Miten tehdään Kiinassa valmistetuista kelloista maailmanlaajuinen menestysbrändi, kun kukaan ei enää katso ranteestaan aikaa? Daniel Wellington, kavereiden kesken DW, ei investoi penniäkään perinteiseen markkinointiin, vaan kauppaa kellojaan sosiaalista mediaa hyödyntäen. Somemarkkinoinnin kultapoikabrändi on kasvanut muutamassa vuodessa yli 200 miljoonan dollarin bisnekseksi. Kauniit Instagram-kuvat eivät muuttuneet itsestään miljooniksi. Kokosin tämän menestystarinan viisi keskeisintä, miljoonatuottoihin johtanutta oppia.

 

Screen Shot 2016-06-20 at 13.29.01Daniel Wellington Jenni Kynnös Instagram 2Daniel Wellington Jenni Kynnös Instagram 3

 

  1. Heitä jalat pöydälle ja laita seuraajat töihin.

Käyttäjien luomasta sisällöstä paasataan paljon, mutta harva brändi onnistuu sitä hyödyntämään. Daniel Wellingtonin Instagram-tilillä on yli 2 miljoonaa seuraajaa ja valinta #DWPickoftheday-kuvaksi on kilpailtu kunnia. Hashtagit on siis laitettava kuntoon, esille sekä seurantaan ja varmistettava jatkuva reagointi kuluttajien tuottamaan sisältöön!

 

  1. Vaikuta kiinnostavien persoonien avulla.

Etsi brändillesi sopivia vaikuttajia. Yhteistyön on oltava luontevaa ja sen on tavoitettava oikeat kohderyhmät. Sen hetken suosituin bloggaaja tai julkisuuden henkilö voi olla jopa ummehtunut valinta brändin kasvoksi, sillä somen syövereistä ponnahtaa jatkuvasti tuoreita ja kiinnostavia persoonia. DW on hyödyntänyt ansiokkaasti etenkin nousevia blogeja. Kukaan muotiblogeja lukenut on tuskin onnistunut välttämään DW:n kelloja, sillä ilmaislahjoiksi lähetettyjä kelloja on nähty lukuisten bloggaajien ja heidän puolisoidensa ranteissa sekä heidän koiriensa tassuissa.

 

  1. Tarkalla tähtäämisellä et ammu ohi.

Targetoi. DW ei tyytynyt klassiseen “just for men”- kohdentamiseen, vaan spesifioi kohderyhmäkseen modernit, tyylitietoiset miehet. Kohderyhmän huomiota tavoitellaan tyyli-ikonien, kuten bloggaaja Blake Scottin, kautta. Blaken ja DW:n yhteistyö on ihailtavan saumatonta. Kellot vilahtelevat satunnaisesti hänen Instagram-kuvissaan, mutta silti jokainen otos henkii Daniel Wellingtonin brändiä.

 

  1. Yksinkertaisuus on kaunista, kunhan se ei ole pään sisällä.

Simppelin tyylikäs design yhdistettynä uuteen ajatteluun toimii. DW on lähtenyt suunnittelemaan poikkeavasti kellonsa hihnat edellä. Yksinkertaiset, helposti vaihdettavat remmit toimivat eri tilanteissa, eikä kello ole enää aikarauta vaan osa tyyliä. Daniel Wellingtonin Instagram-kuvissa kello ei vie pääosaroolia, vaan kuvissa leikitellään väreillä, fiiliksillä ja maisemilla.

 

  1. Raha puhuu, mutta voitto huutaa.

Jokaisen markkinoijan märkä päiväuni, ilmainen näkyvyys, luodaan kiinnostavalla sisällöllä. DW iski kaikki panoksensa perinteisen markkinoinnin sijaan sosiaaliseen mediaan ja vaikuttajamarkkinointiin, tehden kiinavalmisteisista kelloista halutun brändin. Daniel Wellingtonin perustaja, ruotsalainen Tysander, teki voittoa 66 miljoonaa dollaria viime vuonna ja osti itselleen Tukholman hienoimman asunnon, eli mistään pienestä nappikaupasta ei ole kyse. Yritys huomioi hinnoittelussaan milleniaalien olevan vanhempiaan köyhempiä, joten hinta ei hypi pilvissä. Halvat tuotantokulut mahdollistavat hinnoittelussa jouston katteen pysyessä korkealla ja DW:n kellon saakin omakseen halvimmillaan sadalla eurolla. DW jakaa jatkuvasti vaikuttajiensa kautta spesifioituja alennuskoodeja, jotka ohjaavat suoraan brändin omille sivuille.

 

Kivoilla kuvilla miljoonia - uskokaa somen voimaan.

Subscribe to Email Updates