1. Omistajat haluavat johtajaksi vaikuttajan

Omistaja-arvon kasvattamisessa markkinoiden luottamus toimivaan johtoon on avainasemassa. Toimitusjohtajan julkinen maine on kasvava tekijä, ja tuntematon toimitusjohtaja on aina riski. Johtajan keinovalikossa digitaalisen vaikuttamisen kyky on tätä päivää.

2. Henkilöstö kaipaa kosketuspisteitä

Mikään viesti toimitusjohtajalta ei uppoa henkilöstöön niin hyvin kuin julkinen viesti. On arvioitu että Sanoma-konsernin parasta sisäistä strategiaviestintää oli Aatos Erkon kerran vuodessa antama henkilöhaastattelu Helsingin Sanomien sivuilla.
Henkilökunta kaipaa aikaa johtajiltaan. Digitaalisissa kanavissa kosketuspintojen määrän voi moninkertaistaa helposti, ja viestin voi viedä suoraan koko henkilöstölle.

Katso miten @klauskuhanen johtaa verkossa.

3. Saat äänesi kuuluviin suoraan medialle

Etenkin kriisitilanteissa on tärkeää saada yrityksen oma viesti suoraan asiakkaille. Finnairin taannoisen lakonuhan aikana Vauramon Twitter-viestejä julkaistiin suoraan useissa lehdissä.

Katso miten @pekkavau vaikuttaa

4. Asiakkaat luottavat avoimeen johtajaan

Jenkeissä toteutetun kyselytutkimuksen mukaan 82% ihmisistä luottaisivat enemmän yritykseen jonka toimitusjohtaja on Twitterissä. Luottamus johtaa myös myyntiin, sillä jopa 77% ihmisistä luultavammin ostavat yritykseltä, jonka toimitusjohtaja ja johtoryhmä ovat Twitterissä.

Voitko olla luottamatta Outotecin Pertti Korhoseen (tai hänen metsästyskoiraansa)?

5. Opit enemmän asiakkaistasi

Kotipizzan toimitusjohtaja Tommi Tervanen sanoo oppineensa paljon asiakkaistaan, kun hän otti ohjakset Kotipizzan Twitter-tilistä. Vaikka en jokaiselle toimitusjohtajalle suosittelekaan bränditilin päivitystä, saa verkossa aktiivinen toimitusjohtaja osakseen suoraa palautetta asiakkailtaan. Kaiken palautteen hanskaaminen ei ole toimitusjohtajalle järkevää ajankäyttöä, mutta tilannekuvan parantamiseen suora palaute toimii mainiosti.

Katso miten @tommitervanen twiittaa.

Dingle järjestää vaikuttajavalmennusta ja vaikuttajakouluja, jotka soveltuvat erinomaisesti toimitusjohtajalle ja johtoryhmäläisille. Tarjoamme myös konsultointia resursointiin, henkilökohtaista ohjausta, ja valmennusta tarpeiden mukaan.

Subscribe to Email Updates