He saapuvat töihin farkuissa tai verkkareissa, lenkkareissa tai Louboutineissa, autolla tai pyörällä. Tai sitten he jäävät kotiin ja pitävät etäpäivän. Nykypäivän johtaja ei mahdu valmiiseen muottiin, vaan hän on kuin kuka tahansa yrityksen työntekijöistä, aito oma itsensä. Naisjohtajankaan ei tarvitse enää vetää aamulla olkatopattua jakkupukua päälleen vakuuttaakseen muut pätevyydestään, sillä nyt eletään aikaa, jolloin vaakakupissa painaa ammattitaito, ei se mitä jalkojen välistä löytyy.

Paras tapa edetä uralla on sanoa useammin kyllä kuin ei. Rohkeasti vain kohti uusia haasteita!"

- Janna Jokinen

Dinglellä enemmistö, eli kuusi kymmenestä johtajasta on naisia. Stina Varkkola, Jasmiina Ojala, Janna Jokinen, Kerttu Takala, Johanna Ruhala ja Kaisa Heinämäki ovat nuoria, rohkeita ihmisiä jotka ovat ansainneet paikkansa raudanlujalla osaamisella ja kovalla työllä. He vetävät omia, hyvin erilaisia tiimejään; Varkkola sisältötiimiä, Ojala asiakkuusjohtoa ja markkinointia, Jokinen Dinglen projekteja ja resursseja, Takala suunnittelutiimiä, Ruhala henkilöstö- ja hallintopuolta ja Heinämäki engagement-keskusta. Koska tiimit ja työtavat ovat keskenään erilaisia, myös niiden vetäjillä on monia tapoja luotsata ja motivoida tiimejään eteenpäin.

“Haluan johtaa esimerkillä mutta annan myös vastuuta. Olen vaativa mutta reilu. Kerron suoraan palautteen; se on ainut keino, jolla ihmiset voivat kehittyä. Haluan aina antaa kiitosta hyvin tehdystä työstä – sitä ei voi koskaan antaa tarpeeksi.”

- Jasmiina Ojala

Naistenpäivän kunniaksi kysyimme, millaisia vinkkejä nämä naiset antaisivat nuorille, tulevaisuuden naisjohtajille. Tässä ohjenuorat, joita he hyödyntävät päivittäisessä työssään:

  1. Tunne alaisesi. Hyvä johtaja, sukupuoleen katsomatta, tuntee johdettavansa henkilöinä ja ammattilaisina.

  2. Ole nöyrä. Ole hyvis. Parhaat johtajat ovat usein niitä, jotka eivät ole halunneet johtajiksi koko ikänsä. Hallittavia taitoja on paljon, mutta erityisesti arkijärjellä, intuitiolla ja inhimillisyydellä on menestyksen kannalta iso merkitys. Siispä: Tee, mitä tahdot ja mikä tuntuu kutsuvalta tai tärkeältä. Tee se hyvin.

  3. Sano useammin kyllä kuin ei. Hakeudu ja tartu rohkeasti uusiin, jopa ylitsepääsemättömiltä tuntuviin, haasteisiin. Meillä naisilla on opittavaa miesten itsevarmuudesta ja riskinsietokyvystä työelämässä.

  4. Priorisoi ja delegoi. Kaikkea ei tarvitse tehdä täydellisesti itse.

  5. Kerro mielipiteesi. Vältä valitusvirsiä ilman kehitysehdotuksia. Jos koet että jotain voi tehdä paremmin, kommunikoi ja ehdota, miten sen voisi tehdä paremmin.

  6. Ole rento, osaava ja johdonmukainen. Hyvä johtaja on rento, osaava ja johdonmukainen. Sellainen, jonka ei asemaansa osoittaakseen tarvitse päteä tai käyttää päätäntävaltaa pikkuasioissa, ja joka pystyy isoihin päätöksiin nopeasti ja perustellusti.

  7. Pelaa omilla vahvuuksillasi. Jos olet luonnostasi empaattinen, käytä sitä apuna tiimisi tukemiseen ja ihmisten eteenpäin viemiseen.

  8. Omaa ripaus jämäkkyyttä. Niin toimitaan kuin on sovittu, tai jos se ei ole mahdollista, tehdään uusi suunnitelma ja toteutetaan se.

  9. Viesti, käy dialogia. Tärkeintä johtajalle on viestintä: miksi asiat tehdään tietyllä tavalla ja mitä kohti pyritään. Kannattaa käydä dialogia, mutta samalla muodostaa oma näkemys, jonka pystyy perustelemaan muillekin. Uskon oikeudenmukaisuuteen ja reiluuteen, jotka ovat myös haastavia hyveitä johtajalle; miten palkita tekijää hyvästä työstä?

“Tiimissäni on osaavia ammattilaisia, jotka ovat hyviä omassa työssään, mikä tekee esimiehen roolista omanlaisensa; minun ei tarvitse suoranaisesti kouluttaa tai valmentaa osaamiseen. Pyrin varmistamaan, että heillä on hyvät puitteet tehdä omaa työtään ja tarvittaessa sparraan ja autan eteenpäin.”

- Kerttu Takala

Johtoportaalla tavataan; Ihanaa ja voimaannuttavaa naistenpäivää!

 

Subscribe to Email Updates