Vaikka työpaikallasi oltaisiinkin kesätauolla, somekanavat eivät lepää, ja siksi myös Somenews pysyy heinäkuussakin skarppina. Ja hyvä niin, sillä kesä näyttää olevan suosittua aikaa tuoreimpien ominaisuuksien julkaisuun. Erityisesti osto-ominaisuudet lennähtävät tässä kuussa uusiin sfääreihin, niin Facebookissa, Instagramissa kuin Snapchatissäkin. Tilaa Somenews sähköpostiisi, ja pysy jatkossakin perillä siitä, mitä somekanavissa tapahtuu! 🤘

Tilaa somenews

Facebook lisää AR-ominaisuuksia mainoksiinsa

Käyttäjien aikajanoilla alkaa vähitellen näkyä AR:ään nojaavia mainoksia, sillä valikoitu joukko mainostajia on päässyt jo testaamaan Facebookin tuoreinta ominaisuutta.

Uudistuksen myötä, mainosta tarkasteleva käyttäjä voi puhelimensa kameran avulla "sovittaa" esimerkiksi asusteita ja meikkejä Snapchat ja Instagram -tyylisten kasvofilttereiden avulla.

AR-mainokset näyttävät ensimmäisellä vilkaisulla täysin tavallisilta, mutta sisältävät “klikkaa sovittaaksesi” -ominaisuuden, joka avaa AR-ominaisuudet, sekä luonnollisesti myös ostomahdollisuuden käyttäjän näkyville.

Somenews-facebook-ar-mainokset

Shoppaile Instagram-tarinoissa

instagram-shoppailutarrat-tarinoissa-1

Instagramin uudistukset kulkevat jälleen käsi kädessä Facebookin kanssa, ja palvelu tarjoaakin nyt osto-ominaisuuden tarinoita hyödyntäville brändeille.

Tarinoihin lisättävä tarra mahdollistaa tuotteeseen lähemmin tutustumisen sitä klikkaamalla. Jos siis käyttäjä näkee suosikkibrändinsä tarinassa kiinnostavan tuotteen, on sen ostaminen pian todella helppoa.

Toistaiseksi ostoskassitarrat ovat tarjolla vain valikoiduille brändeille, mutta Instagram lupailee että lisää on tulossa.

Visuaalisia hakuja Snapchatissä

Joko olet antanut brändisi Snapchat-tilin jäädä unholaan ja vaihtanut kokonaan Instagramiin? Ei kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa, sillä Snapchat on ehkä viimein löytänyt keinon erottautua kilpailijastaan.

Tuoreimpien tietojen mukaan, Snapchat rakentaa parhaillaan uutta visuaalista hakuominaisuutta, jonka kautta käyttäjä voisi etsiä asioita suuntaamalla kameransa kohti mielenkiinnonkohdetta ja painamalla näyttöä pitkään. Palvelun tunnistaessa tuotteen tai vaikkapa viivakoodin, etsisi se sen käyttäjälle suoraan Amazon.com -verkkokaupasta.

Snapchat on toistaiseksi kieltäytynyt vahvistamasta huhua, mutta sovelluksen koodista löytynyt pätkä kertoo, että jotain uutta on piakkoin luvassa.

Kysymystarrat Instagram-tarinoihin

Koitko juuri déjà vun? Ei hätää, olemme nimittäin uutisoineet tästä aiemminkin, huhtikuun Somenewsin yhteydessä. Silloin meillä ei kuitenkaan ollut uutiselle muuta pohjaa kuin huhut, joten nyt, ominaisuuden saavuttua oikeasti saataville, haluamme nostaa sen uudestaan esiin.

Lisäämällä Q&A-tarran tarinaansa, käyttäjä tarjoaa seuraajilleen mahdollisuuden kysyä avoimia kysymyksiäKäyttäjä voi kysymystä napauttamalla kätevästi lisätä sen tarrana seuraavaan tarinaansa, ja vastata siihen haluamassaan muodossa. Kysyjän identiteetti säilyy anonyyminä kaikillle muille paitsi tarinan tekijälle.

Ominaisuus on kiinnostava erityisesti vaikuttajien näkökulmasta, ja toki se myös tarjoaa brändeille jälleen uusia mahdollisuuksia kommunikoida kohderyhmiensä kanssa.

somenews-instagram-kysymystarrat

LinkedIn ottaa viimeisen askeleen käyntikortin korvaajana

LinkedIn jatkaa palvelunsa kehittämistä, ja tälläkin kertaa tuo saataville erittäin käytännönläheisen ominaisuuden.

Käyttäjät voivat pian vaihtaa yhteystietoja toistensa kanssa QR-koodien avulla, eli uusien kontaktien lisääminen tulee olemaan äärimmäisen helppoa. Pian ei tarvitse enää kahlata läpi loputonta virtaa samannimisiä henkilöitä mikäli haluaa lisätä juuri tapaamansa tuttavuuden piireihinsä. Sen sijaan käyttäjä voi kätevästi skannata itselleen uuden kaverin.

somenews-linkedin-qr-ominaisuus

Psst, muistatko vielä edellisissä someuutisissa kertomistamme tulevista ominaisuuksista, kuten IGTV:stä ja musiikkitarroista. Nämä molemmat ovat nyt virallisesti julkaistuina, ja moni onkin niihin varmasti ehtinyt jo tutustua. Musiikkitarroissa tosin joudumme vielä odottelemaan lisenssien laajentamista tänne Suomenkin puolelle.

Tilaa somenews

Subscribe to Email Updates