Vanhemmat ihmiset ajattelevat, että uusi teknologia on negatiivista ja tekee ihmisistä kiireisempiä ja poissaolevampia. Asiaa tarkasteltuna heidän näkökulmastaan, teknologia on todella muuttanut ihmisen käyttäytymistä. Kaikkeen muutokseen, oli se sitten teknologia tai jokin muu asiaa, vastataan usein kritiikillä ja vastustustetaan. Ihmiset kun eivät pidä tuntemattomaan astumisesta.

Ihminen innovoi teknologioita ja muokkaa olemassa olevaa, jotta elämä olisi parempaa. Kommunikoinnin kulttuuri on ehkä suurimpia asioita jota teknologia on muuttanut, mutta ihmisen perustarve ja tahto kommunikoida muiden ihmisten kanssa ei ole.

Kommunikoinnin kulttuurimuutokseen Dinglen Juho Jokinen antoi aikoinaan neljä syytä: nopeus, tieto, vuorovaikutus, avoimuus.

Nopeus

Uutiset ja tapahtumat maailmalla näkyvät lähes realiajassa. On kyse sitten terrorismista tai huonoista asiakaspalvelukokemuksista. Tieto voi levitä hetkessä hyvinkin laajalle verkon voimalla.

Tieto

Tietoa on enemmän tarjolla kuin koskaan aikaisemmin. Hakukoneet sekä valtava sisällön ja tiedon määrä verkossa antavat vastauksen ja avun kaikkeen. Mummonikin vastaa kysymyksin joihin ei muista vastausta: ”Googlaa se!”

Tämä tiedon runsaus on muun muassa muuttanut ostajaa omatoimisemmaksi. Myyjiä tarvitaan aikaisempaa vähemmän lähes kaikilla toimialoilla.

Vuorovaikutus

Johtajat, poliitikot, puolustusvoimien henkilökunta ja brändit ovat tavallisten ihmisten tavoitettavissa. Tavallisen kansalaisen ääni on voimakkaampi kun koskaan aikaisemmin. Valta on siirtymässä monessa asiassa kansalaisille ja asiakkaille. Tämä pitää huomioida omassa toiminnassa.

Avoimuus

Sosiaalinen media tekee maailman avoimemmaksi ja läpinäkyvämmäksi. Brändien jokainen teko on läpinäkyvää. Kun Stockmannilla vartija ottaa lapselta ilmapallon pois, puolet suomalaisista kuulee asiasta, kun taas ennen some-aikaa vain paikanpäällä olijat näkivät tapahtuman.

Kulttuuri muuttuu. Ihmisten tarve tavata, keskustella ja elää vuorovaikutuksessa muiden kanssa ei ole mennyt pois ja juuri sen takia ihminen on johtanut tätä teknologian muutosta. Teknologia ei ole muuttanut ihmistä, vaan ihminen on muuttanut teknologiaa.

Subscribe to Email Updates