Dinglen entiset työntekijät Iiro Kormi ja Aamer Chaichee pohtivat viisi kuukautta sitten vastausta kysymykseen; miksi ihmisten täytyy aina lähteä metsästämään käytettyjä vaatteita kirpputoreille tai nettitoreille siinä toivossa, että ”jotain sopivaa löytyisi”? Vastaus on hyvinkin yksinkertainen.

Zadaa (www.zadaa.co) mobiilisovellus nimittäin yhdistää saman kokoiset ja tyyliset ihmiset luoden suoran markkinapaikan ostaa ja myydä käytettyjä vaatteita. Sovellus kääntää perinteisen ajattelun päälaelleen. Ensin löydetään myyjät, sitten tulevat istuvat vaatteet.

promo_pic

“Olemme rakentamassa maailman suurinta sosiaalista vaateverkostoa. Zadaa:ssa löydät vaatekaksosesi, ostat ja myyt itsellesi istuvia vaatteita suoraan vaatekaapista toiseen parissa minuutissa. Kaiken voi tehdä vaatteen kuvaamisesta maksusuoritukseen asti älypuhelimella. Zadaa on hyvä esimerkki siitä, miten yksi teknologiainnovaatio mobiilisti toteutettuna voi buustata koko vaatteiden kierrätysfilosofiaa. Vastaavaa sovellusta ei löydy muualta maailmasta.”, kertoo Zadaa:n perustaja Iiro Kormi.

Zadaan perustajat haluavat yhdistää kaikki maailman vaatekaapit ja tehdä vaatteiden kierrättämisestä superhelppoa, hauskaa ja älykästä. Sovellus pyrkii muun muassa minimoimaan kokoon liittyvät virheostokset, sillä käyttäjät voivat verrata omaa kokoaan suhteessa myyjään ja myytävään vaatteeseen.

Sovelluksessa voi myös tehdä hyväntekeväisyyttä. Vaatteen myyjä voi lahjoittaa myynnistä saamansa tuoton suoraan Pelastakaa Lapset ry:lle kotimaan ja ulkomaan lasten auttamiseksi.

perustajat_charity

Zadaan perustajat ovat julkaisseet 100 000 euron #vaatehaaste hyväntekeväisyyskampanjan suomalaisille.

Käytettyjen vaatteiden kierrättäminen on valtavassa kasvussa Suomessa ja maailmalla, joten digitaaliselle täsmäyleisölle kohdistetulle kierrätyspalvelulle on varmasti tarvetta. Massiiviset siivouspäivät, kirpputorit, nettitorit sekä sosiaalisen median kirpputorit ovat osoittaneet, että ostajia ja myyjiä kyllä löytyy. Helppoa ja käyttäjäystävällistä palvelua markkinoilta ei ole aiemmin löytynyt.

Zadaan perustajiin kuuluu myös mainostoimistojyrä Sauli Hirvi. Sovellus on ladattavissa App Storessa. Android versio ilmestyy markkinoille myöhemmin tänä vuonna.

Subscribe to Email Updates