Tässä ovat tiivistetysti parhaaksi kokemani ilmaiset sosiaalisen median työkalut, joita suosittelen ammattimaiseen sosiaalisen median hallintaan, niin yritys- kuin yksityiskäyttöönkin. Osa on vanhoja tuttuja, osa uudempia, mutta kaikki ovat peruskäytöltään ilmaisia. Huom! Sosiaalisen median hallintaan on satoja eri sovelluksia ja työkaluja ja tässä ovat tosiaan ne, jotka ovat: ilmaisia, helppokäyttöisiä ja eniten käytettyjä.

1. Buffer

Buffer
Buffer on työkalu sisällön jakamiseksi useassa kanavassa samanaikaisesti tai ajastetusti. Ilmaisversiossa pystyy ajastamaan 10 sisältöä ja käyttämään yhtä profiilia per sosiaalisen median kanava. Bufferista on saa myös analytiikkaa julkaisuiden tavoittavuudesta ja vaikutuksesta. Tukee Facebookia, Twitteriä, Linkediniä, Google+:saa ja Pinterestiä. Bufferista saa myös mobiilissa toimivan version.

Hyvää: tarjolla myös kattava yritys/toimistoversio (maksullinen).


2. Tweetdeck

Tweetdeck

Tweetdeck on ilmainen työkalu, jolla voi samanaikaisesti ylläpitää useaa eri Twitter-tiliä, julkaista sekä ajastaa sisältöä sekä seurata tehokkaasti hashtageja. Supertwiittaajat todennäköisesti jo käyttävät tätä työkalua, mutta jos ei, niin kannattaa aloittaa.

Erityisen hyvää: Usean tilin samanaikainen käyttö, edistynyt Hashtag-seuranta ja usean aiheen seuraaminen samanaikaisesti.

3. Hootsuite

hootsuite

Hootsuite on työkalu usean sosiaalisen median kanavan hallintaan ja erityisen käteväksi sen tekee se, että siihen saa myös Instagram-liitännän, jolloin sillä voi hallita Instagram-tilejä (tosin, Hootsuitessa ei ole mahdollista lisätä kuvia Instagramiin, eikä se tue toistaiseksi ääkkösiä). Ilmaisversiossa voi käyttää samanaikaisesti neljää striimiä, jotka voivat olla eri kanavista tai eri profiileista. Hootsuite tukee mm. Facebookia, Instagram, Twitteriä, LinkedIniä, Google+:saa, Foursquarea, Wordpressiä, MailChimpiä, Redditiä, Tumblria, Vimeota and YouTubea.

4. IFTT (If Then This That)

IFTTT

IFTT on suhteellisen uusi työkalu, joka tekee automatisoituja toimintoketjuja, "reseptejä". Esimerkiksi: "Jos vaihdat Facebook-profiilikuvan, niin vaihda samalla myös Twitter-profiilikuva" tai "Tallenna automaattisesti sähköpostien liitetiedostost GoogleDrive-kansioon". Käytännössä voit yhdistää lähes minkä vain sosiaalisen median toiminnon toisen palvelun toimintoihin todella helposti. Tarjolla on iso paletti valmiita "reseptejä", joita vaan klikkaat ja tunnistaudut palveluun.

Erityisen hyvää: Todella helppo käyttää, visuaaliset ohjeet, paljon automatisointeja valmiina.

5. Bit.ly

bitly

Bit.ly on kätevä työkalu, jolla lyhennetään linkki kuin linkki säästääksesi arvokasta tilaa sisältöteksteissäsi. Hyvin helppo käyttää ja ilmainen eikä vaadi rekisteröitymistä. Rekisteröitynyt käyttäjä saa yksinkertaista dataa mm. linkin klikeistä sekä maininnoista. Paljon käytetty eikä mikään uusi työkalu, mutta silti mainitsemisen arvoinen.

Erityisen hyvää: tilan säästö

6. Iconosquare

iconosquare

Iconosquare on työkalu Instagramin tutkimiseen web-selaimessa ja sen käyttämiseen ei tarvitse Instagram-tiliä. Täällä pystyy kätevästi tietokoneella tarkkailemaan sopivia hashtagejä. Kirjautumalla Instagram-tunnuksilla, pystyy tekemään sen minkä Instagramissa normaalistikin, jonka lisäksi pääsee käsiksi yksinkertaiseen statistiikkaan.

Erityisen hyvää: mukavampi käyttää kuin Instagramin oma selainsovellus.

7. LikeAlyzer

likealyzer

Likealyzer on työkalu, joka analysoi ja arvostelee Facebook-sivusi suoriutumisen. Tiiviissä analyysissä on vinkkejä, miten sivustasi saisi paremman ja näillä pikkuvinkeillä saat osviittaa siihen, mitkä asiat some-prosessissasi tulisi ratkaista. Nopea ja miellyttävä käyttää ja tällä voit rankata myös kilpailijasi Facebook-sivun. Voi kun tällaisen pikatyökalun saisi myös Twitter-tileihin, Linkedin-sivuihin ja Instagramiin!

Erityisen hyvää: nopea ja helppo käyttää, antaa arvokkaita ohjeita ilmaiseksi

8. Google-analytics

googleanalytics

Vakavanha Google Analytics on klassikkotyökalu verkkosivuvierailujen seurantaan, joka on kattavuudeltaan omassa luokassaan. Sen vertaista ei ole toista, koska internet hengittää Googlen ja Facebookin tahtiin. Se on verraton apuväline myös sosiaalisen median liikenteen analysoimiseen ja pitkästä iästä huolimatta, sitä päivitetään tiuhaan tahtiin.

Erityisen hyvää: selkeää ja syvällistä analytiikkaa webistäsi.

9. Latergram.me (yleisön pyynnöstä lisätty)

Latergram

Latergram oli allekirjoittaneelle vieraampi sovellus, mutta lyhyen kokeilun perusteella varsin näppärä Instagramin hallinointiin tehty applikaatio, joka tosin edellyttää sovelluksen asentamisen mobiililaitteeseen. Ilmaisversiolla pystyy hallitsemaan kahta tiliä, julkaisemaan ja ajastamaan statuksia. Toisaalta ilmaisversiossa ei pysty esim. tykkäämään tai kommentoimaan muiden instauksia, mikä on harmi.

Erityisen hyvää: Ajastamisen mahdollisuus

Siitä vaan kokeilemaan ja keräämään tehokkuuden hedelmät. Jäikö mielestäsi joku puuttumaan, mikä? Kommentoi alle tai jatka keskustelua @dingletweet.

Subscribe to Email Updates