Instagramin päämaja, Menlo Park, CA
Klo 10.06

- M avaa moitteettoman siistin kokoushuoneen oven. Hän kiiruhtaa vapaalle istumapaikalle pieni aamuhiki otsallaan.

M: Sori, siis ihan oikeasti mikä säätö tuon–

P: Joo joo, ei väliä. Aloitetaan kokous.

- Kaikki laskevat katseensa takaisin läppäreidensä ruuduille ja jatkavat sähköposteihin vastaamista.

P: Zukkikselta tuli pyyntö, että me täällä Installa keksittäisiin vastaus Snapchatin ylivoimaan kuvaviestinnän saralla.

T: Siis millä tavalla? Onhan meillä Instassa kuvien lisäämisen lisäksi esimerkiksi yksityisviestien lähettäminen, ja siinä pystyy jopa perustaan ryhmiä ja kaikkea!

M: Niin, mutta Snapchatin tarinapuoli on ihan omaa luokkaansa. Siellä on ystävien tarinoiden lisäksi myös Editorial-tarinat. Paljokohan Snäppi takoo niilläkin rahaa…

P: Aivan. Eli meidän kannattaisi ehkä keskittyä keksimään sille ominaisuudelle vastine. Tuleeko kenellekään mieleen yhtään ideaa? Huonotkin ideat kelpaavat.

T: No eikö me voida vaan kopioida se Snapchatin ominaisuus ihan suoraan?

M: Just.

P: Okei. Ei nyt ehkä noin huonoja ideoita.

T: Häh? Mitä vikaa tuossa ideassa on?

M: Niin, ei siis tosiaankaan mitään vikaa. Toi idea itseasiassa toimi täydellisesti silloin kun Face julkaisi Poke-sovelluksen ja kopioi Snapchatin ominaisuuksia suoraan. Sehän oli niin loistava appi, että piti heti perään tehdä toinenkin klooni, Slingshot. Nyt tarvitaan kolmas vastaava menestystarina.

- T yskii raivokkaasti.

T: Anteeksi, melkein tukehduin sarkasmiisi.

- M lähettää lentosuukon T:n suuntaan.

P: Ideoitaisiinko nyt oikeasti?

- P:n kännykkä soi.

P: Oho, iso pomo soittaa. Koskee varmaan tätä kokousta. – Huomenta Mr. Zuckerberg, olet kaiuttimella. Olemme täällä juuri ideoimassa loistoideoita Snapchatin Stories-toiminnon kilpailijaksi.

Z: Huomenta huomenta. Hei tuli itsellä sellainen idea, että mitä jos tehtäisiin suora klooni Snapchatin Stories-ominaisuudesta? Sehän on sen verran hyvä, että turha lähteä soveltamaan mitään omaa. Heitetään se suoraan Instaan, niin saadaan heti miljoonat käyttäjät sille.

M: Tuota…

P: Loistava idea Mr. Zuckerberg! Pidämme tuon mielessä, kun ideoimme muita vaihtoehtoja.

Z: Älkää turhaan. Mennään tällä. Keskittykää siihen, miten saamme tuon mahdollisimman nopeasti integroitua. – Mitä? Ok, ihan hetki. – Hei sori, pakko mennä. Tsemppiä!

- Puhelu katkeaa. Huoneessa on hetken hiljaisuus, kun P, T ja M katsovat toisiaan. T:n naamalle alkaa muodostua lähes, mutta ei ihan huomaamaton omahyväinen hymy.

T: Elikkäs.

M: Hiljaa. Just nyt ole hetki hiljaa.

P: Kuulitte ohjeet. Katsotaan millä aikataululla voidaan resursoida ja priorisoida tätä projektia.

 


Elokuun loppupuolella Instagram lisäsi Stories-ominaisuuden, joka on todella samankaltainen kuin Snapchatin Stories. Instagramin toimitusjohtaja on itsekin todennut, että kaikki kunnia tarinaformaatista kuuluu Snapchatille.

Subscribe to Email Updates