Somenews palaa tässä kuussa kehiin Instagram-keskeisesti. Kuvapalvelu onkin yksi nopeimmin kehittyvistä somealustoista, ja siksi brändien kannattaa jatkossakin pitää silmänsä auki tulevien uudistusten varalta. Pysy siis kuulolla ja tilaa somenews sähköpostiisi. 👇

Tilaa somenews

Uusia tarroja Instagramiin: emojisliderit & musiikkitarrat

Instagram Storiesiin saapuu jälleen herkullisia ominaisuuksia. Käyttäjien tarinavirrassa jo jonkin aikaa näkyneet emojisliderit houkuttavat seuraajia jakamaan fiiliksiään julkaisun tekijän kanssa. Brändien kannalta kyseessä on taas uusi ominaisuus jolla voi lisätä engagementtiä yleisöjen kanssa ja oppia heistä lisää.

dingle_somenews_emoji_slider

Palvelun koodista löytyvät musiikkitarrat puolestaan ovat vielä testausvaiheessa, mutta toivottavasti päätyvät käyttöön asti. Kuunneltavat tarrat nimittäin veisivät tarinat täysin uudelle tasolle. Techcrunchin selvityksen mukaan tarroihin voisi poimia musiikkia muista palveluista, kuten Spotifystä tai SoundCloudista. Instagram myös tunnistaisi musiikin, jota käyttäjä kuuntelee puhelimestaan ja loisi siitä tarran automaattisesti. Musiikki saisi myös todennäköisesti yhä useammat käyttäjät kääntämään äänet päälle tarinoita katsellessa, joka tarkoittaisi uusia mahdollisuuksia mainostajille. 

dingle_instagram_musiikkitarra

Lisää business-työkaluja Instagramiin

dingle_somenews_instagram_business

Instagram keskittyy nyt yritysten tarpeisiin, ja kehityspöydälle ovat päässeet erityisesti yksityisviestit. 

Tähän asti käyttäjien ja yritysten välisessä kommunikaatiossa on ollut haasteensa: mikäli yritys ei ole seurannut käyttäjää, on hänen viestinsä joutunut pending-kansioon ilman erillistä notifikaatiota. Nyt kuitenkin uudet asiakasviestit saapuvat suoraan yrityksen inboxiin, jossa päivityksen myötä voidaan myös filtteröidä viestejä, merkata tähdellä tärkeimpiä keskusteluja, sekä luoda valmiita pikavastauksia jotka helpottavat viestitulviin vastaamista.

Toinen uudistus sallii yrityksen lisätä profiiliinsa call-to-action -napin, jonka kautta käyttäjä voi suoraan esimerkiksi varata, tilata tai ostaa ilman että hänen tarvitsee poistua Instagramista.

Jaa IG-tarinoissasi muiden julkaisuja

Instagram mahdollistaa nyt julkaisujen jakamisen tarinoiden puolella. Julkisen tilin omistava käyttäjä voi siis jakaa toisen käyttäjän julkaisun omassa tarinassaan. Hyödyllistä tämä on erityisesti silloin, kun julkaisun halutaan leviävän laajemman yleisön nähtäville. Tulevaisuudessa suunnitellaankin sisältöjä joiden lähtökohtaisena tavoitteena on saada jakoja muiden käyttäjien tarinoissa. 

dingle_somenews_instagram_stories_jako

Facebook tuo työkalun vaikuttajamarkkinointia varten

Facebook rakentaa parhaillaan ominaisuutta joka auttaa markkinoijia löytämään oikeat vaikuttajat brändilleen. Uusi toiminto antaa markkinoijan syöttää tavoittelemansa kohderyhmien speksit hakukoneeseen, ja Facebook etsii palvelustaan ne vaikuttajat joiden seuraajat täsmäävät kriteereihin.

Tavoitteena on auttaa brändejä luomaan vaikuttavampaa ja omintakeisempaa sisältöä, sekä helpottaa toisilleen sopivien brändien ja vaikuttajien yhteistyötä. Facebook myös alleviivaa ettei tarkoitus ole palkata vaikuttajia jakamaan sisältöjä jotka brändi on jo ennalta tehnyt, vaan ottaa heidät alusta asti mukaan sisältöjen luomiseen.

dingle_somenews_facebook_hakukone

Uusi arvosteluasteikko Facebookin yrityssivuille

Facebookin kaavailema uusi pisteytysjärjestelmä perustuisi nykyisen tähtijärjestelmän sijaan asiakaspalautteeseen. Arvosana laajenisi asteikolle 1–10 ja lopullinen tulos syntyisi todennäköisesti useista arvosteluista, palautteista sekä suosituksista joita ihmiset jakavat yrityksestä Facebookissa.

Facebook tuskin koskaan kertoo, mistä kaikesta arvosana todellisuudessa koostuu, mutta mm. Social Media Today uskoo, että mitä enemmän ihmiset postaavat yrityksestä Facebookissa, sitä paremmaksi sen arvostelut kohoavat. 

dingle_somenews_fb_scoring

Tilaa somenews

Missasitko viime kuun uutiset? Lue lisää sosiaalisen median uudistuksia edellisessä blogissamme.

Subscribe to Email Updates