Suomesta löytyy kasvuyrityksiä, jotka ovat pystyneet kasvamaan nopeasti taloudellisesta taantumasta ja markkinointialan haasteista huolimatta. Joulukuussa viisi vuotta täyttävä, pohjoismaiden johtava sosiaalisen liiketoiminnan toimisto Dingle on kasvattanut liikevaihtoaan koko toimintansa aikana 451 prosenttia.

Moni markkinoinnin palveluita tarjoava toimisto on joutunut ahdinkoon, sillä perinteiselle tekemiselle ei ole enää suurta tilausta. Taantumassa nopeasti kasvavaa Dingleä luotsannut toimitusjohtaja Juho Jokinen uskoo kuitenkin Startup-yritysten toimintamallin pelastavan koko markkinoinnin alan. Sama ajattelumalli ohjaa edelleen Dinglen alati kasvavaa ja laajenevaa toimintaa.

“Uusien toimintamallien rohkea kaupallistaminen ja aktiivinen myynti on kasvun tae. Oma teknologiakehitys ja teknisten mahdollisuuksien hyödyntäminen tuovat skaalautuvuutta ja ylivoimaisen palvelun asiakkaille” kertoo Dinglen toimitusjohtaja Juho Jokinen.

Terminä Startup viittaa ennemmin ajattelumalliin kuin yrityksen ikään. Startup kertoo rohkeasta tekemisestä ja nopean kasvun tavoittelusta. Jotta nopea kasvu olisi modernissa toimintakentässä mahdollista, yritykseltä vaaditaan tehokkaat digimarkkinoinnin prosessit, vuorovaikutteisuutta sekä läsnäoleva johto.

Adaptiivinen yritys, joka osaa hyödyntää uusia medioita, kasvaa markkinatilanteesta huolimatta. Menestyminen vaatii jatkuvaa kehitystyötä. Tämä on myös Dinglen tavoite. On selvää, että sosiaalisesta mediasta on kohistu ja digistrategioita on ylistetty, mutta vain pieni osa yrityksistä on todella osannut hyödyntää niiden tarjoamia mahdollisuuksia. Aller Median toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälällä on selkeä visio koko emoyhtiötä ohjaavasta monikanavaisuudesta.

”Digitalisoimme yritystämme määrätietoisesti, askel askeleelta. Suomi24 on jo nyt suurin mediamyyntimme brändeistä ja Dinglen avulla teimme ison loikan palveluliiketoimintaan. Tavoitteenani on että kolmen vuoden kuluessa liikevaihdostamme yli puolet tulee digitaalisista markkinointipalveluista. Rakennamme yhteisöjämme pitkäjänteisesti, ei kannata hötkyillä kvartaalipaniikeista” kommentoi Aller Median toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä.

Deloitte Technology Fast 50 –ohjelma listasi marraskuussa Dinglen Rising Star –listan kuudenneksi nopeimmin kasvavaksi yritykseksi. Dingle aloitti toimintansa Helsingissä vuonna 2009. Yrityksessä työskenteli tuolloin 1 työntekijä omistajajäsenten lisäksi. Lokakuussa Aller Median omistukseen siirtynyt Dingle on kasvanut muutamassa vuodessa koko Pohjoismaiden suurimmaksi sosiaalisen liiketoiminnan yritykseksi ja työllistää nykyään yhteensä noin 40 työntekijää Helsingin ja Tukholman konttoreillaan.

Lehdistötiedote
03.12.2014
Subscribe to Email Updates