Yleinen käsityshän lienee se, ettei suomalainen heittäydy edes viheriöllä ja vaparit menevät sivu suun. Filmailut voidaankin jättää muille, mutta inspiroiva Linda Liukas otti hauskasti esiin taannoin Valve Digitalist Marketing Forumissa, että ihmisen on osattava heittäytyä ja hieman kaatuakin eteenpäin saavuttaakseen tavoitteitaan. Eiköhän lanseerata siis yhdessä tämä heittäytymisen kulttuuri? Nyt ollaankin päästy jo pitkälle vuoden alusta, joten on hyvä tehdä ihan loppuvuoden mittaisia ja kestäviä lupauksia.

Kuinka moni yritys tai persoona on pärjännyt digikentillä olemalla täysin väritön, hajuton ja mauton? Sen voinee laskea niillä kuuluisilla veistonmaikan sormilla. Rohkeus tuntuukin puuttuvan monista yrityksistä ja sitä kautta helposti myös yrityksen työntekijöiltä. Uskon, että monet ajattelevat tällä hetkellä, ettei heillä ole mitään sanottavaa tai tarvittavaa nokkeluutta ilmaista itseään digimaailmassa. Väitän, että sitä löytyy kyllä sopivalla kannustuksella ja ohjauksella kaikilta. Hyviä Benchmarkkejakin löytyy jo koko kansan Arman Alizadista, twiittaavaan rakennusvirastoon tai vaikkapa Finnairin instaileviin pilotteihin.

Heittäytymisen kulttuuri

Onkin hyvä lähteä miettimään, miten omalla persoonalla olisi vielä enemmän annettavaa työpaikalla? Tämä kannattaa myös rohkeasti tuoda esille omassa yrityksessä, ovathan persoonat usein paljon kiinnostavampia seurattavia kuin yritykset. Siinä samassa saa vieläpä omaakin henkilöbrändiä kehitettyä. Pikku kolhuja ei heittäytyessä kannata pelätä ja täysin omalla mukavuusalueella ei tunnetusti kehity. Työntekijälähettilyys ei ole vain sen eliittien eliitin hommaa.

Joten, nyt aletaan heittäytymään! Itsellä viimeaikoina töiden saralla sitä on tarkoittanut oma työntekijälähettilyys ja samalla suurempi vaikuttaminen työympäristössä. Tulen jatkossakin ajamaan tätä ajattelutavan muutosta ja rohkeampaa ajattelua. Harrasteiden puolesta heittäytymisen piiriin lasken haun Adidas Heimoon sekä levytyssopimuksen kirjoittamisen legendaarisen Monsp Recordsin kanssa.

Kerro ihmeessä oma heittäymislupaus twitterin puolella:

Ps. Tämä blogi oli työntekijälähtöinen, mutta myös työntekijälähettilyyden johtamiseen löytyy ohjeita täältä.

Subscribe to Email Updates