Monet kirjat, blogit ja twiitit kertovat siitä, miten milleniaalit ovat erikoinen joukko johdettavia. Vapautta, merkitystä ja tilaa pitäisi antaa eri tavalla kuin ennen. Työpaikan varmuus, urasuunnittelu ja kravaattipiirissä istuminen eivät ole draivereita, joilla milleniaali pysyy töissä.

Mutta johtaminen on aina organisaationsa ja kulttuurinsa vanki. Vaikka uskon monessa organisaatiossa milleniaaleja johdettavan oikein, eikä moni korporaatio varmasti ole milleniaalille sen ahdistavampi paikka työskennellä kuin nuori startuppi, ihmettelen pieniä käytännön asioita, joiden muuttamisessa ei kenelläkään tunnu olevan kiire.

Milleniaalien ja sitä nuorempien toiveorganisaatiossa lienevät ainakin nämä kolme asiaa:

1. Kommunikaatio yli hierarkian

Milleniaalien johtamiseen on ehdotettu toinen toistaan uudempia organisoitumismalleja, mutta avain on kommunikaatio ja valtuuttaminen. Tilanne, jossa joku organisaatiossa antaa milleniaalille tehtävää, ei saisi johtaa hänen ja esimiehensä väliseen ”Kuuluuko tämä minulle?” –keskusteluun. Henkilökohtaisten tavoitteiden on oltava niin selkeät, että työntekijä voi itse päättää, ehtiikö tai pitääkö tämä tehdä. Pyynnöt, jotka aloitetaan ”Mä olen nyt sopinut [sun esimiehen kanssa], – – ” motivoivat vain esimiehiä. Miten vain esimiessuhteet ja workflowt järjestää, kommunikaation pitää liikkua kuin ameeba.

2. Choose your own device

Yksi ensimmäisistä opeista, jonka sain yrittäjäksi lähdettyäni oli ”Älä säästä työkaluissa”. Hetkeäkään en ole katunut. Moni perustelee pakotettua pc- tai puhelinvalintaa kilpailuttamisella, tietoturvalla tai yhteensopivuudella. Entä jos korporaatiot ylläpitävät help deskiä ja laitetoimittajaneuvotteluja turhaan, kun nykyään pärjäisi vain ohjeistamalla minimivaatimukset?

”Mitkä laitteet haluat meidän hankkivan sinulle?” on työsuhteen ensimmäinen kysymys.

3. Täydellinen vapaus työpisteestä

”Tähän järjestelmään pääsee etänä VPN:n kautta.” Tietoturva on edennyt pitkälle. Ei ole enää mitään syytä ylläpitää, saatikka rakentaa työnteon järjestelmiä, joiden etäkäyttö on vaikeampaa tai erilaista kuin sisäverkon käyttö. Milleniaalin päähän ei mahdu, että mobiililaitteen käyttö olisi turvallisempaa yrityksen seinien sisällä kuin kotona. 

Hitainta on muuttaa kulttuuria. Tsemppiä siihen.

Subscribe to Email Updates