Ho ho ho! Koko vuoden paketoiva kuukausi, joulukuu, kolkuttaa ovella. Nämä tunnelmalliset 31 päivää kätkevät sisäänsä lukuisia rakastetuimpia juhlia ja hauskoja erityispäiviä, kuten vuoden lyhyimmän päivän, talvipäivänseisauksen (21.12.).

Alkukuusta suomalaiset kerääntyvät televisioiden ääreen seuraamaan kätteleviä ihmisiä – eli katsomaan itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoa, tuttavallisemmin Linnan juhlia. Muita kansallispäivän vakiintuneita perinteitä ovat muun muassa kulkueet ja paraatit, sekä tietenkin pakollinen kolmetuntinen Tuntemattoman sotilaan parissa.

Hieman ennen joulunpyhiä suomalaiset alkavat rauhoittua joulun viettoon. Vaikka useat joulunajan perinteet ovat suomalaisille jaettuja kokemuksia, on hyvä pitää mielessä, että tapoja viettää joulua on monia. Nousevia teemoja ovat esimerkiksi kestävän ja ympäristöystävällisen joulun viettäminen aineettomien lahjojen ja vegepainotteisen joulumenun kautta.

Loppukuusta ryhdytään muistelemaan kulunutta vuotta ja maalailemaan suunnitelmia uutta, alkavaa varten. Uusivuosi innostaa suomalaiset tekemään lupauksia rakettien paukkuessa, sekä kilistelemään kuohuvaa jonka myynti nouseekin uudenvuoden viikolla satoja prosentteja.

Lataa somekalenteri 2018

Somekalenterimme auttaa sinua suunnittelemaan relevanttia ja mielenkiintoista sisältöä. Suurimpien juhlapäivien lisäksi löydät sieltä näppärästi myös muut merkittävät tapahtumat ja lystikkäät teemapäivät.

Näistä puhutaan joulukuussa

Joulukuu on Suomessa sään puolesta vaihtelevaa aikaa: pohjoisessa on yleensä ollut lumi jo pitkään maassa, kun taas etelässä jännitetään usein viimeiseen asti, saadaanko valkoinen joulu. Pimeästä ja viileästä säästä johtuen kaikki pehmeän lämmin on vahvasti suomalaisten mielissä: neuleet, pyjamat ja viltit.

Joulukuussa:

 • Metsästetään kuumeisesti joululahjaideoita – esimerkiksi hakutermi “joululahjaideoita äidille/veljelle/kumppanille/koiralle” jne. kokee piikin suomalaisten googletteluissa. 
 • Suunnitellaan pakomatkoja loskan keskeltä jonnekin lämpimämpään. 
 • Mietitään vesi kielellä jouluruokia ja -herkkuja: suosiotaan säilyttävät vakioherkut, mutta myös vege- tai vegaanivaihtoehdot kasvattavat kiinnostustaan. 
 • Ilahdutaan veronpalautuksista, jotka kilahtavat tileille tänä vuonna 11.12. 
 • Fiilistellään joulutunnelmaa vierailemalla jollain Suomen lukuisista joulumarkkinoista. 
 • Kiitellään kanssaihmisiä ja yhteistyökumppaneita kuluneesta vuodesta. 

Random facts:

 • 1.12.1835 Tanskalainen kirjailija Hans Christian Andersen julkaisi ensimmäisen satukokoelmansa.
 • 14.12.1984 Suomen ensimmäinen McDonald’s-ravintola avattiin Tampereen Keskustorille.
 • 18.12.1981 Laulujoutsen valittiin Suomen kansallislinnuksi.
 • 21.12.2012 PSY:n kappale Gangnam Style ylitti miljardin katsojan rajan YouTubessa.
 • 25.12.1914 Joulun aselepo: eräänä ensimmäisen maailmansodan joulupäivän aamuna, saksalaisjoukot lopettivat yllättäen tulituksen ja ryhtyivät laulamaan joululauluja englanniksi. Ylitettyään puolueettoman vyöhykkeen he vaihtoivat lahjoja ja pelasivat jalkapalloa vihollisjoukkojen kanssa. Inhimillisyys yhdisti ihmiset yli synkkien rintamalinjojen.

Sisältöjä suunniteltaessa on hyvä pitää mielessä laajempi sisältöstrategia sekä ajatus siitä, että vahvoja brändejä luodaan herättämällä tunteita. Hajuttomuus ja mauttomuus on harvoin toimiva taktiikka, minkä takia on tärkeää ymmärtää oma markkinansa ja viestiä kohderyhmälle tärkeistä arvoista brändillesi sopivalla tavalla. Tässä inspiraatioksi postaus, jonka toteutimme asiakkaallemme Findukselle viime vuonna:

Dingle_somekalenteri_Findus

Kaipaatko vielä lisää mainioita ideoita loppuvuoden sisällöntuotantoon? Parhaat vinkit löydät katsastamalla marraskuun trendejä haravoivan postauksemme ja tietenkin poimimalla somekalenterista brändisi kannalta oleellisimmat tärpit!

Lämmin kiitos sinulle, että olet ollut mukana kuukauden teemoja ja trendejä kartoittavan blogimme sekä Dinglen Somekalenterin matkassa vuonna 2018. Koska loppuvuosi on täynnä paketteja ja anteliaisuutta, mekin olemme säästäneet teille lukijoille pienen erityisherkun blogin loppuun: klikkaamalla alla olevaa nappia voit ennakkotilata seuraavan vuoden Somekalenterin ja saada sen käsiisi ensimmäisten joukossa!

ENNAKKOTILAA SOMEKALENTERI 2019

Subscribe to Email Updates