Kevään tullen monet haluavat keventää kyljystä ja tehdä jonkinlaisia puhdistautumisriittejä tulevaa kesää varten. Meidän toimistoremmimme ei ollut tässä asiassa poikkeus. Päätimme kruunata kevään terveys- ja juoksuintoilun aloittamalla porukalla yhteisen detox-kuurin.

Itse luulin kyseessä olevan kohtalaisen helppo diili: juo nämä litkut, syö näitä asioita…tähän pystyn pomminvarmasti. Yllätys kyseisen arkiviikon loputtomuudesta ja mielitekoja vastaan taistelun vaikeudesta oli omalla kohdallani kohtalainen. Päiviä kestävä päänsärky, ajoittain hyökkäävä kylmän hien aalto, väsymys ja tajuton kahvi- ja herkkuhampaan kolotus ylsivät mittakaavassaan kepeästi vappuaamun tasolle.

 

sanna on detox-kuurilla. se ei saa juoda kahvii #coffeetime #espresso

A photo posted by Dingle (@dingle) on

 

Samalla nuutuneissa aivoissa kyti kuitenkin ajatuksen siemen vastaavan puhdistautumisriitin soveltamisesta yrityksiin. Entä jos työyhteisökin voisi ajoittain ottaa viikon detoxin, jonka aikana tiristetään toimintatavoista kuonaa ja myrkkyjä ja jatketaan keveämmin, virkistyneenä kohti tulevia haasteita?

Mitä siis tulee tehdä? Mihin asioihin tulisi kiinnittää huomiota, jotta parantaisimme työyhteisömme aineenvaihduntaa ja tukisimme sen tärkeitä elintoimintoja, jotta se toimisi paremmin?

1. Nautintoaineet pannaan

Työyhteisön suurimpana koukkuna ja nautintoaineena on tietysti lempipaikkamme, mukavuusalue. Mikään ei ole helpompaa, kuin tehdä asioita niin kuin ne on aina tehty. Toteuttaa samoja jo aiemmin toimineita ideoita niin kauan kuin viisari vielä värähtää. Samaan aikaan käännämme kuitenkin selän niille vielä toteutumattomille ideoille ja toimintatavoille, jotka saattaisivat räjäyttää pankin. Oli kyse sitten markkinointikampanjasta tai kesäjuhlien järjestelyistä, vain vaihtelemalla ja kokeilemalla uutta voi löytää jotain parempaa. Detox-viikon aikana on kiellettyä käyttää vanhoja ideoita ja ylittää rimaa sen matalimmasta kohdasta.

2. Kuonat liikkeelle

Pessimismi ja pelko ovat yleisiä työyhteisöön kertyviä kuona-aineita. “Ihan hyvä idea, mutta…”, “Niin, mutta entä jos….”, mutta, mutta, mutta. Mitäpä jos rakennettaisiin uusien ideoiden pohjalle ja vietäisiin ajatuksia eteenpäin sen sijaan, että heitettäisiin kapuloita rattaisiin. Se, että uudenlainen idea epäilyttää, jopa kauhistuttaa, on vain merkki siitä, että jotain tehdään nyt eri tavalla. Kokeilkaa ideointipalaverissa jättää mutkuttelu huoneen ulkopuolelle ja korvata sana vaikka hieman rakentavammalla ilmaisulla “niin, ja sitten vielä…”. Ideoiden teilaaminen on sata kertaa helpompaa kuin niiden työstäminen. Työstäminenhän vaatii työtä. Mutta siksihän töissä ollaankin.

3. Potkua aineenvaihduntaan

Kun mukavuusalueen ja pessimismin ikeistä on päästy, muu prosessi lähtee rullaamaan aineenvaihdunnan kiihdyttämisellä. Sisäinen tiedonkulku, eri osaamisalueet ja vahvuudet ovat kaikki asioita joiden allokointi oikeiisin paikkoihin organisaatiossa on olennaista. Detox-viikon aikana tulisi miettiä missä kohtaa tiedonvaihtoa voisi tehostaa, sekä sitä, minkä tiedon tai taitojen jakaminen ylipäätään voisi hyödyttää muita. Tehoaineita näiden vilkastuttamiseen on monenlaisia. Se, onko oikea tehoaine teille viikottaiset palaverit, vai sisäinen pikaviestin, on arvioitava viikon aikana tapauskohtaisesti.

 

Detoxia suositellaan tehtäväksi kvartaaleittain tai edes puolivuosittain noin 1-2 viikon mittaisen jakson ajan, työyhteisön kunnosta ja tarpeesta riippuen.

Aluksi kuuri saattaa aiheuttaa päänsärkyä, ahdistusta ja pelkotiloja, mutta viikon jälkeen olo on keveämpi, ajatus kirkkaampi ja asenne optimistisempi. Onnea matkaan!

Subscribe to Email Updates