Maybeattending1Maybe

En ole varma, vahva ehkä!

Kaikki me olemme sitä tehneet ja kaikki me sitä vihaamme kun olemme itse järjestämässä juhlia, nimittäin Facebookin maybe attending-toimintoa. Olet pitämässä isommat bakkanaalit ja Facebook-tapahtuman luominen on siihen se paras ja tehokkain tapa laittaa kutsut...mutta mitä tehdä Maybe attending-listalle?Miksi ihmiset painavat maybe attending? Mistä epävarmuus johtuu? Otetaan selvää!

Toimistogallup

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=I2zCcpwT17I[/embed]

Pienen gallupin perusteella, päällimmäisenä vastauksissa nousee tietenkin esille se, että monet ovat epävarmoja osallistumisestaan ja epävarmuudessaan haluavat kuitenkin saada lisäinfoa tapahtumasta ja pitää tapahtuman listalla muistuttamassa mahdollisuudesta, jos vaikka osallistuisivatkin myöhemmin (jos jotain parempaa ei tule tarjolle). Toki kaikille maybe attendaajille tiedoksi että  myös kieltäytyneet voivat tilata tiedot tapahtumasta ja ainahan vastauksen voi muuttaa myöhemmin sillä tilanteet muuttuu, mutta tällöin se ei näy tapahtumalistauksessa.

Reilumpi osallistujalle kuin järjestäjälle

Olen huomannut että maybe attendingeillä on taipumus olla tulematta, osallistumisprosentin ollessa heikompaa kuin n. joka kymmenes eli ilmeisesti infoa ei tule tarpeeksi, se ei ole halutunlaista tai lähtökohtaisesti tapahtuma on vain melkein kiinnostava.

Screenshot2Näin voi kieltäytyä ja silti saada tiedon tapahtumasta informaation.

Sitoutumiskammoa?

Mahdollisuuksia pursuavassa nykyhetkessämme, on niin paljon valinnanvaraa, että on vaikea valita. Siksi maybe-attendingin tyyliset vaihtoehdot ovat houkuttelevia, sillä voit sanoa täysin varmasti ehkä. Tämä on aivan sama kuin lähes kaikissa tutkimuslomakkeissa, joissa voi laittaa sen "En osaa sanoa". Turvallinen vaihtoehto, jota ei tarvitse miettiä, mutta pääset eteenpäin samantien ja elämä jatkuu. Ehkä tämä on jonkin sortin sitoutumiskammoa. Toisaalta se on myös jatkuvaa kilpailua siitä, kuka tekee parhaan tarjouksen (houkuttelevimman tapahtuman).

Vaivattomuuden helppous

Juhliin "osallistuminen" on virtuaalisesti helpompaa, parilla hiiren painalluksella olet käytännössä bileissä virtuaalisesti koko viikonlopun, tai siltä ainakin näyttää. Toki, juhliin pitää mennä fyysisestikin, jotta oikeasti olet siellä (vai lasketaanko poikkeustapauksessa Skype/Google-hangoutti  juhliin?). Ja aina on syytä juhlaan, ainakin ajatuksen tasolla.

Aatteellinen tukeminen

Moni painaa maybe attending (ja nykyisin myös attending) osoittaakseen tuen kyseiselle tapahtumalle tai henkilölle tai sitten lisätäkseen sen näkyvyyttä Facebookin uutisvirrassa. Tämä jakaa mielipiteet, sillä vaikka aatteellinen tukeminen on ajatuksena jalo, on se kuitenkin tässä tapauksessa harhaanjohtavaa, niin juhlien järjestäjälle kuin myös juhliin osallistuville kavereille, jotka ajattelivat tapaavansa sinut kasvotusten pitkästä aikaa.

Maybe attending - nollan arvoinen vastaus

Useita juhlia henkilönä kuin y-tunnuksena järjestäneenä, voin sanoa että kohtelen maybe-attendingiä samalla tavalla kuin ei-osallistuvia. Se ei tarkoita että kieltäytyisit juhlimisesta tai että olisit tylsä. Itse laskeskelin viimesimpien tapahtumien maybe attendingin osallistujien osallistumisprosentteja, tulokset olivat että n.5-10% heistä oikeasti saattaa tulla paikalle. Tämä 5-10% korvaa ne,  jotka viimehetkillä peruvat ilmoittautumisen johtaen plusmiinusnolla-tulokseen. Ihmisillä on paljon menemisiä ja matkoja, joka paikkaan ei kerkeä, välillä sairastuu yms yms. ja se on hyvä ilmoittaa rehellisesti kun siihen näin suoraviivainen ja helppo työkalukin on. Vahva ehkä on harhaanjohtamista.

Tällä hetkellä moni lukija varmaan miettii että "en minä tuollaista tee" ja jos näin on niin hyvä! Toivottavasti juuri sinä olet niin hyvä ihminen, että voit laittaa reilusti kyllä tai ei. Tapahtumajärjestäjä arvostaa sitä.

Subscribe to Email Updates