Somenews on kerran kuukaudessa julkaistava katsaus tärkeimpiin sosiaalisen median uudistuksiin. Lue blogi uudistuksista ja tarkista, onko niistä hyötyä sinun brändillesi?

Tietosuojakäytäntö osaksi Facebook-tietojafacebook-tietosuojakaytanto-somenews

Yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) astuu voimaan 25. toukokuuta 2018 ja se määrittää yhtenäiset tietosuojasäännöt kaikkialla Euroopassa. Tietosuoja-asetuksen artikla 12 määrää rekisterin pitäjän informoimaan läpinäkyvästi, missä ja miten se käyttää keräämäänsä dataa. Tähän artiklaan perustuen Facebook on luonut Tietoja-sivun alle linkin, jonka taakse yritys voi kätevästi upottaa omat tietosuojakäytäntönsä. Esimerkiksi Supercell on linkannut Facebook-sivujen Tietosuojakäytäntö-kohdan alle kattavan ja selkeän tekstin siitä, missä ja miten se tulee käyttämään keräämäänsä dataa. Tietosuojakäytäntö-kohdan ansiosta tieto on helposti kaikkien saatavilla ja läpinäkyvää, mutta tekstiä ei tarvitse mahduttaa itse Facebook-sivun alle.

Facebook helpottaa yritysten ja organisaatioiden avunantomahdollisuuksia kriisien aikana
Facebookin kriisipalvelu on paikka, jonne voit ilmoittaa olevasi turvassa tai avuntarpeessa äkillisesti tapahtuneen kriisin aikana. Lisäksi kriisipalvelussa voi ilmoittautua avunantajaksi sen tarpeessa oleville. Ominaisuus on nyt tuotu myös yritysten ja organisaatioiden käyttöön Community Help -nimisen palvelun alle. Tämä sivusto antaa yrityksille helpon kanavan tavoittaa nopeasti ja laajasti avuntarpeessa olevat ihmiset, ja näin tarjota palveluitaan sekä osaamistaan oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Esimerkiksi jos tsunami iskisi Thaimaahan uudelleen, Finnair voisi julkaista kriisipalvelussa viestin, jossa se informoi Suomeen matkaavista lennoista, kriisiavusta ja avustustyöntekijöiden paikalle saapumisista. Community Help -nimellä tunnettu kriisipalvelu tuo yritykset lähemmäksi yhteisöjä samalla luoden niille alustan, jonka kautta apua voi kanavoida parhaalla mahdollisella tavalla.

Somenews-facebook-crisis

Karusellimainokset Instagram Storyyn

Instagram on muokannut mainonnan mahdollisuuksia story-toiminnossa: tästä lähtien voit yhden mainosjulkaisun sijasta julkaista kolme peräkkäistä mainosta storyssa. Tarinankerronta storyissa on ollut jo pitkään käytössä kuluttajilla, ja siksi sen tuominen myös mainososioon on luonnollinen story-ominaisuuden jatkumo. Karusellimainoksen vuoksi brändeillä on mahdollisuus kertoa mainoksessaan pieni tarina, eikä kaikkea materiaalia tarvitse yrittää änkeä yhteen kuvaan tai videoon. Lisäksi karusellimainoksessa myös brändit voivat lisätä tarinaan ennen vain tavallisen insta-käyttäjän repertuaariin kuuluneita ominaisuuksia, kuten piirtotyökalua ja liikkuvia tarroja. Red Bull on ottanut hienosti käyttöön karuselli-mainokset Instagramissa. Karuselliin on ladattu pätkiä videosta, jonka voi kokonaisuudessaan katsoa nettisivuilta.

somenews-redbull-instagram-story

Haluatko pysyä ajan tasalla tuoreimmista päivityksistä? Tilaa somenews niin lähetämme kerran kuukaudessa koosteen tärkeimmistä uudistuksista sähköpostiisi.

Tilaa somenews

Subscribe to Email Updates