Videomiehenä eilinen oli itselleni juhlapäivä. Instagram nimittäin julkaisi uuden appin, Hyperlapsen. Ihmettelet varmasti miksi tämä uutinen on niin mullistava? Lyhyesti kerrottuna, appi tuo meille taviksille käyttöön noin 10 000 € arvoisen teknologian ilmaiseksi.

Kehityksen taustalla on ollut varmasti Timelapse-videoiden viime aikainen supersuosio. Jos Timelapse ei ole tekniikkana tuttu, se toimii niin, että kamera ajastetaan ottamaan kuva jonkin tietyn sekuntimäärän jälkeen toistuvasti. Esimerkiksi niin, että kamera ottaa kuvan joka toinen sekunti 3 tunnin ajan. Jotta videosta tulee laadukas, on tärkeää, että se on paikallaan ja liikkumatta. Kuvauksen jälkeen erillisistä kuvista kootaan video, jossa asiat ja ihmiset näyttävät liikkuvat nopeutettuna.

Hyperlapse sen sijaan käyttää äärimmäisen tehokasta algoritmiä, joka tunnistaa videosta tietyt pisteet ja stabiloi videon automaattisesti. Tällöin kuvaajalla on hiukan enemmän vapautta liikkua. Toisena erona on se, että Hyperlapsessa kuvataan videota, joka nopeutetaan jollakin tietyllä kertoimella. Kertoimia voi valita 1-12 väliltä. Tämän takia videoita on huomattavasti helpompi sekä nopeampi tehdä.

https://vimeo.com/104409950

Hyperlapsen tavoitteena on siis ollut tarjota äärimmäisen yksinkertainen, mutta tehokas appi kännykkäkuvaajille, jotka ovat valmiita haastamaan oman luovuutensa videon muodossa. Tällä hetkellä appi on saatavilla vain iOS-puhelimille. Toivottavasti lähitulevaisuudessa myös Androidille.

Lataa sovellus tästä!

Instagram täyttyi jo eilisen aikana hyperlapse-videoista. Kannattaa siis käydä tutustumassa tuotoksiin #hyperlapse -tagilla.


Subscribe to Email Updates