Somenews tarjoaa tässä kuussa jännittäviä uutisia Instagramin ja Facebookin saralla. Jos aiot ennen lomia lukea yhden blogin, valitse tämä! Luvassa on nimittäin äärimmäisen mielenkiintoisia ominaisuuksia, joista brändisi hyötyy takuuvarmasti. Ja hei, mikäli et ole vielä tilannut uutisia sähköpostiisi, tee se nyt niin et putoa kesän aikana kelkasta! 💪

Tilaa somenews

Jaa Instagram-tarinoita joihin sinut on tägätty

Toukokuun Somenewsissä kerroimme uudesta ominaisuudesta, joka mahdollistaa muiden käyttäjien julkaisujen jakamisen Instagram-tarinoissasi. Nyt ajatus on viety astetta pidemmälle, ja jos tilisi on tägätty toisen käyttäjän tarinaan, voit jakaa myös sen tarinassasi eteenpäin.

Uutinen on loistava tavallisten käyttäjien lisäksi myös brändeille: käyttäjien luoma aito sisältö on aina tervetullutta, ja nyt niitä on helppo jakaa eteenpäin. Hyöty on molemminpuolista, sillä alkuperäisen julkaisijan käyttäjänimi jää jakoon linkkinä, ja tuo käyttäjälle lisää näkyvyyttä. Ominaisuuden ansiosta kilpailujen järjestäminen ja vaikuttajien sisältöjen jakaminen mullistuvat täysin.

dingle-somenews-tarinoiden-jakaminen-instagram

3D-kuvat saapuvat Facebookiin

Facebook kertoi aiemmin tuovansa 3D-kuvat palveluunsa, ja Techcrunchin ansiosta tiedämme nyt, miltä ne näyttävät ja kuinka ne toimivat. 3D-kuvat näkyvät uutisvirrassa tavallisten kuvien kaltaisesti, mutta koskettaessa, klikatessa, tai puhelinta kallistaessa ne vastaavat liikkeeseen. Kohteena voi olla mikä tahansa elävistä olennoista maisemiin. Kolmiulotteisuus on mahdollista myös panoraamakuvissa. Ominaisuus saapuu ensimmäisille kesän keskivaiheilla – tosin toistaiseksi kuvien tuottaminen vaatii tiettyjä puhelinmalleja toimiakseen.

dingle-somenews-facebook-3d-kuvat

Pidempiä videoita Instagramiin

Useat lähteet vinkkaavat, että Instagramiin on tulossa massiivinen uudistus, josta hyötyvät paitsi tavalliset käyttäjät, myös brändit ja sisällöntuottajat. Tavoitteena on tuoda palveluun kokonaan oma tila sisällöntuottajien luomille pidemmille videoille, kuten käsikirjoitetuille ohjelmille ja musiikkivideoille.

Laadukkaat, pystysuuntaiset, 5-15 minuuttia kestävät videot tekisivät Instagramista potentiaalisen kilpailijan YouTuben creators -sisällölle. Kuvapalvelun pitkän tähtäimen suunnitelma onkin tarjota sisällöntuottajille ja julkaisijoille mahdollisuus tienata videoilla, sillä swipe-up -toiminto mahdollistaisi liikenteen ohjaamisen verkkosivuille ja -kauppoihin.

Tavallisia käyttäjiä ei onneksi ole unohdettu, ja uudistuksen myötä kaikki voivat ladata palveluun pidempiä videoita entisten minuutin mittaisten sijaan. Uudistus tulee siis olemaan erittäin voimakas työkalu markkinoijille, ja toki myös kiinnostava vaihtoehto muille sisällöntuottajille.

dingle-somenews-mainosta-marketplacessa-facebook


Mainosta Marketplacessa

Pian niin käyttäjät kuin yrityksetkin voivat ostaa näkyvyyttä Marketplacessa. Käyttäjille tämä tarkoittaa mahdollisuutta saada myymänsä tuote useampien silmäparien nähtäville. Tarkka kohdentaminen ei kuitenkaan ole mahdollista, vaan mainokset näytetään lähellä oleville, täysi-ikäisille käyttäjille.

Yritykset puolestaan voivat uudistuksen myötä tavoittaa ihmiset siellä missä he aktiivisesti shoppailevat. Pian siis mainosta rakentaessasi mukana muiden sijoitteluvaihtoehtojen lisäksi listassa näkyy Marketplace. Ruksittaessasi tämän vaihtoehdon, yrityksesi mainokset näkyvät siellä rinnakkain muiden tuotteiden ja palveluiden kanssa.

Huulisynkkaa Facebookissa

Facebook julkisti Lip Sync Live -omainaisuuden Facebook Liveen. Käyttäjät voivat siis tehdä Musical.ly -tyylisiä huulisynkkausvideoita myös Facebookissa. Brändien näkökulmasta uudistus ei välttämättä ole valtava, mutta se jatkaa linjassa muiden viimeaikaisten musiikkiuudistusten kanssa, ja kertoo siitä, että musiikin jakaminen Facebookissa tulee olemaan jatkossa entistä helpompaa. Toivottavasti ominaisuudet rantautuvat myös Suomeen pian.

dingle-somenews-huulisynkkausta-facebookissa

Tilaa somenews

Subscribe to Email Updates