Viime aikoina sähköpöytäni on ollut tavallista useammin yläasennossa ja työskentelymotivaationi yhtä lailla korkealla. Olen saanut inspiroitua työhyvinvoinnista. Kiitos siitä kuuluu asiakkaallemme Ilmariselle, joka tekee töitä työhyvinvoinnin lisäämiseksi muun muassa kehittämällä Paremman työelämän polkua sekä erilaisilla valmennuksilla. Dinglellä on ilo olla mukana edistämässä tärkeitä asioita ja samalla oppimassa lähietäisyydeltä.

Tammikuusta alkaen uusia oppeja on ripotellut tavallista tiuhempaan tahtiin. Suomen 100 -vuotisjuhlavuoden kunniaksi Ilmarinen on haastanut suomalaiset yritykset jakamaan yhteensä 100 tekoa paremman työelämän puolesta.

Menestystä ja tuottavuutta hyvinvointiin panostamalla

Ilmarinen tarjoaa asiakkailleen kahdenlaisia vakuutuksia: työntekijän ja yrittäjän työeläkevakuutuksia eli TyEL- ja YEL-vakuutuksiaVaikka eläkevakuuttaminen on tärkeää, ratkaisevaa on kuitenkin se, että työelämässä jaksetaan mahdollisimman pitkään. Suomen 100-vuotissynttäreitä päätettiinkin lähteä juhlimaan juuri tästä syystä: itsenäinen Suomi tarvitsee hyvinvoivaa, työkykyistä työvoimaa.

"Eläkeyhtiönä toivomme, että työpaikoilla tehtäisiin entistä enemmän henkilöstön hyvinvointia, vireyttä ja positiivista energiaa lisääviä tekoja, jotka auttaisivat ihmisiä voimaan paremmin ja jaksamaan työelämässä pidempään", Ilmarisen viestintäpäällikkö Sami Kelhä kertoo.

Idea haastekampanjaan lähti liikkeelle halusta tuoda usein piilossa olevat hyvinvointiteot päivänvaloon.

"Työelämän laatua voidaan hyviä tekoja jakamalla parantaa entisestään ja samalla lisätä suomalaisten työkykyä, tuottavuutta sekä menestystä", Kelhä toteaa.

Tekoja kerätään kampanjasivulle, jonne kuka tahansa voi ilmoittaa työpaikkansa tavan tukea hyvinvointia. Oli kyseessä sitten yhteinen juoksu- tai sählyporukka, lyhyet taukoliikuntahetket tai mindfulness-sessiot, ideat ansaitsevat tulla jaetuiksi.


Yhdessä tekemällä kiinnostavaa sisältöä — ja parempaa työkykyä

Hanke on jo nyt osoittanut, että sisältöjen kiinnostavuuteen satsaaminen ja yhteisön nappaaminen mukaan sisältöjen tekemiseen kannattaa. Tammikuussa avatulle kampanjasivulle on tullut runsaasti erilaisia tekoja liikuntahaasteista toimistokoiriin.

Näitä parhaimmillaan hyvinkin erilaisia tekoja jaetaan aktiivisesti Ilmarisen somekanavissa. Tekojen ympärille on syntynyt innostunutta keskustelua.

"Työkaverit merkitsevät toisiaan kommenteissa ja pohtivat, miten tekoja voisi soveltaa omalla työpaikalla", Kelhä kertoo innostuneena.

Vaikka hanke on tuonut Ilmariselle positiivista näkyvyyttä sekä sosiaalisessa että perinteisessä mediassa, Kelhän mukaan hankkeen tärkein tavoite on kuitenkin suomalaisen työelämän ja sen myötä työkyvyn parantaminen. Hyvä työkyky säilytetään Kelhän mielestä yhteistyöllä.

"Kun pidämme yhdessä huolta omasta ja työkaverin hyvinvoinnista, jokainen voi paremmin", Kelhä tiivistää.


Tekoja käytäntöön myös Dinglellä

Erilaisten asiakkaiden sisältöjä tehdessä oppii usein uutta, mutta Ilmarisen parissa opit ovat olleet tavallista konkreettisempia. Työasennon vaihtaminen ja hartioiden pyörittely edes silloin tällöin tulevat pikkuhiljaa tavaksi, jopa tällaiselle yleensä hartiat lysyssä kyhjöttävälle läppärinhalaajalle.

Minun on dingleläisenä varsin helppo voida hyvin töissä. DingleFit-liikuntaekskursioilla pääsee tutustumaan uusiin lajeihin, koirakaverit ovat toimistolla aina tervetulleita ja työkaverien kehumiselle on pyhitetty oma chattiryhmä. Koen olevani etuoikeutettu — mikäs tässä hyvinvoidessa!

Koska aina on kuitenkin varaa parantaa ja kehittää, päätin esitellä Ilmarisen haastekampanjan myös tuoreelle työsuojeluvaltuutetullemme Petra Tiirikaiselle.

"Hienoa, että erilaisilta organisaatioilta kerätään kokemuksia ja tekoja, näitä selatessa inspiroitui heti miettimään, miten erilaisia tekoja voisi soveltaa meilläkin", Tiirikainen kertoo. "Zeeland Familyn lankutushaaste on todella hauska! Dinglellekin voitaisiin hyvin miettiä jokin päivittäinen lyhyt liikuntahaaste", hän innostuu.


Miten teidän työpaikallanne pidetään huolta hyvinvoinnista? Jaa hyväksi havaittu käytäntö tai äänestä muiden tekoja ja voita!

Subscribe to Email Updates