Naistenpäivä on täällä! Viime vuoden aktiivisen tasa-arvokampanjoinnin jälkeen tätä vuotta ei missään nimessä tee mieli jättää kakkoseksi. Todennäköisesti juuri tästä syystä vuoden 2018 naistenpäivän viralliseksi teemaksi onkin valikoitunut #PressforProgress, jonka keskiössä on ohjaimen nappaaminen omiin kätösiin konkreettisten tekojen muodossa.

Koska oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo ovat meitä kaikkia lähellä, näkyvät ne meillä Dinglelläkin kaikessa aina arjen kommunikaatiosta asiakastyöhön. Aihetta pohtiessa meitä jäi kuitenkin kutkuttelemaan se, millaisia keinoja meidän jengin takataskuista löytyy tasa-arvon edistämiseen. Siksi päätimme kysyä, mitä dinglaajat tekevät tasa-arvon eteen ja millaisilla arkipäivän teoilla he pyrkivät vaikuttamaan? 

Moni teistä on varmastikin törmännyt aiheeseen liittyviin kuvapostauksiin, joita olemme jakaneet koko naistenviikon ajan kanavissamme, mutta kasasimme vielä kaikki vastaukset tähän blogipostaukseen. Siispä arvon naiset, miehet ja muunsukupuoliset, valmistautukaa inspiroitumaan!

_MG_3559

Moona Kuvaja, Content Specialist
“Haluan näyttää kaikille että on ok nauraa itselleen ja silti olla uskottava. Olen välillä törmännyt siihen, että itsestään vitsailevaa naista ei oteta tosissaan. Tykkään heittää läppää ja pitää hauskaa työelämässäkin, ja tuntuu että helposti ajatellaan, että ‘noi on vaan noita Moonan juttuja.’

Mä oon kuitenkin fiksu tyyppi ja mulla on mielipiteitä, jotka haluan saada kuuluviin. En kuitenkaan aio vakavoitua sen takia, että olisin uskottavampi muiden mielestä, vaan haluan jatkaa omaa juttuani koska se on osa mua. Aion siis jatkossakin uskaltaa asettaa itseni naurunalaiseksi. Hyvät tyypit tulee nauramaan mun kanssa, ei mulle.”

_MG_4183

Petri Hänninen, Web Developer

“Maalaisjärjellä pääsee jo pitkälle. Täytyy muistaa, että omalla käytöksellä ja sillä miten puhuu on jo tosi iso vaikutus siihen, mitä ihmiset pitää normina. Siksi itsekin pyrin kiinnittämään huomiota näihin asioihin, esimerkiksi pidän huolta siitä, ettei omat selitykset vahingossakaan lipsahda mansplainingin puolelle.

Tuntuu haastavalta vastata tähän kysymykseen, koska Dinglellä mun mielestä tasa-arvo toteutuu jo tosi hyvin, enkä sen takia törmää näihin ongelmiin arjessa. Toisaalta who the fuck am I to say näin miehenä, ettei täällä ole näitä ongelmia vaikka en niitä näekään. Joka tapauksessa, nää on sellaisia asioita joihin pitäisi kiinnittää huomiota joka päivä, ei vain naistenpäivänä. Tiivistettynä, hyvä perussääntö on, että älä ole mulkku."

_MG_4333

Hanna Lassi, Senior Creative Planner, Head of Planning
"Mitään ei saa pyytämättä. Jos ei uskalla kysyä kaverin palkkaa, ei voi tietää, onko omakaan linjassa. Jos kysyy vain tyttökaverilta, ei auta kuin tyttöporukkaa – ja sitäkin vain vähän. Pitää uskaltaa kysyä kaikilta.

Minä en voi ansaita silti mitään siksi, että kaverillakin on jotakin. Asioiden eteen pitää tehdä töitä. Se ei tarkoita muiden dissaamista tai kulttuuria, jossa vain työvuosilla on väliä. Kaikki voivat ja pystyvät, jos saavat mahdollisuuden. Ja jos eivät voi tai pysty, positio saattaa olla väärä.

Pieni kannustus vie pitkälle. Hyvästä työstä pitää kiittää. Joskus pelkkä "Hyvä sä!" riittää."

_MG_4052

Anita Lankinen, Content Specialist

"I will press for equality and encourage customers from all industries to support diversity in their communication.

We have customers working in a variety of fields, some very male-dominated. It is important to show that these fields are open for women and they are welcome there. I see my position as a content specialist as a great opportunity to bring up these issues and suggest our customers new ways to approach them. It’s a way for me to help change how people see the world.”

_MG_3819 

Jasmiina Ojala, COO
"Mun mielestä on tärkeää tarttua rohkeasti uusiin ja epämukaviltakin tuntuviin haasteisiin, eikä jäädä odottelemaan, että joku muu tulee työntämään sua eteenpäin. Haluan näyttää esimerkkiä siitä, että sukupuolesta riippumatta kykenee mihin vain, jos on tarpeeksi tahtoa ja on valmis tekemään töitä tavoitteidensa eteen. Siksi olen hakeutunut välillä aktiivisesti myös sellaisiin positioihin, jotka ovat jostain syystä olleet miesvaltaisia.

En kuitenkaan halua esittää olevani täydellinen. On hyvä osata nauraa itselleen, sillä tärkeintä on se, miten oppii vastoinkäymisistä ja jatkaa niistä eteenpäin. Tasa-arvokeskustelussa kannattaa mielestäni erityisesti miettiä, mitä voimme oppia toisiltamme."

Miten sinä edistät tasa-arvoa arjessasi? Julkaisimme viime vuonna ilmaisen oppaan tasa-arvoisesta markkinointiviestinnästä, jonka tavoitteena on rohkaista luomaan sisältöjä, jotka puhuttelevat kaikkia ihmisiä sukupuolesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Aihe on ajankohtaisempi kuin koskaan ennen, eli nyt jos koskaan kannattaa tarttua siihen kiinni.

Lataa opas tasa-arvoiseen markkinointiviestintään

Kuvat: Taneli Lahtinen

Subscribe to Email Updates