa tilassa vaan parhaimmillaan satojen kilometrien päässä.
– Kuullessani projektista ensi kertaa ajattelin, että on hienoa lähteä pohjoiseen keikalle. Kun sitten selvisi, ettei paikalla ole yleisöä lainkaan, vaan esitys tulee striiminä, löi päässä hetken tyhjää, myöntää stand up -koomikko Arimo Mustonen.

Stand up perustuu ennen kaikkea vuorovaikutukselle, joten tilanne on esiintyjille vähintäänkin erikoinen. Siitä huolimatta Mustonen kollegoineen otti ennakkoluulottomasti haasteen vastaan.
– Tällaisessa erikoistilanteessa koomikon kannattaa tuoda omat, aidot fiiliksensä avoimesti mukaan esitykseen, Mustonen miettii.

– Aidot tunteet ovat aina mielenkiintoisia ja tunteiden paljoudesta ei varmasti tule olemaan puutetta, hän nauraa.

DNA Liikkuva Lava -kiertueen ensimmäinen keikka lähetetään Hytistä torstaina 19.1.2017.

Subscribe to Email Updates