Olen ollut poissa blogikirjoittamisen ääreltä yli vuoden perhevapaiden merkeissä. Töihinpaluun myötä tuli jälleen tarve päivittää Dinglen blogia. Mutta mitä, onpas vaikeaa! Päässä pursuaa potentiaalisia blogin aiheita, mutta mistään ei tunnu saavan kunnon otetta eikä mikään aihe tunnu kääntyvän kokonaiseksi kirjoitukseksi. Kuulostaako tutulta?

Valoa tunnelin päässä alkoi kuitenkin näkyä kun katsoin tämän Chase Reevesin videon:

Videossa käsitelty "index card method" ja "Aha"-hetki auttavat sekä luomaan blogitekstille rakenteen että rajaamaan tekstin pituutta. Kiteytettynä tämä metodi auttaa sinua hahmottamaan mitä yrität sanoa, mikä on se oivalluksesi, joka kannattaa jakaa lukijoiden kanssa ja millaisen kirjoituksen kaaren rakennat sen ympärille. Näitä metodeita voit soveltaa kaikkeen luovaan kirjoittamiseen.

Tärkeä kaikkea sisällöntuotantoa tukeva asia on suunnittelu, oli se sitten sisältösuunnitelman tekemistä kuukausi etukäteen tai yksittäisen sisältökonseptin jalkauttamista monessa eri kanavassa. Suunnittelu auttaa myös hahmottamaan, milloin aiheesta kannattaa tehdä yksi päivitys blogiin vai muodostuisiko aiheesta pikemminkin useamman kirjoituksen sarja.

Uuden vuoden lupauksena lupaan jälleen blogata ja kehittyä sen tekemisessä paremmaksi. Teetkö sinä jotain uuden vuoden lupauksia oman kehittymisesi tiimoilta?

PS. Aika hyvä ja vetävä koulutusvideo muuten, vai mitä? 

Subscribe to Email Updates